Povesti din culise care vor schimba modul in care privesti filmul ,,Cast Away”

Realizarea  filmului Cast Away a reunit de doua ori actorul castigator al Premiului Academiei, Tom Hanks, cu regizorul sau Forrest Gump , Robert Zemeckis. Programul de productie de doi ani nu a fost o isprava usoara pentru distributie si echipaj si a dus la multe povesti din culise care te vor arunca cu totul in aer.

Drama aventura  lansata in 2000 a fost un film incredibil de netraditional, si faptul ca a devenit un blockbuster la Hollywood, incasari de peste 400 de milioane de $ la nivel mondial, a fost destul de o surpriza. Tom Hanks a fost in esenta singur pentru majoritatea filmului – daca nu-l numiti pe prietenul sau spalat, Wilson voleiul – si chiar a pierdut un total de 50 de lire sterline pentru rolul sau de Chuck Noland. Epopeea existentiala de supravietuire a fost nominalizata la doua premii Oscar, inclusiv o alta nominalizare la cel mai bun actor pentru Hanks.

Aproape tot ceea ce priveste distributia este complet neconventional

A fost nevoie de mult curaj pentru a face Cast Away – filmul de 85 de milioane de dolari care a sfidat aproape fiecare conventie de film cu buget mare. In intregul al doilea act al filmului apare doar un singur actor  pe o insula pustie, fara aproape  dialog . Tom Hanks a spus despre film:

Uite, totul este o trecere de Ave Maria. Este un risc imens. Si o parte din el este: ,,Ei bine, de ce o fac daca nu este un risc imens? De ce sa treci prin toate aceste lucruri? Intregul film in sine, cred, paseste in mod curajos un nou teritoriu.

Chiar si regizorul filmului Robert Zemeckis nu a crezut initial ca Cast Away va functiona pentru ca este atat de neconventional. ,,A fost un film foarte greu de scris, pentru ca nu avea nicio conventie”, spune el. ,,Nu exista baieti rai, nimeni nu alearga dupa microfilme … si nu am vrut sa-l junk cu cliseele insulei pustii. “

,,Cast Away” nu era titlul original

Hanks a gandit initial conceptul pentru  Cast Away sase ani inainte de lansarea filmului. El a crezut initial ca filmul va fi o comedie, cu titlul sau  Chuck of the Jungle . Cu toate acestea, la reflectie, Hanks a vazut in cele din urma povestea ca fiind  mult mai serioasa .

De fapt, actorul a considerat ca filmul este metafizic intr-un fel: ,,Ia un om modern si dezbraca-l de toate – mancare, apa, adapost, chiar si abilitatea de a spune timpul”.

Singuratatea scriitorului a dus la crearea lui Wilson

Scenaristul filmului, William Broyles Jr., a avut nevoie de inspiratie atunci cand a scris scenele de supravietuire ale lui Chuck. Asadar, pentru a obtine sucul creativ, el a calatorit pe o insula abia populata din Marea Cortes din Mexic pentru a obtine un raport direct despre cum a fost sa fii singur pe o insula.

Nevoia sa de un fel de companie a devenit usor evidenta chiar si dupa putin timp izolat. Broyles a descris:

A trebuit sa-mi dau seama cum sa deschid o nuca de cocos pentru ca imi era atat de sete, a trebuit sa-mi dau seama cum sa fac un cutit dintr-o piatra, a trebuit sa invat cum sa arunc stingrays … Au fost doar cateva zile, dar Am devenit foarte singur. Si apoi, intr-o dimineata, acest volei Wilson s-a spalat pe plaja si m-am uitat la el si am pus niste scoici pe el si am inceput sa vorbesc cu el … M-am dus total Kurtz.

Exista un proiect in care publicul afla ce a fost in cutia FedEx

Ce se afla in cadrul pachetului FedEx pe care Chuck a refuzat sa il deschida pe toata durata sederii sale pe insula? Finalul lui Cast Away este una dintre acele concluzii deschise, ambigue , care ii lasa pe multi spectatori sa-si traga parul. Cu toate acestea, a existat cel putin un scurt timp cand intrebarea ,,ce era in cutie” a avut un raspuns.

A treia schita a filmului avea cateva diferente importante fata de schita finala. In aceasta a treia schita, in cea de-a 1.000-a sa zi de pe insula, Chuck figureaza ,,ce naiba” si deschide pachetul misterios cu aripi de inger. Ce era inauntru? Doua sticle de salsa verde si un bilet de la o femeie pe nume Bettina care incerca sa-si convinga sotul sa se intoarca acasa.

Productia sa oprit timp de un an, astfel incat Hanks sa poata pierde peste 50 de kilograme

Tom Hanks arata ca o persoana diferita de la inceputul filmului pana la sfarsit. Actorul chiar si-a redus greutatea de la 225 (Hanks s-a ingrasat de fapt inainte de filmare, astfel incat sa arate dolofan) la 170 de lire sterline. De asemenea, si-a lasat parul si barba sa creasca. Pentru a-si face transformarea fizica cat mai autentica posibil, filmul a decolat un an intreg de la productie.

“Bob a fost ca ‘Stii ce putem face? Daca am vrea cu adevarat sa facem acest lucru bine, am face prima jumatate a acestui film, apoi ne vom lua un an liber si vom face a doua jumatate”, a explicat Hanks.

Tom Hanks a suferit de o infectie oribila

Hanks si-a taiat accidental piciorul drept in timp ce impusca o scena pentru Cast Away pe insula Fiji. Nu a crezut ca taierea a fost o afacere foarte mare – asta pana cand a primit o infectie care l-  ar fi putut pune capat . Hanks a explicat,

Chiar inainte de a parasi insula, am avut aceasta mica taietura si ceva a intrat acolo … Am zburat acasa si, baiete, ma durea piciorul!

Sfarsitul de saptamana cand am fost acasa s-a umflat foarte mare, asa ca m-am dus in cele din urma la doctor, crezand ca imi va curata genunchiul si imi va da niste antibiotice, dar s-a dovedit ca am avut o infectie cu stafilococ, care era aproape de a-mi da otravire cu sange .

Doctorul mi-a spus ,,Ce-i cu tine, idiotule? Ai fi putut sa mori din cauza asta! ‘ Si imi spuneam: ,,Oh, nu stiu”. Dar au trebuit sa scoata o bucata mare din lucrurile din picior.

De asemenea, era inca extrem de infectios, asa ca a trebuit sa iau aceste antibiotice super-duper care tocmai m-au uscat atat de mult – si am stat in spital trei zile. Apoi a trebuit sa oprim productia timp de trei saptamani, deoarece medicii au spus: ,,In niciun caz acest copil nu intra in apa”.