Fapte scandaloase despre averea absurda a lui Pablo Escobar

Pablo Escobar era un familist, daruitor saracilor si unul dintre cei mai instariti si mai tematori criminali care au trait vreodata. In mai putin de doua decenii, el a devenit mai mult decat doar seful Cartelului Medellin; El a fost cunoscut si sub numele de Don Pablo, El Padrino, (,,Nasul”) si El Zar de la Cocaina (,,Tarul Cocainei”). Imperiul de cocaina al lui Escobar i-a oferit o avere de 30 de miliarde de dolari pana la inceputul anilor ’90. A fost unul dintre cei mai bogati barbati din lume. Pablo Escobar a fost cu adevarat regele Cocainei, iar acestea sunt unele dintre cele mai scandaloase fapte despre bogatia sa inimaginabila.

De la saracie la unul dintre cei mai bogati barbati din lume

Nascut la 1 decembrie 1949, in orasul Rionegro din Departamentul Antioquia din Columbia, Pablo Emilio Escobar a fost al treilea dintre cei sapte copii. Era un copil linistit, adesea pierdut in propriile ganduri. Dupa cum a amintit fratele sau mai mare, Roberto Escobar, ,,Fratele meu s-a gandit intotdeauna.” Viitorul rege al cocainei s-a nascut in timpul La Violencia, un razboi civil in Columbia, din 1948 pana in 1958, intre Partidul Conservator columbian si Partidul Liberal din Columbia, care a costat vietile a 200.000 de oameni.

Cartelul sau a furnizat 80% din cocaina in SUA

Cartelul Medellin a fost un parteneriat intre traficantii de droguri Pablo Escobar, Gonzalo Rodriguez Gacha, Carlos Lehder, Jorge Luis Ochoa si Juan Matta-Ballesteros. Cu toate acestea, Pablo a fost intotdeauna in fruntea organizatiei criminale. Asa cum a explicat fostul ofiter al Agentiei de Drog din SUA, Javier Pena, ,,Escobar a fost CEO, foarte carismatic, foarte puternic, foarte solicitant.” Cei care nu au cooperat cu Escobar au fost executati. El a spus, ,,Plata o plomo”, care a insemnat in esenta: ,,Ia-mi averea sau ia-mi conducerea.”

Cheltuiau 2500$ pe luna pentru elastice care sa tina banii

In anii 1980, cartelul lui Escobar aducea acasa aproximativ 420 de milioane de dolari pe saptamana, insumand aproximativ 22 de miliarde de dolari pe an. Erau foarte multi bani, care i-au ramas fratelui sau, Roberto Escobar. Potrivit lui Roberto, cartelul cheltuia aproximativ 2.500 de dolari pe luna pe elastice doar pentru a tine stivele de numerar impreuna. Escobar a devenit un personaj Robin Hood in unele parti din Columbia. El a folosit o parte din averea sa pentru a construi cartiere, scoli si spitale. El a finantat si cheltuielile medicale pentru cei mai putin norocosi si a aparut eroic in ochii multor oameni. Lordul drogurilor a fost un sustinator imens al echipei de fotbal Atletico Nacional de la Medellin, pe care a finantat-o, si a participat la multe partide. Dupa moartea sa, in 1993, peste 20.000 de oameni s-au adunat la cimitirul de la marginea Medellinului, intrucat mostenirea sa, in ochii lor, le atinsese inimile.

A fost pe lista Forbes timp de 7 ani la rand

In 1987, revista Forbes a publicat primul numar care numara 100 dintre cei mai bogati miliardari din lume, inclusiv Pablo Escobar. Cu partea de 40% a lui Escobar la cartel si partea de 30 la suta a lui Jorge Luis Ochoa-Vasquez pe care a impartit-o cu fratii sai, ei au fost singurii doi miliardari columbieni. Nu neaga ca au avut un mare avantaj in cursa celor mai bogati, intrucat averea lor era scutita de impozite. Forbes a estimat ca valoarea neta a lui Escobar in 1987 a fost de peste 2 miliarde de dolari.

Nu i-a pasat ca a pierdut 2 miliarde de dolari cash

In fiecare afacere, vor exista si pierderi – chiar si comertul cu cocaina. Cu toate acestea, pierderile lui Escobar au fost la un nivel diferit, asa cum a descris fratele si contabilul sau Roberto in biografia lui Pablo. El a scris: ,,Pablo castiga atat de mult, incat in fiecare an am scrie 10% din bani, deoarece sobolanii ii mancau in depozite sau se deteriorau de la apa.” A fost o cina de aproximativ 2 miliarde de dolari pentru rozatoarele respective.