Tehnologii incredibile de care cu siguranta nu ai auzit

In ultimii doi ani, drone AI, realitatea virtuala extrovertita si realitatea augmentata au devenit un lucru. 2017 a vazut un robot umanoid care a dobandit dreptul de a trai ca cetatean legal in Regatul Arabiei Saudite – chiar, a tinut chiar un discurs emotionant pentru a-si exprima recunostinta din inima intr-un eveniment cheie.

IPhone X va poate citi ,,ochiul” pentru a debloca ecranul de pornire. Si, bineinteles, Google a finalizat primele runde de testare pentru autovehiculele lor care se conduc singure. Sa nu ne gandim nici la modul in care functioneaza Qoobo Tail Therapy. In acest ritm, urmatorii trei ani ar putea dezgropa surprize nebunesti pentru multi dintre noi. Dar, dupa cum demonstreaza deja aceste tehnologii de varf, este posibil sa nu fie nevoie sa asteptam atat de mult pentru a realiza evolutii tehnologice uimitoare. Viitorul este deja aici.

Tehnologia celulelor si tehnologia nanochip

Recent, oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Ohio au introdus un gadget tehnologic purtabil pe care l-au numit Tissue Nanotransfection (TNT).

Potrivit acestora, inventia lor va ajuta la consolidarea cursei catre regenerarea organelor (probabil hack-ul care introduce in sfarsit terapii legale anti-imbatranire, pentru totdeauna-tineri). Dr. Chandan Sen, care este autorul principal al studiului publicat, a explicat cum functioneaza totul. Lipesti pe brat dispozitivul mic de tip sticker. Descarca un pic de energie electrica. Acesta va trage o raza de cod ADN preprogramat prin porii minusculi ai pielii de sub el, transformand celulele inconjuratoare in rezervoare de celule ADN. Celulele ADN apoi reprogrameaza celulele inconjuratoare pentru a se transforma in celule dorite care pot lupta impotriva infectiei vizate.

Gradinile plutitoare din Barcelona

Mancarea este o afacere mare. Avand in vedere ca ONU prognozeaza ca populatia globala va exploda la peste 9 miliarde pana in 2050, cererea de produse alimentare va creste in mod inevitabil cu aproximativ 70% mai mult. Apoi, exista problema nu prea mica a incalzirii globale si a milioanelor de terenuri fertile care se transforma in deserturi. Exista sperante, dar trebuie sa sapi adanc pentru a crede cu adevarat.
Uitati de gradinile plutitoare inteligente ale aztecii, exista acrii de frontiera in constructie – in aer si peste rauri imense, lacuri si mari. Forward Thinking Technologies a prezentat deja planurile de proiectare si a pus bazele pentru a manifesta cea mai uluitoare agri-tech sub forma unor ferme plutitoare inteligente bazate pe energie solara.

Mancare printata 3D

In timp ce startup-urile precum BeeHex au testat deja aceasta tehnologie nebuneasca si au stors un succes din ea, o pereche de oameni de stiinta din Israel au anuntat ca pot crea mancare tiparita 3D la un alt nivel. Iata cum functioneaza:
Dupa ani de cercetari, oamenii de stiinta Oded Shoseyov si Ido Braslavsky au descoperit nano-celuloza, care este o fibra naturala pe care sustin ca intestinul uman o poate digera cu usurinta. Ei intentioneaza sa adauge proteine selectate, antioxidanti, vitamine, suplimente, carbohidrati si grasimi in cartusele care contin materialul lor nano-celuloza.

Nano-celuloza contine, de asemenea, zero calorii, ceea ce este o veste minunata pentru managerii de pierdere in greutate si, probabil, zdrobitoare pentru producatorii de pilule de pierdere in greutate. In acest moment, tehnologia lor de imprimare alimentara 3D se aplica numai aluatului, dar promit sa extinda varietatea de produse alimentare pe care le puteti face cu tehnologia lor futurista.

Scaner de calorii CaloriRieco

Gigantul de electronice pentru consumatori Panasonic a venit cu un gadget tehnologic cool, care sa va ajute sa va dati seama de cat de multe daune vor suporta talia ta si venelee. Dar exista zeci de scanere de calorii acolo, ce este special aici? Spre deosebire de tehnologia existenta, care dureaza intre 60 si 120 de secunde, CaloRieco afiseaza numarul de calorii in 10 secunde. Acesta foloseste tehnologia infrarosu proprie pentru a masura nivelul de nutritie al unei mese.