Ce va ramane din PNL dupa plecarea gruparii “Jos, Basescu!”?

Transarea disputei de la varful PNL ne va arata cat reprezinta partea pura liberala, si cat partea “Jos, Basescu”&”Sus, PSD”. Extirparea acestei din urma cangrene doctrinare va aduce PNL cu fata catre oglinda curata, fata in fata cu adevarul liberal…

Ceea ce trebuie clarificat de mai multa vreme in PNL, se intampla in aceste zile. Priviti doar la ce se intampla de cateva zile incoace in miezul formatiunii liberale si o sa aveti dovada ca acest partid a fost gonflat pompieristic cu “sange” anti-Basescu, iar acum, la vremuri de ananghie, adevarul (sau minciuna) iese la suprafata. Care si cat sa fie acest adevar (minciuna)? Greu de spus. Vom vedea insa in scurt timp. Curand, liderul PNL Crin Antonescu trebuie sa se astepte la o mica hemoragie de venin cu carnet de membru de partid catre depozitarul de facto al cisternelor anti-basiste, PSD.

Situatia e la limita. Antonescu si Iohannis si-au asumat operatiunea de recuperarea a PNL din ghearele PSD (vezi indepartarea pesedistilor Chitoiu, Gerea&comp.), dar asta e doar inceputul razboiului intern pentru (recucerirea) adevaratului PNL. Exista la ora actuala in partid o zdravana felie mincinoasa de liberali cu acte, care in forma lor gregara de politicieni facuti la apelul de noapte nu reprezinta altceva decat mutanti politici din epoca “descurcarismului” romanesc. Iar “meritul” principal pentru inocularea acestor virusi non-doctrinari in organismul inca nerefacut al PNL ii revine chiar lui Crin Antonescu. El i-a umflat in pene pe alde Gigi Becali, Rosca Stanescu, Relu Fenechiu, Sorin Iliesiu, Chitoiu, Rusanu, Campeanu, etc. Sunt insa multe nume mult mai putin sonore, veritabili anonimi inscrisi in armata profitorilor electorali, care asteapta doar un semn pentru a-si trada liderul si partidul care le-a facut loc in parlament, in consilii locale si judetene.

Dar, banuiesc ca Antonescu si-a facut astfel de calcule atunci cand a luat decizia propulsarii lui Iohannis in postura de buldozer antiPSD, atat in interiorul cat si in exteriorul PNL. Altfel, miscarea sa de curatenie autoimuna poate deveni un proces hazardat si plin de imprevizibil, la capatul caruia sa-si piarda pozitia de lider PNL. Oricum, deocamdata, nu exista prea multe semne de rebeliune in masa impotriva lui Antonescu. Da, eternul Tariceanu, “cel mai liberal dintre social-democrati”, cum bine zice rubrica “Figuri proaste”, din “Pagina de Politica”.

Un fost premier care a preferat aceeasi tactica a tradarii, aruncandu-si la cos partenerii din fosta alianta DA, pentru a se infrati, intru profanarea Bratienilor, cu PSD, urmas al comunistilor care i-au trimis in inchisori pe inaintasii partidului.  Tariceanu, acelasi socialist vopsit, a carui singura mare realizare a fost sa arunce Romania in haos, in plin an 2008, marind iresponsabil pensiile taman cand omenirea suna ceasul declansarii crizei globale.

Ca Tariceanu vor mai fi destui, nu stim cati. In mod normal, ei nu au ce sa caute in PNL. Locul lor e la PSD. Acolo au fost dintotdeauna, erau doar rataciti sau infiltrati in PNL. Transarea disputei de la varful PNL ne va arata cat reprezinta partea pura liberala, si cat partea “Jos, Basescu”&”Sus, PSD”. Extirparea acestei din urma cangrene doctrinare va aduce PNL cu fata catre oglinda curata, fata in fata cu adevarul liberal. Daca pretul va fi pierderea a jumatate din partid, atunci ala sa fie! Este ce nu facea natural parte din trupul acestui partid istoric, reprezinta acel excrement ideologic care trebuie lepadat daca PNL doreste sa priveasca spre viitor cu sinceritate.

Iar Crin Antonescu e dator cu o mare mea culpa. Lui insusi, nucleului dur al PNL, electoratului romanesc in general, tuturor celor care asteapta de la un partid trecut prin cenusa imperiului socialist viata intru adevar, nu in minciuna, ca acum.