5 trenduri video pentru 2021, explicate de un studio de productie video!

studio de productie video

An de an, volumul de continut video creste exponential. Se preconizeaza ca, pana in anul 2022, 82% din continutul postat online va fi in format video. Astfel, daca detii o companie sau daca vrei sa iti promovezi brandul personal, este esential sa ramai la curent cu trendurile din aceasta zona.

Videomaniax, un studio de productie video renumit in spatiul romanesc, iti releva 5 trenduri extrem de importante, care vor fi pastrate si pe parcursul anului urmator. Descopera mai multe despre acestea in continuare!

1. Continutul live va ramane in top

Dupa cum ai observat, sesiunile de live streaming au „inflorit” in anul 2020. Studioul de productie video Videomaniax sustine ca acestea isi pastreaza locul de top in mediul digital. Astfel, daca vrei sa te faci remarcat in online, apeleaza la Instagram Live, YouTube Live, Twitch si la orice alta platforma iti permite sa te conectezi in timp real cu audienta ta.

2. Poti cumpara produse direct din videoclipuri

Tehnologia momentului iti permite sa achizitionezi produse prin intermediul clipurilor postate in social media. Conform unui studio de productie video, acesta este un avantaj fara precedent pentru creatorii de continut care vor reusi sa creasca cifra de vanzari in timp ce interactioneaza cu comunitatea lor de followeri.

studio de productie video

3. Videoclipurile la 360 de grade sunt esentiale

Clipurile realizate la 360 de grade sunt extrem de interactive si reusesc sa te apropie de audienta ta. Aceasta tehnologie a fost folosita, in principal, pentru concerte, meciuri sportive si locuri faimoase, pe care oricine ar dori sa le viziteze.

Tehnica futurista de a filma este greu de stapanit, insa este extrem de apreciata de toata lumea. Daca ai nevoie de putin ajutor pentru a realiza clipuri la 360 de grade, apeleaza cu incredere la www.videomaniax.ro!

4. Vlogurile sunt un „must”

Cele mai populare platforme pentru vlogging raman YouTube, IGTV si TikTok. Creatorii de continut aleg sa isi implice audienta in viata lor de zi cu zi cu ajutorul unor vloguri. Retine insa ca exista o mare competitie in aceasta zona, motiv pentru care ai nevoie de ajutorul unui studio de productie video pentru editare, strategie de promovare si alte idei relevante.

5. Orientarea videoclipurilor se schimba

Pana nu demult, orientarea principala a videoclipurilor era cea orizontala, utilizata in principal pe cea mai mare platforma de continut video, YouTube. Anul 2020 a promovat insa alte site-uri care schimba aceasta regula.

Daca vrei sa ajungi la o audienta diversa si numeroasa, trebuie sa postezi continut pe TikTok sau Instagram Reels, locuri unde orientarea videoclipurilor este verticala. Fara indoiala ca acest aspect va schimba modul in care sunt realizate majoritatea clipurilor.

De asemenea, este important sa retii ca, pe viitor, videoclipurile se vor concentra mai mult pe partea vizuala si mai putin pe cea explicativa. Partea de comentarii si discutii este destinata altor tipuri de continut, precum podcasturi sau review-uri. In schimb, clipurile vor utiliza statistici si grafica interactiva, insa vor pune accent pe imaginile care „fac cat o mie de cuvinte”.

Pentru a afla mai multe despre aceste trenduri si pentru a invata cum sa le incorporezi in strategia ta de promovare, acceseaza cu incredere platforma Videomaniax. Cu ajutorul acestui studio de productie video, vei reusi sa iti cresti numarul de followeri si sa capeti mai multa vizibilitate in mediul online.