Cel mai modern complex de partii din Romania la Paltinis

Iubitorii sporturilor de iarna au motive de bucurie – la inceputul lunii decembrie va fi deschis  in statiunea Paltinis (judetul Sibiu) cel mai modern complex de partii din Romania.

Facilitati europene

Complexul  “Arena Paltinis Ski and Snowboard Resort ” va fi compus din cinci partii, patru cu lungimi intre 600 si 700 de metri si una de 250 de metri, destinata copiilor si incepatorilor, dotata si cu nocturna. Instalatiile partiilor de lungime mare vor avea o capacitate de 1200 de persoane pe ora, iar cea a partiei de incepatori poate deservi circa 500 de persoane pe ora. Transportul pe cablu va fi asigurat de patru teleschiuri. De asemenea, complexul va dispune de o parcare de 300 de locuri si un apres-ski bar cu o capacitate de 200 de persoane.

Complexul va fi dotat cu tunuri de zapada astfel incat se va putea skia intreg sezonul. Intreaga instalatie a fost importata din Austria, tara renumita pentru partiile moderne si destinatia preferata a iubitorilor sporturilor de iarna.

De asemenea, Arena Paltinis va avea in curand si cel mai modern snow park din Romania, cu rampe naturale pentru sarituri.

Preturi avantajoase

Oferta de pret este una foarte convenabila comparata cu cele din alte statiuni din Romania destinate sporturilor de iarna. O cartela pentru o zi intreaga, cu urcari nelimitate, va costa doar 50 de lei iar in paralel, va functiona si un sistem de cartele pe puncte. Cardurile cu puncte echivalente a 25 de lei asigura 10 urcari pe partiile mari si 15 urcari pe partia de incepatori. Copiii pana la 6 ani vor avea gratuitate iar elevii si pensionarii se vor bucura de reduceri.

Un pas inainte

Ideea proiectului ii apartine lui Andy Fazekas, campion national la snowboard. Martin Freinademetz, multiplu campion mondial la snowboard si organizatorul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, RedBull Romaniacs, a contribuit cu experienta sa in sporturile de iarna si know-how-ul austriac, iar Aurel Balu, membru al clubului Crazy Bike si impatimit al sporturilor de iarna a pus la dispozitie utilajele necesare proiectului.

Proiectul este unul ambitios, care ridica standardele in randul statiunilor de iarna din Romania si ofera iubitorilor de ski si snowboard posibilitatea de a se bucura de partii de calitate chiar la ei in tara. Sa speram ca astfel va fi impulsionata dezvoltarea si a altor statiuni montane si ca, in curand, partiile noastre vor deveni o destinatie atractiva si pentru turisti.