Biden a preluat ,,Misiunea imposibila” a lui Dems: revitalizarea tarii cu carbune

Dupa ani de cand isi urmaresc eroziunea in statele producatoare de energie, democratii sub presedintele Joe Biden au acceptat provocarea care i-a suparat timp de un deceniu: convingerea lucratorilor cu combustibili fosili ca vor fi in continuare in regula chiar daca locurile lor de munca actuale se evapora pe masura ce natiunea imbratiseaza un economie favorabila schimbarilor climatice.

Democratii au un termen pentru viziunea lor – ,,Tranzitie justa” – si spera ca va reusi in aceleasi locuri in care incercarile anterioare de concentrare asupra tranzitiei economice au esuat. In 2016, Hillary Clinton a incercat sa promoveze o economie de tranzitie in Virginia de Vest, doar pentru a produce cea mai toxica muscatura sonora a campaniei sale nefericite, cand a parut ca se bucura de notiunea de politici democratice care elimina locurile de munca ale minerilor de carbune.

Dar, chiar daca proiectul de lege privind infrastructura lui Biden atinge multe politici pe care statele energetice afirma ca vor trebui sa le reziste pierderilor de locuri de munca – inclusiv reorganizarea fabricilor defuncte – ele nu au demonstrat inca prea multe progrese in castigarea inimii si a mintilor oamenilor in locuri pe care le-ar afecta direct. Chiar si unii aliati cheie recunosc ca democratii nu au ajuns inca pe un mesaj coerent si convingator.

“Au mai mult de parcurs pentru a convinge oamenii ca ceea ce s-ar putea intampla va fi de fapt pozitiv pentru ei”, a spus Phil Smith, purtatorul de cuvant al United Mine Workers of America, un grup de munca pentru minerii de carbune. ,,Pentru ca acum nu cred asta”.

Democratii spun ca au invatat si s-au adaptat. Dar mesajul partidului suna inca gol pentru orasele dependente de combustibilii fosili. Administratia Biden a dovedit in mod neintentionat punctul scepticilor atunci cand a anuntat actiuni agresive in domeniul schimbarilor climatice in ianuarie, cu un trimis special pentru climat, John Kerry, care a folosit linia uzata de timp ca ,,aceiasi oameni pot face acele lucrari, dar alegerea de a face acum energia solara este o o alegere mai buna. “

Comentariile lui Kerry au fost criticate ca fiind surde, reflectand reputatia democratilor in orasele care simt ca vor fi la sfarsitul acestei pierderi.

Tara de carbune din Kentucky

Main Street, centru, traverseaza orasul Sandy Hook din estul Kentucky, pe 14 decembrie 2017. Regiunea este atat de grav afectata de prabusirea industriei carbunelui incat a devenit inima simbolica a bazei de clasa muncitoare alba a fostului presedinte Donald Trump. . | David Goldman / AP Photo

Dar reactia pare sa-i trezeasca doar pe democrati la nevoia de a inmuia lovitura oraselor care sufera de tranzitia energetica. Pe 4 februarie, senatorul republican din Wyoming, John Barrasso, a propus o modificare a proiectului de lege de ajutor economic de 1,9 trilioane de dolari care ataca interdictia lui Biden privind inchirierea de petrol si gaze pe terenuri federale pentru ca nu a compensat pierderile de venituri pentru scolile din comunitatile din apropiere. Propunerea lui Barrasso, care ar inlocui veniturile pierdute pentru a ajuta scolile, a fost conceputa ca o pastila otravitoare pentru democratii care au redus sau au ocolit repercusiunile negative ale tranzitiei lor preconizate de la combustibilii fosili.

Dar democratii, stimulati de Martin Heinrich din New Mexico, si-au surprins colegii republicani imbratisandu-l. Statul lui Heinrich se afla in centrul cresterii petrolului si a gazelor din SUA, orase de-a lungul Bazinului Permian depinzand de locurile de munca si veniturile pe care le aduc hidrocarburile. Birourile pentru liderul majoritatii Senatului, Chuck Schumer, si presedintele Comitetului bugetar al Senatului, Bernie Sanders (I-Vt.), Au indicat ca vor sprijini Heinrich.

Discursul de la etaj al lui Heinrich a evidentiat pozitia reimprospatata a partidului, declarand ca, desi el si Barrasso ,,nu sunt de acord cu multe lucruri”, inclusiv ,,viteza tranzitiei energetice”, sunt de acord sa sprijine comunitatile dependente de combustibilii fosili.

,,Ii sprijinim scolile si, de-a lungul acestei tranzitii, ar trebui sa sprijinim oamenii care au tinut luminile aprinse si au facut din aceasta tara cea mai mare tara energetica de pe fata Pamantului”, a spus Heinrich. ,,Asadar, as sustine acest amendament, deoarece este vorba de sprijinirea scolilor din acele comunitati.”

Cand fostul presedinte Barack Obama a locuit in Casa Alba, democratii au inceput mai intai sa vorbeasca despre o ,,tranzitie dreapta” – initial un termen al miscarii muncitorilor pe care ecologistii l-au reapus pentru a promova o crestere a locurilor de munca ecologice in timp ce minarea carbunelui se prabusea.

Insa democratii din epoca Obama nu erau mesageri de incredere, avand in vedere ca multi dintre ei sustineau de mult politicile de mediu pe care lucratorii din sectoarele dependente de combustibilii fosili le-au luat ca un atac asupra angajarii lor si un pericol pentru comunitatile lor.

,,Orasele, judetele si regiunile din jurul lor se desfasoara in sens social. Exista o diaspora. Toata lumea pleaca. De aceea, peisajul este plin de toate aceste foste orase industriale “, a declarat pentru POLITICO Lee Anderson, directorul afacerilor guvernamentale din cadrul Uniunii Muncitorilor din America. ,,Asta creeaza acest haos social si sincer politic care ne-a condus pana acum in acest moment”.

Craterarea veniturilor pentru scoli este o provocare epica in sine. Dar este doar una dintre numeroasele probleme legate intre ele care stau in calea planurilor democratilor de a combate schimbarile climatice.

Liderii sindicali au declarat pentru POLITICO ca oficialii democrati si administratia Biden inca mai au probleme in a-si gandi cat de scump va fi ajutorul pentru salvarea oraselor Appalachian ale caror munti sunt marcati cu mine exploatate de carbune, cu atat mai putin pentru a preveni aceeasi soarta in petrol si gaze. orase din Dakota de Nord, Pennsylvania, Texas, Oklahoma, Utah, New Mexico, Colorado si in alte parti. UMWA si alte sindicate au sugerat inlocuirea salariilor pentru doar trei sferturi din forta de munca, ocupand locuri de munca in domenii care platesc mai putin decat industria combustibililor fosili ar costa 23 de miliarde de dolari pe an. Si asta nu tine cont nici macar de locuri de munca indirecte.

Biden crede ca cea mai buna solutie este inlocuirea locurilor de munca cu combustibili fosili cu locuri de munca la fel de bine platite. El vorbeste despre aducerea unei industrii de productie a energiei curate in SUA pentru a pune oamenii in locuri de munca diferite, cele cu mai putine dezavantaj de sanatate, cum ar fi boala pulmonara neagra, care a costat atat de multi mineri ani si vieti. Prezentarea sa se concentreaza pe locuri de munca la fel de mult ca si salvarea planetei.