Lucruri ciudate care se intampla in China

Partidul Comunist din China (PCC) devine din ce in ce mai paranoic fata de proprii cetateni. Pe masura ce China a avansat spre un viitor mai prosper, lucratorii au ajuns sa se astepte la salarii si la o proprietate individuala mai bune. Insa PCC ramane ostila oricarei filozofii care ii submineaza radacinile marxiste. Toate amenintarile, de la muzica separatista a musulmanilor uiguri pana la presiunile externe ale capitalismului occidental, sunt ascunse imediat de constiinta publica. Presedintele Xi Jinping, acum ,,presedintele pe viata”, valorifica superioritatea tehnologica a tarii pentru a-si mentine poporul in linie. Regimul represiv a introdus un scor de credit social care pedepseste comportamentul disident.

Fiecare scor este calculat folosind o multime de ,,date importante”, inclusiv istoricul de cautare pe internet al unei persoane, cazierele judiciare si obiceiurile de cumparaturi. O serie de comportamente nedorite din punct de vedere social pot provoca un scor nefavorabil. Acestea includ scuze nesincere in instanta, incalcari ale traficului, postarea de stiri false online, protestarea impotriva PCC sau nerespectarea rudelor in varsta. Sanctiunile pentru nerespectarea acestor asteptari includ conexiuni la internet limitate, interdictii de calatorie, respingeri de imprumuturi si acces restrictionat la transportul public.

Recunoasterea faciala pentru hartie igienica

China trece in prezent printr-o ,,revolutie a toaletei”. Initiativa, condusa de presedintele Xi Jinping in 2015, a fost conceputa pentru a imbunatati facilitatile bailor din punctele turistice. Calatorii s-au plans frecvent de toaletele neigienice din China. Ca raspuns, Partidul Comunist Chinez a pompat miliarde de dolari pentru a construi toalete de lux. Unele facilitati ofera chiar Wi-Fi, distribuitoare automate, televizoare si statii de incarcare pentru scutere electrice si masini, dar unele autoritati locale au facut un pas mai departe. In multe bai publice, cetatenii trebuie sa stea pe un marker desemnat si sa astepte ca o masina de recunoastere a fetei sa le scaneze fetele. O camera foto face o poza a fetei utilizatorului si distribuie o fasie de hartie igienica de 28 de inci (in jur de 6-7 coli).

Umilinta publica pentru Jay Walking

In fiecare an, aproximativ 260.000 de persoane sunt ucise in accidente de trafic rutier in China continentala. Pietonii si biciclistii constituie un uimitor 60% din acest numar de decese. Dovada din ce in ce mai importanta sugereaza ca unii soferi ucid in mod deliberat pietoni, initial batuti in timpul unor simple accidente de circulatie, pentru a evita sa plateasca costuri medicale mari. Acest fenomen este cunoscut local sub denumirea de regula ,,lovitura de ucidere”. Se spune ca facturile medicale ale unei victime sunt mult mai costisitoare decat plata unei singure compensatii familiei victimei. Pentru a opri aceste accidente in primul rand, guvernul a pus in aplicare o serie de tehnologii pentru a opri cetateni din jaywalking. O masura presupune captarea fetelor acestor soferi si postarea lor pe panouri publicitare electronice si site-uri online. Aceasta miscare este destinata sa-i forteze pe cetatenii chinezi sa respecte regulile.

Implementarea benzilor care monitorizeaza creierul la fortele de munca

In 2018, s-a dezvaluit ca multe companii majore foloseau echipamente pentru cap sofisticate pentru a monitoriza activitatile de la nivelul creierului lucratorilor. De la etajele fabricii pana la trenurile operate de stat, multe sectoare au implementat dispozitive de monitorizare a creierului pentru a imbunatati eficienta lucratorilor. O companie de putere guvernamentala din Hangzhou asociaza tehnologia cu imbunatatirea fluxului de lucru si a marjelor de profit. Spitalul Changhai foloseste bentite, impreuna cu senzori de presiune si camere de luat vederi, pentru a preveni izbucnirile violente ale pacientilor. Si scolile de stat incep sa foloseasca instrumentul pentru a analiza nivelurile de concentrare a elevilor. Castile utilizeaza electrozi pentru a detecta o varietate de semnale cu unde cerebrale problematice. Se pare ca lucratorii excesiv de emotionali nu sunt la fel ca lucratorii productivi.