Vrei sa nu imbatranesti? Iata cum!

Procesul de imbatranire al organismului nostru poate fi incetinit daca incepi sa petreci mai mult timp in aer liber, sa faci sport ( cel putin 30 minute pe zi) si daca adopti un stil de viata sanatos.  Printre cei mai important factori care accelereaza prcesul de imbatranire distingem alcoolul si tutunul. De asemenea, este foarte important sa ai un program constant de somn. Vrei sa nu imbatranesti? Iata cum!

Fa miscare zilnic si relaxeaza-te la soare

Miscarea in aer liber este vitala pentru sanatate  Chiar daca ai un job care iti acapareaza marea partea a timpului, trebuie sa-ti faci timp si sa te expui macar 15 minute la lumina naturala a soarelui. Trebuie sa stii ca expunerea la soare o sa iti ajute corpul sa sintetizeze vitamina D. Doctorii ne spun ca , desi doza zilinia recomanda de vitamina D este de 5 micrograme, putem lua si de 10 ori mai mult.

Ia suplimente be baza de atioxidanti pentru a invinge stresul

Tarile dezvolatate din Europa deja  considera foarte important consumul de atioxidanti. Consumarea acestor antioxidanti trebuie adaptata la stilul de viata al fiecarui om. Oamenii consuma aceste suplimente fie atunci cand sunt stresati, fie atunci cand sunt foarte ocupati si nu au timp sa isi introduca in alimentatie produse naturale cu multe vitamine si antioxidanti.

Mostenirea genetica

Genele mostenite de la parinti sau bunici nu joaca un rol chiar atat de important in tot procesul de imbatranire. Chiar daca stim ca parintilor le-au aparut devreme riduri, nu trebuie sa acceptam situatia in care si noua ne vor aparea , si sa avem un stil de viata cat mai sanatos pentru a le descuraja exprimarea.

Hraneste-te cu grasimi bune

Alimentatia din copilarie este foarte importanta si se se va reflecta pe tot parcursul vietii noastre. Daca alimentatia este de calitate, efectele nu vor intarzia sa apara.

Specialistii ne sfatuiesc sa alegem pentru alimentatia copiilor nostri numai alimente sanatoase, bogate in grasimi bune, ca acelea din peste. In urma unor cercetari, s-a demonstrat ca micutii hraniti cu grasimi bune, vor avea abilitati motorii dezvoltate, un vocabular mai bogat si chiar un coeficient de inteligenta mai mare.

Consuma ciocolata neagra

Cum avem nevoie si de dulciuri in alimentatia noastra, putem opta pentru ciocolata neagra, mult mai sanatoasa decat cea alba. Speialistii ne indeamna sa renuntam la cuptorul cu microunde si la mancarurile prajite in ulei.

Consuma curry

Condimentele joaca si ele un rol important in procesul de imbatrinire. Astfel, pe carnea de pui putem adauga curry, care este un puternic antioxidant, continator de polifnol (care protejeaza creierul si sistemul nervos).

Adopta un stil de viata mai sanatos

Renunta sa dormi langa aparatura electronica. Asa ca, daca vrei ca batranetea sa nu-si puna accentul si pe tine, nu permite sa ai in camera unde dormi niciun fel de aparatura electronic: telefon, televizor, calculator.

Somnul conserva organismul tanar, asa ca ai gija ca dormitorul tau sa fie mai intunecat , astfel creierul secretand melatonina sau hormonul somnului. Nu te epuiza si incearca sa-ti respecti cat de cat programul de somn.

Incearca sa nu folosesti cosmetice in exces, deoarece chimicalele pe care acestea le contin accelereaza procesul de imbatranire si nu-ti vopsi parul mai des decat este nevoie.