Semne de avertizare ale alcoolismului

Dependenta de alcool, cunoscuta si sub numele de alcoolism, este o boala care afecteaza oameni din toate categoriile sociale. Expertii au incercat sa identifice factori precum genetica, sexul, rasa sau socioeconomia care pot predispune pe cineva la dependenta de alcool. Dar nu are o singura cauza. Factorii psihologici, genetici si comportamentali pot contribui cu totii la aparitia bolii.

Este important sa retineti ca alcoolismul este o boala reala. Poate provoca modificari ale creierului si neurochimiei, astfel incat o persoana cu dependenta de alcool poate sa nu-si poata controla actiunile.

Dependenta de alcool se poate arata intr-o varietate de moduri. Gravitatea bolii, cat de des bea cineva si alcoolul pe care il consuma variaza de la persoana la persoana. Unii oameni beau abundent toata ziua, in timp ce altii beau in exces si apoi raman sobri o vreme.

Indiferent de aspectul dependentei, cineva are de obicei dependenta de alcool daca se bazeaza puternic pe baut si nu poate ramane sobru o perioada lunga de timp.

Exista diferite semne de avertizare pentru a ajuta la detectarea potentialului abuz de alcool . In timp ce multe semne sunt recunoscute, altele pot fi mai greu de identificat. De asemenea, severitatea abuzului de alcool poate juca un rol in semnele de avertizare pe care le prezinta o persoana. De exemplu, unii oameni incearca sa-si acopere consumul de alcool consumand in intimitate si izolandu-se de altii. Acest lucru face dificil pentru membrii familiei sau prieteni sa intervina si sa-si ajute persoana iubita.

Abuzul usor de alcool poate fi usor trecut cu vederea. Cu toate acestea, ceea ce poate aparea ca o problema minora poate deveni periculos in timp. Aceste semne de avertizare timpurie nu trebuie ignorate. Cautarea tratamentului mai devreme decat mai tarziu va va permite sa va intoarceti la lucrurile care va plac cel mai mult in viata.

Simptome comune ale abuzului de alcool

Daca nu este tratat, abuzul de alcool poate scapa rapid de sub control. Cand abuzul de alcool incepe sa aiba un impact negativ asupra vietii unei persoane si provoaca vatamari, acesta este diagnosticat ca tulburare a consumului de alcool (AUD). Recunoasterea semnelor de avertizare a abuzului de alcool si obtinerea unui tratament adecvat poate face o diferenta semnificativa in procesul de recuperare al cuiva.

Desi nu exista o formula exacta pentru a determina daca cineva este sau nu alcoolic, simptomele apar adesea.

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale abuzului de alcool sunt:

Intreruperi temporare sau pierderi de memorie pe termen scurt
Semne de iritabilitate si schimbari de dispozitie extreme
Inventarea de scuze pentru a bea, ca sa te relaxezi, sa faci fata stresului sau sa te simti normal
Alegerea consumului de alcool peste alte responsabilitati si obligatii
Izolare fata de prieteni si membrii familiei
Senzatie de mahmureala atunci cand nu bei

Care sunt optiunile de tratament pentru alcoolism?

Tratarea dependentei de alcool poate fi complexa si provocatoare. Pentru ca tratamentul sa functioneze, persoana cu dependenta de alcool trebuie sa doreasca sa fie sobra. Nu ii poti forta sa nu mai bea daca nu sunt pregatiti. Succesul depinde de dorinta persoanei de a se imbunatati.

Procesul de recuperare a alcoolismului este un angajament pe viata. Nu exista o solutie rapida si implica ingrijire zilnica. Din acest motiv, multi oameni spun ca dependenta de alcool nu este niciodata „vindecata”.