Atractii si obiective turistice in Sri Lanka

Plin de peisaje uimitoare, munti captivanti, locuri deosebite, manastiri budiste sufletesti si locuri istorice extraordinare; Nu este nimic mai minunat decat Insula Sri Lanka. Sri Lanka ofera tot ceea ce face ca vacanta ta sa fie una memorabila si remarcabila! Mergi in excursie in aceste cele mai frumoase locuri din Sri Lanka. Sri Lanka nu te va dezamagi cu siguranta!

Varful lui Adam – Amprenta sacra

Varful lui Adam, cunoscut si sub numele de Sri Pada, este unul dintre cele mai marcante repere naturale din Sri Lanka. Si, de asemenea, unul dintre cele mai celebre locuri ale sale de pelerinaj. Este situat intr-o zona frumoasa a tarii din sud, in jurul a 2244 m altitudine. Se crede ca formatiunea de stanca de la varf este amprenta lui Lord Buddha, in conformitate cu credinta budistilor. Sau a lui Adam potrivit musulmanilor si crestinilor. Desi dureaza aproximativ 4 ore pentru a ajunge in varf pe jos, devotatii multor religii urca zilnic pe munte pentru a invoca binecuvantari.

In afara de reputatia sa spirituala si religioasa, daca mergeti in varf veti fi uimiti de frumusetea sa si de privelistea uimitoare asupra imprejurimilor. Desi uractul pe varful lui Adam pare putin dificil, genul de experienta pe care ti-l ofera este de neinlocuit. Pentru cei care doresc sa urce in varf, cel mai bun moment pentru a urca este in timpul zilei si sa faceti camping peste noapte, astfel, veti fi martorii unui rasarit uimitor in dimineata urmatoare si apoi coborati. Acest lucru vine in patrimoniul mondial si este marcat astfel de UNESCO.

Templul dintelui – un templu budist unic

Acest templu este un alt loc religios principal din Sri Lanka, care are relicva dintelui Domnului Buddha. Se datoreaza unicitatii sale care ii inspira pe majoritatea localnicilor si turistilor. Templul este practic spiritual si istoric si este situat in Kandy. De fapt, templul dintelui este un paradis al iubitorilor de arta si istorie. Interiorul templului este acoperit cu tablouri uimitor de detaliate si elaborate. Zidul de caramida care se desfasoara de-a lungul canalului si lacului Bogambara este considerat zid de valuri de apa. Poarta principala a intrarii se afla peste groapa si la poalele acestor trepte; Exista o piatra care este sculptata in stil arhitectural Kandyan. Exista doi elefanti uriasi din piatra de o parte si de alta a intrarii.

Anuradhapura – Cea mai mare arhitectura

Moastele arheologice ale Anuradhapura sunt unul dintre cele mai evocatoare locuri din Sri Lanka. Complexul extins contine o colectie bogata de minuni arhitecturale; Dagaba gigantica (Stupa de caramida), bazine antice si temple prabusite. Construit in timpul a o mie de ani de guvernare a Anuradhapura asupra Sri Lanka. Este una dintre cele mai vechi capitale din Sri Lanka, nu este de mirare ca a obtinut un titlu de patrimoniu mondial UNESCO.

Anuradhapura este plin de lucruri minunate de facut si de vazut. Incepand cu Mihinthale, un munte sacru care este unul dintre locurile religioase din Anuradhapura. Arborele Bodhi, care este un loc unic aici. Este de fapt arborele unde Buddha si-a atins iluminarea, de aici arborele iluminarii. Daca sunteti in Sri Lanka in cautarea spiritualitatii, atunci ar trebui sa vizitati acest loc cu siguranta. In afara de Arborele Bodhi, Anuradhapura are o serie de temple si locuri mai evocatoare si religioase.

Polonnaruwa – Ruinele antice

Daca sunteti spirituali si, in acelasi timp, sunteti interesati de cultura si istorie in Sri Lanka, atunci nu exista un alt loc mai bun. Este situat in provincia centrala de nord, Sri Lanka. Polonnaruwa are multe monumente si mosteniri care infatiseaza istoria si cultura sa, iar acestea sunt bine conservate si, de asemenea, pline de trasaturi arheologice, cu sute de structuri antice precum temple si morminte.

Orasul antic Polonnaruwa a fost declarat patrimoniu mondial de catre UNESCO si este al doilea cel mai vechi dintre regatele din Sri Lanka. Astazi, orasul antic din Polonnaruwa ramane unul dintre cele mai bine planificate orase istorice din tara, fiind o dovada a disciplinei si maretiei primilor conducatori ai regatului. Mediul verde, constructiile preistorice uimitoare si hotelurile turistice cu aspect frumos atrag turistii.