Idei tari si pasiuni nebune la Bucharest Hubb

Bucharest Hubb a oferit participantilor la cele doua evenimente o experienta plina de informatii, intr-un spatiu cald, frumos amenajat si intim, numai bun pentru a te apuca de noi pasiuni, sau de a iti reinsufleti dorinta de a schimba lumea in bine.

Am participat la acest eveniment si am adunat cateva impresii.

Conferintele TEDx, cunoscute de pasionatii de idei care merita impartasite ne-a dus de la economie la muzica si a ridicat cateva probleme de awareness, lasandu-ne, asa cum e deja obisnuit pentru conferintele TED, cu o multime de intrebari, idei, ganduri.

Highlight-ul zilei a fost insa Ignite. Pe undeva tot in linia vorbitorilor de la TEDx-ul de la Utrecht, Ignite a adus oameni simpli, le-a dat 5 minute si 20 de slide-uri power-point si i-a rugat sa ne uimeasca, impresioneze, convinga, de pasiunile lor nebune. Rezultatul a fost, cred, mai bun decat cel scontat.

Organizatorii au reusit o atmosfera foarte faina, ne-am si jucat un joc de strategie – unii cunosc rock, paper, scissors, altii stiau jocul dupa denumirea autohtona, de “ciocanele”. Am ras, ne-am amuzat, am castigat si am pierdut, dupa care am ascultat cate 5 minute de pasiune.

Prezentarile de la Ignite-ul romanesc sunt putin rigide, si inca nu atat de amuzante fata de cele din alte tari cu toate ca imi exprim categoric parerea ca exista un mare potential pentru prezentari mai amuzante. Ai nostri pasionati pesemne ca se simt presati de timp sau cauzele sunt altele, inca mai cercetam.

Pasiunile lor insa, jos palaria! La evenimentul din 4 aprilie am aflat cum se fumeaza trabuc, de ce ne trebuie biciclete in loc de masini, cat de important e dansul, energia corpului, si care e sensul mai presus de sens al astrologiei.

In fapt insa, am aflat cat de putine stim despre oamenii din jurul nostru, cat de putin mai avem timp sa stim si cat de bogati am fi daca am oferi –organizat sau din contra – cate 5 minute din timpul nostru pretios, oamenilor pe care ii intalnim. Serios vorbind, 5 minute pentru ceva care iti poate duce viata pe carari nebanuite. 5 minute care, asa cum propune si conceptul evenimentului, sa ne aprinda, sa ne lumineze.

In ceea ce ma priveste, o sa dansez mai mult, e cert. De fumat trabuc am stabilit ca trebuie intai sa renunt la un alt “viciu” si inca nu m-am decis, pe bicicleta merg, si incurajez pe toata lumea sa mearga, iar in zodiac nu prea cred, chiar daca, dupa prezentarea de la Ignite, am vazut mult mai bine despre ce e vorba – mi-a placut mult ideea ca astrologia este nimic altceva decat un “context descriptor” – un soi de instrument, similar cu altele, de a descrie si intui contextul in care ne desfasuram zilnic. Ce stiu eu sigur e ca luna plina nu ma lasa sa dorm. Probabil pentru ca sunt rac?

Una peste alta, un eveniment care porneste dintr-un punct esential bun, descrie un cerc – mai mare sau mai mic, mai reusit sau mai  putin reusit – si ajunge inapoi la miza de la care a pornit, pe care cei de la Bucharest Hubb o stiu bine, anume raspandirea ideilor altfel, colorarea, luminarea, nuantarea preceptiilor, tiparelor, ideilor preconcepute, intr-o directie pozitiva, de bine.