4 motive pentru a incepe un blog dedicat afacerii tale

Una dintre cele mai bune modalitati de a crea vizibilitate pentru magazinul tau online sau pentru orice website este sa te gandesti la un blog.

Nu trebuie sa fii chiar tu cel care il redacteaza. O agentie de marketing digital cum este Agentia re7consulting din Bucuresti se poate ocupa de blogul tau.

Agentia s-a remarcat in 2020 prin rezultate excelente in cresterea vizibilitatii organice in rezultatele Google, atat pentru site-ul propriu, cat si pentru clientii serviciilor de Content Marketing & Optimizare SEO.

Multe persoane inca mai cred ca un blog este un lux sau chiar o pierdere de timp. Insa, agentiile de marketing digital stiu ca o afacere al carui blog este citit si apreciat are sanse mai mari de succes.

Ce motive ai sa dezvolti un blog dedicat afacerii tale?  Iata 4 motive esentiale:

1. Cresti vizibilitatea organica a website-ului tau.

Pe langa publicitatea platita, SEO este una dintre cele mai bune modalitati de a atrage clienti. 

Pentru a judeca calitatea unui site, Google se bazeaza foarte mult pe continutul text.

Cu cat ai mai multe texte legate de activitatea ta, cu atat Google va crede ca website-ul sau blogul tau este relevant si poate satisface nevoile utilizatorilor de internet.

Un blog actualizat periodic demonstreaza algoritmilor Google ca website-ul tau este unul activ, viu si intretinut de cineva caruia ii pasa cu adevarat.

Un blog iti  permite sa obtii backlink-uri, adica link-uri de pe site-uri externe.

Alte site-uri vor trimite rar link-uri catre site-ul tau daca ai doar un magazin cu pagini de produse. Insa, daca oferi continut de calitate pe blogul tau, vei creste sansele de a genera linkuri gratuit.

O agentie de marketing digital va fructifica optiunea unui blog pentru a optimiza cat mai mult continutul.

2. Te pozitionezi ca expert/specialist in domeniul tau de activitate:

Un blog iti  permite sa te pozitionezi ca un expert in domeniul tau.

Nimic nu este mai convingator pentru potentialii clienti care ezita sa faca o achizitie decat sa vada ca esti un expert in tipul de servicii sau produse pe care le oferi. 

Expertiza ta garanteaza calitatea produselor tale si un blog este un loc minunat pentru a face vizibila aceasta expertiza.

Scrie articole explicand in detaliu utilizarea produselor tale, modul in care sunt proiectate, modul in care le verifici calitatea etc.

Blogul iti permite, de asemenea, sa oferi clientilor tai o mulțime de sfaturi si trucuri care sa demonstreze ca nu doar vrei sa vinzi, ci si ca esti dornic sa oferi consultanta (chiar si gratuit).

3. Iti dezvolti strategia de brand si creezi legaturi cu clientii tai:

Un blog este unul dintre cele mai bune instrumente la dispozitia ta. A avea un blog inseamna, de asemenea, crearea de continut pe care il poti folosi pentru celelalte canale de marketing.

Mentinerea unui blog viabil poate freprezenta multa munca. Majoritatea antreprenorilor trebuie sa-si gestioneze deja site-ul si restul canalelor de marketing online.

4. Generezi vanzari:

Acesta nu este scopul sau principal, dar un blog poate fi, de asemenea, un canal de vanzari foarte eficient.

Scopul principal al unui blog nu este neaparat vanzarea directa. Și totusi, asta nu inseamna ca o postare pe blog nu poate avea o rata de conversie excelenta.

Un blog de calitate poate genera cu usurinta vanzari pentru afacerea ta, iti creste notorietatea brandului si te ajuta sa iti dezvolti afacerea.

Acestea fiind si motivele pentru care Agentia re7consulting din Bucuresti detine un blog de marketing online pe care il actualizeaza constant cu articole prin intermediul carora site-ul lor atrage constant trafic organic din Google si genereaza clienti pentru serviciile de marketing online ale agentiei.