Muzica si dansul creeaza fantezia in “Swing Time”

“Swing Time” (”Timpul Dansului”, 1936) este un film in care dansul si cantecul fac un adevarat spectacol iar fantezia lumii din spatele cortinei prinde viata atunci cand Fred Astaire si Ginger Rogers isi lasa corpul, sentimentele si viitorul sa fie dictate de muzica ce a reusit sa faca istorie.

Acest film este considerat unul dintre cele mai frumoase si mai bune ale celebrului cuplu de dansatori dar si din istoria musical-urilor. Daca doriti sa descoperiti magia adevaratelor filme, eu va recomand sa il vedeti pe acesta, care va avea puterea de a va reda zambetul si increderea ca orice lucru aparent negativ, daca este bine gestionat, poate duce la un happy-ending.

In “Swing Time”, Fred Astaire il joaca pe Lucky Garnet care, culmea coincidentei, este un reputat dansator de step si caruia ii cam place sa “isi cam faca veacul” la jocurile de noroc. El este fortat de tatal logodnicei sale Margaret (Betty Furness), in momentul in care intarzie la propria nunta, sa plece la New York si sa stranga cel putin 25.000 de dolari daca isi doreste cu adevarat sa se insoare cu fata lui.

Zis si facut, dar cum socotelile nu se prea potrivesc mereu, aici Lucky o cunoaste pe o frumoasa profesoara de dans, Penny (Ginger Rogers) de care ajunge, dupa multe neintelegeri si incurcaturi, sa se indragoasteasca. Si ca filmul sa fie si mai dulce, cei doi au parte de mult asteptatul final fericit.

Filmul poate si trebuie sa va impresioneze din multe puncte de vedere. Dar muzica este incontestabil personajul principal in aceasta frumoasa poveste. Daca ati auzit macar fraza “The Way You Lock Tonight” si v-a placut, atunci piesa o sa va placa si mai mult pentru ca acest film este responsabil cu promovarea sa. Iar pentru frumusetea ei, Jerome Kern si Dorothy Fields au castigat Premiul Oscar pentru “cea mai buna muzica”.

Printre momentele care au facut istorie se numara si cel in care Fred Astaire danseaza cu fata vopsita in negru. Este un moment magic dar care ascunde un omagiu adus muncii care se desfasoara pentru reusita fiecarui spectacol. Este trbutul pe care fiecare artist trebuie sa-l plateasca pentru a avea succes, inclusiv el.

Acesta este un film pe care il vizionezi atunci cand esti pregatit sa primesti o portie de profesionalism si de fantezie a cantecului. Daca nu esti pregatit, nu o sa intelegi ca dragostea, pasiunea si magia se nasc acolo unde totul este facut din pura placere. Asa ca sa lasam muzica sa-si faca treaba si cred ca este “Timpul dansului”.