Beneficiile incredibile pentru ten și sănătate ale Mangosteenului (Garcinia mangostana)

De mango am auzit cu toții, dar mangosteen este mai puțin cunoscut chiar și pentru iubitorii de fructe. Chiar dacă au nume asemănătoare, în realitate nu arată la fel și nu au nici o legatură, în afara faptului că ambele sunt fructe originare din sud-estul Asiei. 

Mangosteenul și supranumit cel mai gustos fruct din lume este un fruct mic și rotund, cu coaja de culoare închisă (rosiatic spre violet/pururiu), și mijlocul comestibil cremos și delicat. Carnea sa suculentă are un gust fabulous și intens, motiv pentru care a devenit un adevarat favorit al turiștilor. Cu aroma sa distinctă și răcoritoare, ajunge adeseori sa fie confundat cu rambutanul. De dimensiunea unei mingi de tenis (sau a unui măr mai mic), este similar in construcție și cu o portocală, deoarece are segmente delicate în interior.

Mangosteenul este bogat în vitamina B1, C, B6, B9 si calciu, prezentând un echilibru perfect de zahăruri și acizi. Are in compozitie si minerale precum magneziul, care promovează vindecarea rănilor. În prezent sunt studiate beneficiile unice din extrasele de fruct, iar știința modernă a descoperit că o porție de mangostan conține 63 calorii, 0,5 grame proteine, 5,1 grame fibre, 0,36 miligrame fier, 50 UI vitamina A si 10 miligrame de calciu.

În urma unui test standardizat, s-a descoperit ca mangosteen-ul brut are capacitatea antioxidantă mai mare decat majoritatea fructelor, depăsind unii dintre cei mai buni antioxidanti naturali (de exemplu, rodia sau afinele).

Extractul de mangosteen oferă protecție pe trei niveluri pentru piele: 

Anti- îmbătrânire – ajută la menţinerea tinereții pielii prin combaterea radicalilor liberi; 

Împotriva uscăciunii – este hrănitoare și hidratează;

Împotriva inflamaţiei și porilor dilataţi, previne aparitia acneei, strânge porii.

Mangosteenul este cel mai puternic antioxidant natural din lume, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E sau seleniu.

Datorită xantonelor, precum și concentrației mari de taninuri din extractul cojii de mangosteen conferă proprietăți antibacteriene. Acestea ajută ca pielea să fie protejată de erupții cutanate, eriteme neplăcute, pori dilatați și rozacee.

Crema hidratantă Anti-Aging ANION BALANCE cu extract de Mangosteen și ioni negativi este unică pe piață și este special dezvoltată de compania Aunity. Este un produs cosmetic cu ingrediente naturale și o textură usoară destinată pentru utilizarea zilnică pentru ea și pentru el. Aceasta catifelează pielea, o luminează, dă un sentiment de confort și netezește tenul. Este îmbogățită cu provitamina B 5, aloe vera, unt de shea, unt din semințe de struguri, ulei de avocado și acid hyaluronic.

Aflați mai multe despre Crema hidratantă Anti-Aging ANION BALANCE cu extract de Mangosteen și ioni negativi aici, pe pagina de Facebook Sanos sau pe sanos.ro