10 MODURI IN CARE OAMENII SANATOSI RAMAN SANATOSI (SI FERICITI!)

Stii cand vezi acea persoana care tocmai emana sanatate. Totul la ei este vibrant. Pielea lor este stralucitoare, au un arc in pas si zambetul lor are doar mai multa stralucire. Nu numai ca sunt sanatosi, dar sunt fericiti din plin.

Si cine nu ar putea folosi putina stralucire sau sclipire suplimentara in ziua lor? Un pic mai multa stralucire? Adevarat, nu este vorba despre creme miraculoase sau detoxifiere exotice. Oamenii sanatosi tocmai au invatat cateva obiceiuri simple, zilnice, pe care oricine le poate incepe sa practice. Este modul in care nu numai ca devin sanatosi, dar raman sanatosi.

1. SE TREZESC SIMTINDU-SE RECUNOSCATORI

Oamenii sanatosi isi dau seama ca in fiecare zi inima ta pompeaza este o zi buna. Indiferent daca au o afirmatie zilnica sau sunt doar recunoscatori pentru pasarea albastra din afara ferestrei lor, se trezesc cu un sentiment de recunostinta.

2. ISI DAU SEAMA CA FIECARE ZI ESTE O NOUA OPORTUNITATE

Oamenii sanatosi stiu ca orice s-a intamplat ieri este deja in trecut, dar astazi este o noua zi. O oportunitate pentru o reluare, o repornire sau o noua abordare a vietii.

3. ELE ACORDA PRIORITATE MODERATIEI FATA DE EXTREME

Oamenii sanatosi stiu ca dietele de moda, lipsurile si extremele sunt de scurta durata si impiedica starea de bine pe termen lung. Acestea prioritizeaza pasii mici si modificarile simple care le imbunatatesc incet sanatatea si fericirea.

4. AU UN SOMN ODIHNITOR

Oamenii sanatosi stiu ca somnul este modul in care corpul se vindeca si intinereste. Acestea acorda prioritate 7-8 ore solide in fiecare noapte si lasa sistemele interconectate ale corpului sa-si lucreze magia.

5. MANANCA MANCARE ADEVARATA

Oamenii sanatosi mananca alimente asa cum intentioneaza mama natura – reale, organice, hranite cu iarba, crescute cu pasuni si cat mai aproape de starea sa naturala. Ei considera alimentele ca hrana – combustibil pentru a mentine motorul intern functional curat.

6. SE INCONJOARA DE OAMENI POZITIVI

Oamenii sanatosi stiu ca este mai usor sa faci limonada din lamai atunci cand ai prieteni care te ajuta sa-ti lucrezi limonada. Stiu ca pozitivitatea este infectioasa si se asigura ca cei mai apropiati au o perspectiva similara.

7. FAC TIMP PENTRU INTERACTIUNEA UMANA

Oamenii sanatosi ies din spatele computerelor, mesajelor text si apelurilor telefonice. Stiu ca nu exista nicio inlocuire pentru imbratisari, atingere fizica si conexiune in persoana.

8. EI RAMAN ACTIVI

Oamenii sanatosi se misca in fiecare zi. Stiu ca nu este vorba despre antrenamente stricte sau cursuri la moda la sala de sport, ci mai degraba despre activitatea zilnica care face ca sangele sa curga. Activitatea in aer liber si conectarea cu mama natura sunt chiar mai bune.

9. EI FAC DIN INGRIJIREA DE SINE O PRIORITATE

Oamenii sanatosi stiu ca ingrijirea de sine nu este negociabila. O programeaza in calendarele lor, asa cum ar face o intalnire de afaceri sau o intalnire cu medicii. Ei petrec cel putin 20 de minute pe zi, pentru a se reincarca si a reimprospata.

10. NU IAU VIATA PREA IN SERIOS

Oamenii sanatosi isi dau seama ca viata nu se desfasoara niciodata asa cum era planificat – pentru niciunul dintre noi. Rad de momentele haotice ale vietii, de idiosincrazii si de momentele mai putin stelare. Pentru ca incepand din nou in piata, isi dau seama ca maine este o zi noua si o ardezie curata.