Descopera in aceasta toamna aceste 5 romane pline de mister

Toamna este intotdeauna o perioada grozava pentru mistere si thrillere, fiind sezonul Halloween-ului. Acest lot este intrigant, cu siguranta. Include un omagiu adus lui Shirley Jackson, o examinare a listelor online care se prabusesc in viata reala si o privire atmosferica asupra lumii oamenilor queer din marina anilor 1950.

O bantuire pe deal

In timp ce noul roman al lui Elizabeth Hand s-ar putea sa nu fie acelasi cu un nou roman al lui Shirley Jackson, este destul de aproape, deoarece Hand ( Curious Toys ) isi leaga inteligent si delicat locatia titulara de celebra Hill House a lui Jackson si de faptele sale infioratoare. A Haunting on the Hill urmareste un cvartet de oameni de teatru care decid sa tina repetitii la un vechi conac minunat de decrepit si tulburator. Fiecare dintre cei patru are un fel de secret si fiecare dintre cei patru va fi declansat de lucruri care se intampla in timpul sederii lor; cititorii ar trebui sa inteleaga, din cartile anterioare ale lui Hand, ca ea este mai interesata de atmosfera si suspans decat de probleme si proceduri. Comploturile ei se desfasoara in vechiul Chicago, Hawai’i contemporan, o casa de tara engleza, si joaca mereu din greu cu juxtapuneri (cum ar fi plasarea unei trupe rock in acea casa de tara) si frici si dorinte interioare. In ciuda temerilor dramaturgiei Holly si a iubitei ei Nisa, ceea ce se intampla pe Deal ar putea fi benign. Ar putea fi. Dar ar trebui sa stie ca orice se poate intampla inainte ca cortina sa coboare asupra piesei…

Femeia ramasa

Oricine cauta un roman care intoarca paginile de moment nu trebuie sa caute mai departe. Jean Kwok — a carei Fata in traducere si Cautarea lui Sylvie Lee sunt romane care lumineaza experienta chineza in America — isi extinde materialul intr-un thriller despre o femeie chineza pe nume Jasmine Yang, care vine in American sa gaseasca fiica pe care sotul ei controlant a dat-o fara ea. cunostinte. Trecand de la ceainarie la club de striptease, la o casa din Manhattan si multe altele, cartea o plaseaza pe Jasmine impotriva directorului de edituri Rebecca – care tocmai a adoptat un bebelus mult dorit, o fetita. Tensiunea dintre cei doi, mai ales avand in vedere lipsa de resurse a lui Jasmine si privilegiul Rebeccai, plaseaza ideea de maternitate intr-o usurare totala. Ce este cel mai important: legatura primara sau capacitatea de a oferi? In timp ce Kwok este in mod clar in Echipa Jasmine (jocul complicat de capete de sarpe carora Jasmine le datoreaza bani pentru trecerea ei in State), ea arata, de asemenea, cat de drag este copilul pe care Rebecca l-a numit Fiona pentru familia ei adoptiva.

West Heart Kill

Fiecare iubitor de mistere se bucura de o camera inchisa/usi incuiate, fie ca este vorba de „Ceapa de sticla” de pe ecran sau de o recitire a filmului The Murder of Roger Ackroyd a Agatha Christie. In West Heart Kill , Dann McDorman stabileste un mister de crima intr-un club de vanatoare din nordul statului New York intr-o noapte intunecata si furtunoasa din anii 1970. Autorul McDorman, un producator de stiri MSNBC, nu se ocupa de crima in misterul crimei; pe masura ce oaspetii clubului care s-au adunat pentru sarbatorile din 4 iulie se micsoreaza de frica, trei cadavre se aduna in patru zile. Sunt implicate o multime de riposturi inteligente si jocuri de cuvinte, inclusiv citate si aluzii la o multime de mari scriitori de politie — Christie, Dashiell Hammett (un autor Knopf, precum McDorman!) si chiar Shakespeare, care ar trebui sa fie mai bine amintit pentru scrisul sau criminal. (Fantome! Vrajitoare! Somnambuli!). Deoarece povestea are loc in anii 1970, exista o multime de consum de substante si ceva adulter, toate acestea crescand suspiciunile pe care oaspetii Tony le au unul fata de celalalt. Deoarece romanul este publicat in 2023, autorul face o alegere cu privire la final, catnip pur pentru cititorii crescuti pe modelul de interactivitate „Choose Your Own Adventure”.

Lista

Tanara, frumoasa si in plina desfasurare jurnalista Olajide, pe cale sa se casatoreasca cu iubirea vietii ei, Michael, se prabuseste pe pamant cand numele lui Michael apare pe o lista de pradatori sexuali care circula pe retelele de socializare. Cum poate „regele si regina #BlackLove” sa treaca peste asta? Autoarea Yomi Adegoke, care si-a inceput de fapt propria revista pentru tinerele negre, face alegerea geniala de a-i avea pe Ola si Michael sa povesteasca capitole alternand. Ola isi testeaza credinta in logodnicul ei fata de credinta ei in povestile femeilor, iar Michael incearca cu furie sa se gandeasca la cine l-ar fi acuzat de „hartuire si agresiune sexuala”. Oricine a facut vreodata parte dintr-o retea de soapta va recunoaste misoginia din lumile in care locuieste acest cuplu, iar oricine a vizionat „The Morning Show” va recunoaste ca va avea loc o mare confruntare, desi acuzatiile ar putea surprinde pe toata lumea. Adegoke nu dezamageste si, de fapt, are deja in curs de desfasurare un serial pe care il creeaza si il produce executiv.

Clopotul in ceata

Cel de-al doilea detectiv Evander „Andy” Mills are loc din nou in San Francisco din anii 1950, de data aceasta in lumea Marinei Statelor Unite, unde oricine ciudat a ramas inchis si cu gura inchisa despre identitatea sa. Primul roman Mills al lui Lev AC Rosen, Lavender House , s-a incheiat cu concedierea lui Andy de la Departamentul de Politie din San Francisco, cand a fost dezvaluit. Acum, Mills are propriul sau birou, iar cand intra un batran iubit cerandu-i ajutorul, el preia cazul in ciuda inimii frante. Acel batran iubit, James Morris, este un capitan al USN care este santajat; ca Det. Mills cauta fotografiile incriminatoare si tanarul care le tine, cititorii vor face un tur al cluburilor gay si lesbiene ale epocii, in multe cazuri singurele locatii in care cartii San Franciscani ar putea fi in largul lor si intre prieteni. Rosen le-a spus cititorilor ca mai exista cel putin doua carti in aceasta serie, iar cititorii care iubesc povestile PI pline de viata, autentice, istorice nu vor dori sa le rateze.