Cazuri bizare si tragice de panica COVID-19

Pandemia globala a COVID-19, noua boala cauzata de noul coronavirus, nu numai ca a afectat viata omului, dar continua sa semene perturbari economice si sociale. Printre problemele reale de sanatate, distantarea fizica si eforturile de asistenta economica, au existat cateva incidente remarcabile de panica si perturbare, de la absurd la tragic la dispretuitor. Aici vedem raspunsurile cele mai nebunesti la COVID-19 pe care lumea le-a vazut.

Gafa usturoiului

In urma panicii coronavirusului global, o femeie din Zhejiang, Tiantai din China a fost internata la spital dupa ce a consumat un total de 3,3 kilograme de usturoi pe parcursul a doua saptamani pentru a lupta impotriva virusului. Consumul excesiv de usturoi si nu coronavirusul au format cauza simptomelor sale. Femeia a suferit simptome neplacute, inclusiv arsura si mutatii temporare din cauza efectelor inflamatorii dure ale unui aport masiv de usturoi incat a solicitat o scanare CAT. Medicii au informat-o ca nu a fost un caz al noului coronavirus, ci doar un exemplu de supradozaj de usturoi. Accidentul s-a petrecut in urma aflarii ei ca unele persoane recomandau usturoiul ca o modalitate de a preveni COVID-19, chiar daca nu este un tratament valabil pentru boala din ce in ce mai mortala.

Tragedia cu metanol din Iran

Teama de o pandemie nu este un motiv bun pentru a va otravi. Metanolul este foarte diferit de etanol, tipul de alcool pe care il consumam. Metanolul este un criminal. Atunci de ce multi oameni din Iran, de teama sa nu moara din cauza noului coronavirus, au consumat metanol? Bauturile alcoolice nu sunt legale in Iran. Aceasta poate include componente de alcool industrial nedecontabile, mirosul fiind ascuns cu inalbitor. Tragic, adultii care ofera solutii care contin metanol copiilor au dus la unele dintre cele mai grave incidente. Potrivit Jakarta Post, 44 de persoane din Iran au murit din cauza consumului de alcool anti-COVID-19 motivat pentru consumul uman. New York Times a raportat 480 de decese in urma consumului de metanol, cu 2.850 bolnavi. Tragic, un baiat de 5 ani a fost chiar orbit, ca urmare a consumului de alcool neadecvat.

Toaleta din hartie igienica

Unul dintre rezultatele cele mai amuzante, dar totusi absurde ale focarului COVID-19 este prevalenta achizitiei in masa a hartiei igienice. Pe toata planeta, fenomenul s-a manifestat in acelasi fel: oameni calatoresc, efectiv, in magazine mari, magazine alimentare, magazine de aprovizionare pentru domiciliu, in cautarea hartiei igienice. Luptele au izbucnit, hartia igienica a fost acaparata, iar limitele au fost stabilite strict. Ofertele online s-au epuizat, lasand la dispozitie doar hartie igienica inedita. Intre timp, cei care doresc in mod legitim sa-si mentina aprovizionarea periodica cu hartie igienica s-au confruntat cu intarzieri. Nu a existat niciodata o penurie reala, iar ipoteza si imaginile rafturilor goale de hartie igienica au alimentat pur si simplu problema. De ce? Din cauza ignorantei si a gandirii de grup, alaturi de dorintele individuale de a fi curati, frica de epuizare a aprovizionarilor si, mai ales, dorinta de control in perioadele incerte.

Frauda Fast-Food

Te gandesti sa te duci bolnav la munca? Aceasta cerere falsa de timp devine mult mai grava atunci cand o simpla dorinta de a omite munca implica o proclamare falsa a rezultatelor pozitive ale coronavirusului, completata cu documentatie medicala falsificata. In pragul caderii coronavirusului, politia din Hamilton, Ontario, a raspuns unui raport al unui restaurant McDonald cu privire la existenta unei note de medic fals care declara ca un angajat in varsta de 18 ani avea virusul. Panica intrase, restaurantul fusese inchis, iar profesionistii din domeniul sanitar fusesera retinuti pentru a dezinfecta spatiul. Multi oameni au fost afectati negativ, deoarece toti cei care au lucrat cu angajatul la comunul McDonald au fost nevoiti sa plece acasa si sa se auto-izoleze din cauza posibilitatii de a fi contractat virusul. Cand planul s-a derulat, escrocul in varsta de 18 ani a fost arestat si acuzat, se confrunta cu patru acuzatii care vizeaza infractiuni care includ nelegiuire, fals si frauda.