6 sfaturi pentru a fi alaturi de copiii tai prin schimbarile vietii

Copiii se confrunta in mod continuu cu schimbarea prin faptul ca traiesc noi experiente si fac descoperiri. Desi schimbarea poate fi pozitiva in anumite privinte, poate avea si dificultati si dezavantaje. Schimbarea poate fi greu de infruntat pentru copii, mai ales daca schimbarea este neasteptata si ar putea avea o influenta semnificativa asupra vietii lor. Incepand de la o noua scoala, cel mai bun prieten al lor se muta sau parintii lor se despart pot arunca rutina unui copil in bucla.

Schimbarile precum separarea parintilor pot fi greu de suportat pentru copii. Este posibil sa nu inteleaga de ce lucrurile se schimba si pot experimenta unele emotii intense, cum ar fi furia, frica si tristetea. In calitate de parinte, ati putea dori sa faceti tot ce puteti pentru a va proteja copiii de aspectele problematice ale schimbarii, dar, desi este posibil sa nu puteti opri schimbarile, puteti ajuta sa le faceti mai usor aceasta noua situatie. maner.

Strategii sanatoase pentru a face fata schimbarii

Indiferent daca familia ta se confrunta cu o schimbare a structurii prin separare sau daca copilul tau se confrunta cu schimbari semnificative in viata sa in afara familiei tale, iata sase sfaturi despre cum poti sa-ti sustii copiii prin schimbare.

Lasa-i sa vorbeasca despre asta

Continuati o conversatie despre orice se intampla. Incurajeaza-ti copiii sa-si impartaseasca sentimentele cu tine si cu alte persoane de incredere din viata lor. Asculta cu atentie si spune-i ca este in regula sa aiba emotiile pe care le traiesc. Mai mult decat copiii tai, vorbeste cu ceilalti adulti din viata lor despre cum se descurca. Cand cei mai apropiati sunt constienti de ceea ce trec, vor fi mai echipati pentru a oferi sprijinul potrivit copiilor tai.

Aminteste-le ca nu e vina lor

In mijlocul unei tranzitii dificile, copiii pot fi inclinati sa creada ca ar fi putut avea un rol de jucat in schimbare. Asigurati-va ca le spuneti – apoi aminteste-le – ca nu a fost vina lor. Chiar daca l-au auzit o data, i-ar putea ajuta sa o asculte din nou, astfel incat sa poata realiza si sa ia la inima acest adevar.

Lasa-i sa se intristeze

Nu poti opri toate schimbarile mari sa se intample si nici nu te poti astepta ca ele sa fie complet bine spunandu-le ca vor fi. Ofera-le copiilor tai putin spatiu pentru a se intrista pentru ceea ce pierd. Asigurati-va ca nu se plictisesc toata ziua in tristete sau ingrijorare, dar lasati-i sa-si exprime emotiile intr-un mod sanatos. Sprijina-i in aceste momente dificile.

Pastreaza unele lucruri la fel

Gasiti zone din rutina copiilor dvs. care pot ramane asa cum au fost intotdeauna. Copiii prospera atunci cand stiu la ce sa se astepte, asa ca a avea o anumita regularitate de care sa se tina se poate dovedi a fi o sursa excelenta de confort pentru ei. Protejati aceste lucruri cat de mult puteti pentru copiii dvs.

Arata-le ce pot controla

Cand aceasta schimbare nu este in subordinea lor, ii poate ajuta sa vada ce se afla sub controlul lor. Cereti-i sa ia in considerare ce in viata lor au capacitatea de a face alegeri. Acest lucru le poate ajuta sa le dea un sentiment de putere si securitate in mijlocul a tot ceea ce trece in jurul lor.

Pastrati o perspectiva pozitiva asupra viitorului

Oricat de greu ar fi aceasta perioada, ajuta-i sa-ti faci copiii sa caute mereu spre bine. Ajutati-i sa vada cat de stralucitor este viitorul, in ciuda cat de dificil ar putea fi aceasta perioada. Daca exista lucruri sanatoase pe care le pot face pentru a ajunge la o persoana mai fericita astazi, facandu-si noi prieteni sau urmarind noi interese, incurajati-i sa urmeze acele cai.

Trecerea printr-o perioada de schimbari intense poate fi un mare obstacol pentru orice persoana, dar copiilor le poate fi mai greu sa depaseasca aceste capcane. Fii o forta de sprijin pozitiv pentru copiii tai, pe masura ce se intalnesc si depasesc orice tranzitie cu care se confrunta, astfel incat sa iasa mai puternici de cealalta parte.