Liderii democrati gasesc o modalitate de a dezamorsa sabotajul la nivelul conservatorilor

Liderii democrati ai casei cred ca au gasit o solutie pentru a dezamorsa saptamani de tactici de intarziere folosite de republicanii de linie tare care i-au enervat pe parlamentari in ambele partide si au oprit o mare parte din actiunea de la etaj a camerei. Cel putin temporar.

Protectorii conservatori au cautat sa faca viata dificila pentru democrati, in semn de protest impotriva a ceea ce spun ei ca sunt eforturile de a exclude partidul minoritar. Tacticile lor au facut practic imposibil ca democratii si republicanii sa accelereze asa-numitele proiecte de lege de suspendare – masuri necontroversate care sunt esentiale pentru conducerea Camerei – si, in schimb, au creat o slogana legislativa.

Potrivit raspunsului modelat de liderul majoritatii Camerei Steny Hoyer, liderii extremei drepte Freedom Caucus nu vor mai fi capabili sa preia efectiv controlul etajului cerand voturi individuale pentru zeci de proiecte de lege de suspendare si fortand membrii sa voteze noaptea tarziu, cel putin pentru restul acestei saptamani.

In schimb, Hoyer intentioneaza sa impacheteze o mare parte din acea legislatie larg acceptabila de suspendare intr-un singur bloc de pe podea, despre care a spus ca ne ,,va salva undeva in vecinatatea a sapte ore si jumatate” de timp pentru vot.

,,Ceea ce am vazut in ultimele saptamani a fost un exemplu nefericit de partizanat extrem care impiedica chiar si cea mai bipartidista legislatie existenta”, a spus Hoyer intr-o declaratie, confirmand raportarea POLITICO cu privire la planificare.

In total, a spus Hoyer, tactica conservatorilor a costat cel putin 15 ore de voturi pentru proiectele de lege care altfel ar fi putut fi aprobate cu putina fanfara intr-un vot vocal.

“Exista democrati si republicani care vor sa faca lucrurile si vom lucra in jurul celor care nu fac asta”, a adaugat Jim McGovern, presedintele Comitetului pentru Regulamentul Camerei.

Caucusul Libertatii s- a luptat pentru cat de departe si-a impins rebeliunea . Liderul minoritatilor interne, Kevin McCarthy, s-a oprit luni la seara la intalnirea saptamanala a grupului, unde i-a incurajat pe membri sa isi ajusteze strategia si sa se concentreze asupra obiectivelor realizabile. McCarthy a avertizat, de asemenea, membrii Freedom Caucus ca ar putea intampina consecinte potentiale din partea liderilor democrati daca vor continua sa perturbe cuvantul.

Unul dintre obiectivele finale care determina tactica podiumului Freedom Caucus este revenirea controversata a reprezentantului Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) In comitetele sale, dupa un vot bipartisan, pentru a o elimina de aceste sarcini. Dar democratii exclud aceasta cerere.

,,M-am intalnit cu Steny si am fost la asezarea Freedom Caucus. Am avut o discutie buna “, a declarat McCarthy pentru POLITICO intr-un scurt interviu. ,,Vor sa lupte. Sunt frustrati de tot ceea ce se intampla si eu obtin toate astea. Dar punctul meu de vedere este: Care este obiectivul, care este strategia? “

Disputa Camerei cu privire la facturile de suspendare pare obscura. Dar, dincolo de detaliile inselatoare, este emblematic pentru tensiuni partizane mai mari care au dominat primele cateva luni ale acestui Congres, pe masura ce emotiile se ridica dupa insurectia Capitolului din 6 ianuarie.

La scurt timp dupa ce parlamentarii au fost prinsi de violenta din acea zi, o mana de democrati au cautat, de asemenea, sa utilizeze proiectele de lege de suspendare ca forma de protest impotriva republicanilor care au votat impotriva certificarii pierderii lui Donald Trump fata de presedintele Joe Biden. Acest efort s-a dovedit de scurta durata dupa ce democratii de varf au intervenit si i-au convins pe rebelii aspiranti ca proiectele de lege necontroversate trebuie sa-si curate usor camera.

Strategia democratilor de a vota proiectele de lege de suspendare ,,in bloc”, mai degraba decat in   mod individual, va fi discutata in sedinta comitetului pentru reguli ale Camerei, marti dupa-amiaza.

Conservatorii au sustinut miscarea democratica ca o dovada suplimentara ca democratii isi reduc drepturile in timp ce minoritatea.

Reprezentantul bobocilor Matt Rosendale (R-Mont.) A postat pe Twitter un gif Wile E. Coyote ca raspuns.

Caucusul pentru libertatea Camerei a postat, de asemenea, pe Twitter ca Pelosi si democratii Camerei ,,sunt atat de frustrati” de eforturile lor, incat lucreaza la luarea in considerare a unor modificari pentru a se asigura ca pot trece facturi fara ca membrii prezenti sa voteze formal, sustinand in acelasi timp ca, daca ,,aleg pentru a ne elimina dreptul de a cere voturi, va fi un alt exemplu de democrati … care submineaza drepturile partidului minoritar de a accelera trecerea agendei lor partizane, de extrema stanga “.