Sfaturi practice pentru renovarea inspirata a locuintei

Renovarea locuintei reprezinta un proiect complex, pe care trebuie sa-l programezi riguros si sa-l realizezi cu atentie, pana la cele mai mici detalii. Iti prezentam in continuare cateva sfaturi utile de amenajare a casei, pentru un camin sigur si confortabil:

Pregateste locuinta pentru renovare

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa pregatesti locuinta pentru renovare. Inspecteaza cu atentie fiecare incapere si exteriorul casei, strange in cutii lucrurile care sunt fragile si acopera cu folie mobilierul, pentru a-l proteja.

Realizeaza planul si bugetul de renovare

Pe baza observatiilor facute, intocmeste un plan de renovare, cu operatiunile necesare in fiecare camera din casa: living, dormitor, hol, balcon, bucatarie, baie ș.a. Adauga lucrarile necesare la exterior și pentru acoperis.

Calculeaza costurile pentru fiecare etapa si realizeaza listele de cumparaturi: materiale de constructii, echipamente, scule, accesorii. Daca alegi sa colaborezi cu o firma de specialitate, aceasta etapa va fi parcursa impreuna cu mesterii ce vor face renovarea.

Verifica peretii, tavanul si podeaua

O atentie deosebita o vei acorda peretilor exteriori, tavanului si podelelor din fiecare incapere. Aceste elemente constructive sunt foarte importante pentru siguranta casei, pentru izolarea termica si fonica a camerelor si pentru nivelul de umiditate din casa.

Inlocuieste geamurile vechi cu ferestre termopan 

Un sfat practic pentru o renovare reusita este sa inlocuiesti geamurile vechi cu ferestre premium, realizate din tamplarie PVC cu geam termopan. Alege modele de calitate, de la producatori si furnizori atestati, de exemplu produsele Izotec, pe care le gasesti intr-o gama larga de dimensiuni, forme si culori, pentru fiecare incapere din locuinta ta.

Vei beneficia de mai multa lumina naturala, confort termic pe toata durata anului si  siguranta sporita. Prin utilizarea ferestrelor termopan cu 3 garnituri de izolare scapi de pierderile de caldura si facturile la energie vor fi mai mici.

Poti sa folosesti ferestre termopan cu aerisire controlata, ca sa ai aer curat in toata casa, fara efort si fara costuri suplimentare. Alege ferestre 3D care se pot deschide câte 6 milimetri pe toate laturile, aceasta caracteristica fiind numită deschidere perimetrala. Opteaza pentru ferestre cu deschidere in trepte, care asigura in mod regulat improspatarea aerului printr-o mica deschidere de ventilatie.

Monteaza usi culisante de exterior

Cand iti renovezi casa vrei sa obtii mai mult spatiu, asa ca o idee buna este sa inlocuiesti usile clasice cu usi culisante. Astfel vei avea un living mai mare, cu acces direct spre balcon sau terasa. 

Vei avea mai mult confort, pentru ca usile culisante se manevreaza usor, prin ele patrunde mai multa lumina naturala, iar privelistea de afara este dezvaluita in toata frumusetea ei. 

Instaleaza un sistem de climatizare eficient

Daca vrei sa faci o renovare ca la carte, nu uita de sistemele de incalzire. Acestea sunt foarte importante intr-o locuinta, deoarece asigura caldura de care ai nevoie in anotimpul rece si regleaza nivelul de umiditate. 

Investeste in sisteme moderne si eficiente prin care sa poti controla temperatura si calitatea aerului din fiecare incapere. Ai la dispoziție aparate de aer conditionat, centrale termice, incalzire prin pardoseala, ca sa coordonezi unitar operatiunile de incalzire, ventilatie si climatizare.

Tine seama de sfaturile practice pentru renovarea locuintei si realizeaza un proiect complet pentru a da o noua fata casei tale, pe baza celor mai bune materiale si tehnologii existente pe piata.