Idei de amanajare balcon – maxim de confort in minim de spatiu

Balconul poate fi punctul culminant al casei tale, dar cum să amenajezi frumos un balcon mic? Citește mai jos cele mai originale idei amenajare balcon.

Gândindu-te la stilul apartamentului tău, merită să acorzi o atenție deosebită nu numai camerelor. Balconul poate fi punctul culminant al casei tale. Cât de des oamenii îl transformă într-un loc pentru depozitarea lucrurilor inutile! Dar ai putea crea acolo atât o cameră suplimentară, cât și un loc de relaxare. Cum să amenajezi frumos un balcon mic? Citește mai jos cele mai originale idei amenajare balcon inchis.

Din păcate, nu toată lumea se poate lăuda cu o locuință mare. Mulți oameni locuiesc în apartamente mici. În consecință, nici balconul nu va fi mare. Aceasta are propriile sale avantaje:

  • Caracter practic. Într-un astfel de balcon, într-adevăr vor fi așezate acele lucruri de ca
  • re ai nevoie.
  • Design elegant. Îți poți aranja balconul așa cum ai nevoie. Acest lucru
  • îți
  • va evidenția individualitatea.
  • Economisire. În consecință, un balcon mic nu va necesita atât de multe materiale ca o logie impresionantă.

De unde să începi aranjamentul?

Primul element al amenajării unui balcon ar trebui să fie o curățenie obișnuită, dar amănunțită. Va trebui să eliberezi tot spațiul.

Începe cu geamurile. Poți face acest lucru atât independent, cât și cu ajutorul unor specialiști calificați.

Dacă nu te atrag ferestrele din plastic, poți comanda rame din lemn. În acest fel, vei obține un design grozav, în stil rustic.

Acum poți începe să creezi designul. Cel mai adesea, firmele moderne folosesc căptușeala pentru a crea un anumit stil. Vin într-o varietate de dimensiuni și culori.

Atunci când îți implementezi ideile, merită să îți amintești normele stilistice, precum și regulile speciale care vor ajuta la transformarea balconului, vizual, mai mare și mai voluminos. Deci, utilizarea unui ton deschis va extinde pereții unui balcon îngust. Dacă dorești să-ți transformi balconul in birou, atunci este mai bine să folosești culori relaxante, precum albastru, verde și galben.

Mobilierul pe care dorești să-l pui pe balcon va juca, de asemenea, un rol important. În acest sens, ar trebui să fii cât mai atent. La urma urmei, folosind mobilier voluminos, poți suprasolicita compoziția. Este mai bine să alegi tabureți sau Fotolii Puf LazyBoy. Vor adăuga confort și originalitate spațiului.

De asemenea, nu trebuie să abuzezi de un număr mare de rafturi în partea de sus. Acestea vor ajuta la reducerea spațiului camerei. În plus, vei ajunge să-ți pui din nou toate lucrurile acolo. În general, este mai bine ca minimalismul să predomine pe balcon. Acest stil nu a eșuat niciodată.

Ar fi o idee minunată să așezi flori pe balcon. Nu numai că se vor potrivi organic în stilul camerei, dar vor încânta și ochii. Nu uita să pui jaluzele, astfel încât florile să se simtă confortabil și să nu sufere din cauza luminii directe a soarelui.

Opțiuni de proiectare

Printre diversele opțiuni de proiectare pentru un balcon mic, se pot distinge următoarele:

Zona de odihnă

Cei care visează să găsească o oază de liniște, își pot crea un astfel de loc singuri. Pentru aceasta este potrivit un mic balcon. În acest caz, principala dificultate va fi amplasarea mobilierului.

Pentru a extinde vizual spațiul, folosește nuanțe deschise în decor. Poți însufleți compoziția cu pete luminoase colorate. Peretele lateral poate fi completat cu un tapet drăguț.

Un loc unde să-ți bei cafeaua

Balconul poate servi și ca loc unde poți petrece timp cu familia și prietenii, să beți cafea, să luați micul dejun, uitându-vă la priveliștea fascinantă de la fereastră. Pentru aceasta este utilă o masă pliantă. Această opțiune compactă, va atrage toată lumea.

Zona de studiu

O opțiune excelentă ar fi crearea unui mini-birou. Aici poți lucra oricând. În același timp, sunetele străine nu te vor deranja, ceea ce înseamnă că activitatea va fi și mai fructuoasă. Printre avantaje se numără iluminarea naturală excelentă. În același timp, nu va fi de prisos să instalezi o lampă suplimentară dacă lucrezi noaptea.

Acum știi de unde să începi – și acesta este cel mai important lucru. Alege stilul, culoarea, designul, nu îți fie teamă să experimentezi. Lasă-ți balconul să devină locul unde va fi confortabil și plăcut să-ți petreci timpul.