Ar trebui sa astepti daca partenerul tau inca nu vrea sa se implice serios?

Relatiile se referă la sincronizare. Nu este neobișnuit să te regăsești într-o poziție în care vrei să duci relatia la nivelul următor, dar partenerul tău nu este pregătit. Este posibil să aibă sentimente puternice pentru tine, să aibă grijă de tine profund și să vadă un viitor cu tine, dar nu este inca pregătit pentru angajamentul serios pe care ți-l dorești. Deci, ce înseamnă de fapt atunci când cineva nu este pregatit pentru o relatie? Răspunsul depinde de situația dvs., dar este normal ca unele persoane să aiba nevoie de mai mult timp decat altele.  

Fiecare conexiune romantică trece prin propriile sale etape. Dragostea nu arată la fel pentru toata lumea. Deoarece fiecare individ are propriul său proces atunci când își determină dorintele de angajament, viitorul oricărei relații poate avea oportunități diferite. Totul depinde de unde veniți din trecut și ce anume doriți pentru viitorul vostru. Ar trebui să aștepți? Luați în considerare câteva puncte cheie înainte de a lua decizia finala. Citiți mai departe pentru sfaturi ale experților – plus câteva argumente pro și contra – când așteptați ca cineva să fie pregătit pentru o relație.

Așteptarea îi permite partenerului dvs. să vadă cât de mult vă pasă

Partenerul dvs. pe care l-ati cunoscut pe un site de matrimoniale sau in oricare alt loc, ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă este pregătit pentru un angajament serios. Poate că tocmai a iesit dintr-o relatie pe termen lung sau pur și simplu nu se mișcă la fel de repede ca tine. Oferindu-i partenerului tău timp pentru a lua decizia, nu numai că ii respecți dorințele, ci ii arăți și că merită să aștepți. 

Când rămâi alături de partenerul tă, prin acest proces ii permiti să vadă cât de mult îți pasă de el si cat de mult iti doresti sa fii cu el. Unele intrebari te vor ajuta sa iei o decizie potrivita. De exemplu: “Este un moment potrivit pentru a avea o relație serioasă? Este iubitul dvs. pregătit pentru un angajament monogam, pe termen lung? Astfel de considerații pot avea un impact destul de mare asupra calității viitoarei relații împreună.

Așteptarea este grea, dar pentru persoana potrivită, rezultatul poate merita. Lăsați partenerului dvs. timpul necesar pentru a vă cunoaște – și demonstrați că sunteți la fel de serios pe cât spuneți că sunteți. Asigurați-vă că partenerul dvs. știe că se află într-un spațiu sigur pentru a vă împărtăși gândurile și sentimentele: Comunicarea este esențială.

Așteptarea vă permite să vă conectați într-un mod mai profund

O asteptare mai lungă poate duce, de asemenea, la o legătură mai puternică: ambele părți și-au cântărit pe deplin opțiunile și, atunci când se angajează, sunt libere de rezerve sau îndoieli. Când îi oferiți partenerului dvs. mai mult timp pentru a-și asuma un angajament serios, puneți bazele pentru o legătură mai semnificativă unul cu celălalt. Angajamentul sănătos necesită un proces de construire și cultivare. Nivelul mai ridicat de încredere ne dă pace sufletească. Așteptarea poate ajuta la consolidarea deciziei partenerului, dar și mai important, creează o dinamică mai sănătoasă pentru relatii de lunga durata. De fapt, mai degrabă decât să vă grăbiți într-un angajament major, luând-o încet construiți o conexiune pe care vă veți strădui amândoi să o mențineți.