Chromecast: ce este, cum functioneaza si ce se poate face cu acesta

Este posibil sa nu fi auzit inca de Chromecast si, daca da, esti pe cale sa descoperi ceva care iti poate schimba timpul liber acasa. Vrei sa stii motivele pentru care merita sa ai unul?

Chromecast este un dispozitiv proiectat de Google si lansat pentru prima data pe piata in 2013. Este un stick care, conectat la portul HDMI al unui televizor conventional, il face foarte asemanator cu un SmartTV . Prin conexiunea Wi-Fi, acest dispozitiv dupliceaza imaginea computerului, tabletei sau telefonului mobil pe ecranul televizorului dvs., putand utiliza aceste dispozitive portabile ca telecomanda.

Chromecast este cel mai ieftin mod de a te bucura de un televizor inteligent . Pentru preturi foarte accesibile si cu un singur clic, va puteti bucura de Netflix, Spotify, Wuaki, YouTube si alte platforme de continut multimedia in format Full HD la televizor.

Dar Chromecast este mult mai mult decat atat.Televiziunea nu mai este doar pentru vizionarea de filme si seriale. Chromecast este compatibil cu o multitudine de aplicatii , astfel incat sa puteti avea sala de acasa (deschiderea unei platforme de antrenament), puteti juca jocuri video (exista o sectiune pentru jocuri compatibile cu Chromecast in Google Play) sau puteti reda videoclipuri pe Facebook in streaming . In timpul jocului, puteti continua sa utilizati dispozitivul portabil fara interferente.

Dar, in plus, acest dispozitiv reinventeaza intalnirile prietenilor pentru a arata fotografii de nunta si vacanta. Deschizand tamburul camerei smartphone-ului pe ecran, nimeni nu va lipsi niciun detaliu. Si, desigur, are functii pentru cei mici.Nu va multumiti cu filmele pentru copii – exista tone de aplicatii disponibile pentru copii, care le vor ajuta sa favorizeze creativitatea si sa le stimuleze invatarea.

Cum functioneaza Chromecast

Pentru a intelege cum functioneaza Chromecast, trebuie sa intelegeti doua concepte. Primul este DLNA, o tehnologie de comunicare a dispozitivelor printr-o retea configurata in reteaua de domiciliu, ceea ce inseamna ca toate dispozitivele vor trebui sa utilizeze aceeasi subretea WiFi sau Ethernet. Toate vor trebui sa fie compatibile cu DLNA si trebuie sa existe un dispozitiv care sa actioneze ca un server care sa ofere continut, in timp ce restul actioneaza ca receptori.

Si al doilea concept este cel al Miracast , o functionalitate care permite sa trimiteti prin Wi-Fi Direct (tehnologie care serveste la conectarea punct la punct intr-un mod simplu intre doua dispozitive) doua dispozitive Android practic in timp real si cu o intarziere minima.

Chromecast este un dispozitiv care foloseste o tehnologie in care sunt amestecate conceptele de DLNA si Miracast, protocol pe care l-au numit Google Cast . Cu acesta, Chromecast ne permite sa pornim si sa controlam redarea pe care o realizeaza prin intermediul altor dispozitive fara fir.

Pictograma care identifica aceasta tehnologie si aplicatiile compatibile este cea pe care o vedeti mai sus. Tot ce trebuie sa faceti este sa configurati Chromecast-ul din aplicatia Google Home si, dupa ce ati facut clic pe aceasta pictograma, vedeti mai sus in aplicatia compatibila de la care doriti sa trimiteti continut si sa alegeti Chromecastul pe care doriti sa il trimiteti .

Odata stabilita conexiunea dintre telefonul mobil, tableta si computer si Chromecast, dispozitivul dvs. devine automat telecomanda . In aplicatii precum Netflix sau YouTube, va trebui doar sa faceti clic pe continutul pe care doriti sa il vedeti, iar in loc sa redati pe dispozitivul in sine, va face acest lucru direct pe televizorul unde aveti Chromecast.