Fauci avertizeaza ca intarzierile la tranzitia de la Casa Alba ar putea incetini lansarea vaccinului

Vaccinurile sunt eficiente. Vrem sa-l aprobam cat mai repede posibil”, a declarat expertul national de top in boli infectioase.

Anthony Fauci a sugerat luni ca refuzul administratiei Trump de a incepe o tranzitie a puterii prezidentiale ar putea nu numai sa dauneze raspunsului federal al coronavirusului in cel mai dur moment al pandemiei, dar ar putea, de asemenea, sa blocheze lansarea potentialelor vaccinuri pe fondul evolutiilor medicale pozitive.

Virusul nu se va opri si va solicita o expirare in timp ce lucrurile se schimba. Virusul va continua. Procesul va continua”, a declarat Fauci, cel mai mare expert al natiunilor in boli infectioase intr-un interviu.

Remarcile sale au venit la scurt timp dupa ce compania de biotehnologie Moderna a anuntat luni dimineata ca rezultatele preliminare dintr-un studiu in stadiu tarziu au aratat ca candidatul sau la vaccin este mai eficient de 94% – la o saptamana dupa ce medicul Pfizer a anuntat ca propriul candidat la vaccin are niveluri similare de eficacitate.

Acum avem doua vaccinuri care sunt intr-adevar destul de eficiente. Deci, cred ca acesta este un pas cu adevarat puternic catre locul in care vrem sa fim, in ceea ce priveste obtinerea controlului asupra acestui focar“, a spus Fauci, descriind datele Modernei ca fiind” izbitoare “si” intr-adevar destul de impresionante”. Institutul National de Alergii si Boli Infectioase, condus de Fauci, a oferit Moderna finantare pentru cercetare si desfasoara procesul de testare a vaccinului sau.

Dar Fauci si-a reiterat ingrijorarile din weekend in legatura cu lipsa de coordonare intre administratia presedintelui Donald Trump si echipa de tranzitie a presedintelui ales Joe Biden. „Tranzitiile sunt foarte importante”, a spus el.

Acesta este ceva care merge acum in directia foarte, foarte puternica si corecta”, a spus Fauci despre lupta pentru descoperirea unui vaccin Covid-19. “Vaccinurile sunt eficiente. Vrem sa il aprobam cat mai repede posibil. Vrem sa primim doze pentru oameni incepand din decembrie si apoi vrem sa punem mingea intr-adevar in primele luni ale anului viitor.

Vrem un proces lin pentru asta“, a spus Fauci. „Si modul in care faceti acest lucru este prin a face in mod esential ca cele doua grupuri sa vorbeasca intre ele si sa faca schimb de informatii”.