Totul despre gelul contraceptiv!

Medicina si tehnologia sunt intr-o continua dezvoltare, astfel ca cea mai noua metoda de contraceptie este gelul contraceptiv.

Studiile arata ca acest gel contraceptiv poate fi o buna alternativa la pilulele anticonceptionale. Gelul este aplicat o data pe zi direct pe piele si aduce corpului doza de hormoni necesara pentru a preveni o sarcina nedorita. Femeile care au incercat deja gelul contraceptiv, afirma ca nu s-ar mai intoarece niciodata la pastila anticonceptionala, deoarece gelul nu poate avea reactii adverse ca acneea sau cresterea in greutate.

Este de asemenea foarte indicat si femeilor care alapteaza, care sunt sfatuite sa nu apeleze la pilulele anticonceptionale, deoarece acestea pot afecta calitatea, gustul si mirosul laptelui din cauza nivelului de hormoni.

In acest moment, gelul Nestorone  Estradial este inca in teste, insa daca rezultatele se anunta la fel de promitatoare ca pana acum, medicamentul va fi lansat cat de curand.

Gelul poate fi aplicat pe abdomen, solduri, brate sau umeri si este absorbit rapid in piele. Gelul se utilizeaza o singura data pe zi, iar la aparitia menstrei, se face o pauza de 7 zile.

Solutia este absorbita rapid in piele , iar spre deosebire de celelealte contraceptive orale, nu are efecte secundare. Acest lucru este datorat folosirii hormonului Nesterone, care este cunoscut ca nu provoaca ingrasare, migrene, schimbari de dispozitie sau acnee.

Gelul a fost testat pe un esantion de 18 femei  cu varsta curprinsa intre 20 si 40 de ani, care l-au folosit timp de 8 luni, niciuna dintre ele ramanand insarcinata.

Avand in vedere ca pilulele anticonceptionale maresc riscul de cancer la san si 40% din femeile care il folosesc se declara nemultumite, cea mai buna alternativa va fi gelul contraceptiv. Specialistii au demonstrat ca hormonii sexuali artificiali influenteaza direct celulele mamare.

Odata ce gelul contraceptiv va trece de ultimele teste, va avea un mare succes printre femeile de toate varstele. Usor de folosit si fara nicio reactie adversa, il putem numi contraceptivul ideal.