Simți nevoia de o schimbare? Iată cum să dai o nouă viață casei tale!

Casa ta este locul în care trebuie să te simți liniștit și relaxat, de aceea ai grijă ca toate decorațiunile să fie pe placul tău și să te reprezinte. Totuși, dacă ți se pare că locuința ta are nevoie de un plus de creativitate, trebuie să începi să faci câteva schimbări. Nu este necesar să faci schimbări majore, poți introduce câteva elemente decorative care să aducă un nou suflu proaspăt și creativ. Iată câteva idei prin care poți să dai o nouă viață casei tale:

  • Apelează la tablouri îndrăznețe

Tablourile sunt o modalitate simplă de a decora locuința și de a o reîmprospăta. Pentru un efect inedit este indicat să apelezi la un tablou canvas negru cu auriu. Contrastul spectaculos dintre negru și auriu îți va transforma locuința într-un spațiu modern și plin de creativitate. Nu te limita doar la un astfel de tablou, poți folosi unul de o dimensiune mare în living și altul mediu în dormitor.

  • Folosește plante decorative

Plantele decorative sunt poate cea mai la îndemână modalitate de a da o nouă viață casei tale. Impactul vizual al unei camere plină cu plante va fi unul spectaculos, iar dacă vrei să obții un efect și mai îndrăzneț, apelează la glastre viu colorate, care să creeze un contrast cu verdele frunzelor. Iar pentru un impact și mai plăcut, nu ezita să cumperi flori pe care să le așezi în vază.

  • Introdu oglinzi decorative

Oglinzile decorative nu sunt făcute doar pentru baie, acestea pot fi folosite în dormitor, living sau chiar pe hol. Scopul oglinzilor într-o încăpere de mici dimensiuni este de a crea efectul vizual de spațiu mai amplu, mai generos. În ceea ce privește camerele mai mari sau pentru acelea în care lumina naturală este limitată, oglinzile așezate corect vor lumina spațiul. Așadar, pe lângă rolul estetic, deoarece adaugă o notă glamour în orice încăpere, aceste decorațiuni au și un rol funcțional, așa că nu trebuie să lipsească din locuința ta.

  • Ai nevoie de o pată de culoare

Culorile sunt cele mai importante într-o locuință pentru că aduc un plus de creativitate. Spre exemplu, există o mulțime de covoare în diferite forme și culori care vor scoate orice încăpere din anonimat. Nu te teme că acestea nu se vor potrivi cu stilul designului interior, poți integra o pată de culoare îndrăzneață chiar și într-o locuință decorată în stil minimalist. Însă, dacă nu ești fanul covoarelor, poți apela atât la draperii și perdele viu colorate pentru un plus de originalitate, cât și la perne decorative.

În concluzie, nu este deloc complicat să aduci un plus de creativitate locuinței tale, tot ce trebuie să faci este să apelezi la câteva elemente cheie ce vor face diferența.

Sursa foto: freepik.com