Bai renovate – Poze inainte si dupa – Sfaturi

Cand vine vorba de valoarea de revanzare a unei case, o baie renovata este una dintre cele mai importante investitii pe care le puteti face. Exista insa un alt motiv mai benefic pentru a lua in considerare o renovare a baii: a face casa fericita. Incepand ziua intr-o casa pe care o iubesti, iti ridica spiritul. Sunteti gata sa va remodelati baia, dar nu stiti de unde sa incepeti? Iata cateva sfaturi care va vor inspira cu siguranta.

Incepeti cu o idee clara a ceea ce doriti

Indiferent daca proiectul va fi realizat de o echipa de proiectare sau nu, este foarte important sa stiti ce va place si ce nu va place, ceea ce va va ajuta sa veniti cu un plan de etaj complet care sa integreze toate modificarile dorite. De acolo, te poti gandi la estetic, de la paleta de culori la tipurile de accesorii pe care ai vrea sa le incorporezi.

Cercetare

Incearca sa fii informat. Adunati imagini cu spatiile care va plac. Pinterest si Instagram pot fi surse excelente de inspiratie. Cu cat ochii tai sunt mai pregatiti asupra a ceea ce iti place si a ceea ce nu iti place, cu atat va fi mai usor sa iei decizii pe masura ce mergi mai departe. De asemenea, va va oferi o baza de date solida de utilizat si comparat.

Stabiliti bugetul baii renovate

Un buget flexibil va va permite sa acoperiti cheltuielile neasteptate in timpul procesului. Lasati intotdeauna un fundal suplimentar pentru a face unele ajustari. Reforma merita, o veti vedea zilnic si intotdeauna apar evenimente neprevazute in timpul constructiei.

Ventilare

Investiti intr-o pompa cu temporizator. Ventilatorul ar trebui sa functioneze pana la 15 minute dupa ce ati iesit din dus. Acest lucru ajuta la reducerea condensului si va impiedica iesirea bulelor din vopseaua din tavan si sporirea mucegaiului. Aceasta este o necesitate daca nu aveti o fereastra in baie, dar chiar daca exista o fereastra, un ventilator de evacuare este o idee buna.

Finisaje potrivite

Urmati aceasta regula simpla pentru amestecarea finisajelor: nu amestecati mai mult de doua tipuri de metal, lemn sau tigla. Baia nu ar trebui sa arate ca un showroom. Sofisticarea si bunul gust provin din repetarea materialelor, care este deosebit de importanta in spatiile mici, cum ar fi baia.

Spatiere adecvata

Unele bai mai vechi au spatiu inadecvat intre perete si marginea toaletei. O toaleta necesita aproximativ 12 inci de la peretele din spate pana la inceputul marginii toaletei. Cand spatiul este mai mic, o toaleta standard nu se potriveste decat daca peretele din spatele ei este taiat, ceea ce este imposibil. Masurati jocurile de tevi imediat dupa demolare si, atunci cand este necesar, rugati instalatorul sa le mute la locul potrivit.

Iluminare

Baile standard au putin spatiu, ceea ce face ca iluminatul sa fie foarte important pentru a crea un spatiu functional si relaxant. Una sau doua lampi de tavan sunt grozave la dus, deoarece ilumineaza spatiul atat de bine, fara a intra in cale. Pe de alta parte, o oglinda deasupra chiuvetei este mai bine iluminata de o lampa de perete sau doua, pur si simplu pentru ca arunca mai putine umbre pe fata, ceea ce este mai magulitor si mai practic pentru curatarea zilnica. Daca nu exista spatiu pentru lampile laterale, instalati un corp de perete lung deasupra oglinzii.

Nu respecta tendintele modei

Remodelarile de baie sunt o investitie excelenta, asa ca asigurati-va ca designul dvs. ramane actualizat pentru anii urmatori. A fi nevoit sa reinnoiti articole la fiecare cativa ani nu este cel mai bun mod de a cheltui banii castigati din greu. Alegeti linii curate si tonuri neutre in loc de mofturi.