3 joburi sigure si banoase

Foarte multe persoane și-au pierdut locul de munca in ultimul an, unele domenii fiind in continuare afectate de criza provocata de pandemie. Totusi, exista si sectoare de activitate care nu au fost afectate de aceasta criza, unele dintre acestea inregistrand chiar cresteri ale veniturilor, motiv pentru care au cel putin un job atat in Bucuresti, cat si in restul tarii.

Prin urmare, cei care au ramas fara nici un venit pot deveni nou angajat sau angajata in diferite domenii, singura conditie fiind aceea de a fi deschisi pentru reorientarea profesionala. In acest fel, oricine isi doreste sa obtina un loc de munca poate avea succes.

Printre joburile care sunt, in continuare, foarte bine cotate pe piata, asigurand angajatilor un loc de munca sigur si un venit mare, garanta, sunt si urmatoarele:

 Traducator

Limba engleza nu mai este o limba straina pentru foarte multi romani, astfel ca cei care o cunosc indeajuns de bine pot alege sa devina traducatori. O multime de oameni au nevoie de traduceri de acte, documente, diplome sau diferite texte, astfel ca un astfel de job va asigura veniturile celui care il practica, indiferent ca se afla in Bucuresti sau in orice alt oras.

Totusi, trebuie mentionat faptul ca pentru a fi angajat ca traducator autorizat, persoana respectiva trebuie sa detina o diploma care sa ateste nivelul de cunoastere al limbii straine. In cazul celor care nu detin o astfel de diploma, pot realiza traduceri, dar in regim individual, pentru texte care nu au nevoie de autorizatie sau ca un job part-time.

Model videochat

Un job dedicat preponderent femeilor, model pentru videochat este unul dintre cele mai profitabile joburi de pe piata muncii din Romania. De asemenea, cele care cunosc foarte bine limba engleza pot alege jobul de model de videochat non-adult, in cadrul caruia comunicarea este esentiala, iar angajata este cea care seteaza limitele in interactiunea cu clientii.

In plus, este foarte usor sa te angajezi in videochat, majoritatea studiourilor consacrate avand cate un studio videochat in toate regiunile tarii. Iar in aceste conditii sanitare incerte, acest job este unul dintre cele mai sigure, deoarece nu implica un contact direct angajat – client.

Cu toate ca videochat-ul este inca foarte blamat de romani, castigurile din acest domeniu sunt foarte mari, ajungand chiar si la valoarea de 10.000 de dolari pe luna.

Make-up artist

Persoanele care sunt pasionate de tot ceea ce tine de frumos, pot alege un job in aceasta industrie practicand meseria de make-up artist.

Cu toate ca femeile care adora machiajul stiu deja cum se realizeaza un make-up frumos, cu ajutorul unor cursuri de initiere sau de perfectionare, acestea vor fi la curent cu cele mai noi tehnici si produse, astfel incat rezultatele sa fie unele spectaculoase.

In plus, pe langa faptul ca este un job care poate fi practicat fie ca angajata, fie ca free-lancer, marea majoritate a femeilor apeleaza la serviciile unui make-up artist cel putin o data in viata, aceasta meserie fiind una destul de banoasa. De asemenea, cei mai talentati make-up artisti pot practica acest job si in cadrul unor institutii, de la un studio de televiziune pana la un studio de videochat.

Prin urmare, exista o serie de joburi care nu necesita o pregatire academica pentru a fi practicate, fiind astfel foarte usor de realizat o reconversie profesionala. Acest lucru este unul foarte benefic, mai ales in conditiile in care numarul personaelor ramase fara job atat in Bucuresti, cat si in restul tarii, este unul foarte mare.

În plus, cele trei recomandari pot fi practicate de oricine isi doreste, indiferent ca este vorba despre angajatangajata sau free-lanceri.