84 de citate motivationale pentru munca in echipa

Inovatie, succes, depasirea provocarilor… Numai atunci cand fortele se unesc in aceeasi directie se obtin cele mai mari realizari la locul de munca.  Marile repere din lumea muncii nu sunt realizate singure, ele sunt realizate prin unirea sinergiilor intregului capital uman. Prin urmare, cele mai bune fraze pentru a motiva munca in echipa integreaza intotdeauna aceasta idee. Pentru ca numai atunci cand iti impartasesti cunostintele si abilitatile, apar cele mai extraordinare progrese.

Psihologia incearca de zeci de ani sa inteleaga dinamica care permite grupurilor sa atinga obiective mari in lumea muncii. Un astfel de pas necesita intotdeauna ca fiecare individ sa dezvolte un sentiment de apartenenta la companie. Din acel moment, angajamentul infloreste si isi unesc fortele in aceeasi directie. Urmatoarele idei va vor inspira sa atingeti acest obiectiv. Aceste fraze motivationale indeplinesc acest scop. Descopera-le!

Cele mai bune fraze pentru a motiva munca in echipa

Nu putem nega ca, uneori, lucrul in echipa este o provocare. Intotdeauna exista figuri cu care este dificil sa comunici si cu care te intelegi mai rau. Prin urmare, este necesar ca fiecare membru sa dezvolte abilitati adecvate de dialog, respect interpersonal si inteligenta emotionala. De el depinde progresul bun al unei organizatii.

Pe de alta parte, o publicatie din revista BMJ Open evidentiaza ca aceasta munca este legata de performanta si este esential, de aceea, sa stim sa o promovam. Punerea bazelor unei bune cooperari este, de asemenea, parte din motivatie. Atunci, frazele pe care personalitati celebre din istoria noastra ni le-au dat in acest scop intra in sine. Va prezentam o lista.

1. Un instrument psihologic fundamental

„Pentru a atinge excelenta la locul de munca, trebuie sa stii sa lucrezi in echipa, impartind responsabilitatile si recompensele.”

-Daniel Goleman-

Daniel Goleman are o serie de manuale care exploreaza cele 12 competente de conducere. Intr-unul dintre ele, Teamwork: Building Blocks of Emotional Intelligence: a Primer (2017) —scris in colaborare cu alti autori— aprofundeaza in mecanismele acestui subiect. Ceea ce ne reaminteste autorul cartii Inteligenta emotionala este ca, in zilele noastre, putine abilitati sunt atat de necesare precum stii sa lucrezi in grup.

Intr-o realitate sociala atat de complexa, companiile trebuie sa-si formeze angajatii pentru a spori aceasta dimensiune. O buna comunicare si abilitati emotionale adecvate sunt esentiale.

2. Capacitatea de a genera schimbari

„Nu va indoiti niciodata ca un mic grup de cetateni grijulii si dedicati poate schimba lumea”.

-Margaret Mead-

Antropologul cultural Margaret Mead va aminteste de ceva esential. Cand oamenii se reunesc in aceeasi directie, apar cele mai pline de speranta schimbari. Daca toti angajatii isi unesc ideile si eforturile, triumfurile nu vor dura mult sa apara.

3. Munca in echipa creste talentul

„Talentul castiga jocuri, dar munca in echipa si inteligenta castiga campionate.”

-Michael Jordan-

Fiecare membru al unei organizatii are un talent unic, abilitati care il diferentiaza de ceilalti. E adevarat. Totusi, atunci cand abilitatile fiecarei persoane sunt unite in aceeasi echipa, potentialul creste. Ideile se inmultesc, perspectivele se imbogatesc si provocarile sunt infruntate cu mai multa usurinta.

4. Colaborarea extinde resursele

„Individual suntem o picatura. Impreuna, suntem marea.

-Ryunosuke Satoro-

O organizatie unita este puternica ca un ocean. Resursele se extind daca fiecare membru aplica o abordare colaborativa si entuziasmul de a atinge obiectivele grupului. Un angajat este ca acea picatura care atunci cand se alatura unei echipe isi amplifica valorile si genereaza acea miscare care permite intregii companii sa avanseze.

5. Ideatie colaborativa

„Multe idei cresc mai bine atunci cand sunt transplantate intr-o alta minte decat cea in care au aparut”.

-Oliver Wendell Holmes-

Ati auzit de ideea colaborativa? Frontiers in Psychology subliniaza importanta acestei dimensiuni intr-un articol. Defineste capacitatea de a crea interactiuni de grup de calitate care promoveaza inovatia la locul de munca.

Pentru a face acest lucru, este important sa ne amintim ca atunci cand echipele isi impartasesc ideile si trec de la o minte la alta, pot aparea cele mai creative propuneri. Cele mai lideri companii de pe piata beneficiaza de promovarea acestui tip de dinamica de grup.

6. Excelenta se realizeaza intr-un grup

„Lucrarea in echipa este capacitatea de a lucra impreuna pentru o viziune comuna. Abilitatea de a directiona realizarile individuale catre obiectivele organizationale. Este combustibilul care permite oamenilor obisnuiti sa obtina rezultate neobisnuite.

-Andrew Carnegie-

Exista o energie in fiecare individ care, atunci cand este impartasita cu ceilalti, devine un combustibil capabil sa aduca progrese notabile. Acesta este un instrument pe care fiecare lider sau manager al unei organizatii ar trebui sa stie sa il promoveze.

7. Evolutia pleaca de la unirea grupurilor sociale

„De-a lungul istoriei lungi a umanitatii (si a animalelor, de asemenea) au prevalat cei care au invatat sa colaboreze si sa improvizeze mai eficient.”

-Charles Darwin-

Printre cele mai notabile fraze care sa motiveze munca in echipa, nu poate lipsi cea pe care tocmai ai citit-o. Charles Darwin ne-a invatat ca succesul nostru evolutiv vine si din colaborarea unor grupuri. Supravietuirea si capacitatea de a dezvolta mijloace mai bune de adaptare au beneficiat de aceasta capacitate de a-si uni fortele si ideile.

8. Inspiratia se realizeaza in companie

„Gaseste un grup de oameni care te provoaca si te inspira, petreci mult timp cu ei si iti va schimba viata.”

-Amy Poehler-

Echipele de lucru au nevoie de provocari si proiecte provocatoare pentru a se simti motivate. Obiectivele de rutina si nestimulante, pe de alta parte, pot duce la ostracism. Daca lucrati in echipa, este important sa stabiliti repere stimulatoare. 

9. Trebuie sa stingi egoismul

„Ego-ul este ucigasul unei echipe”.

-Patrick Lencioni-

Cu siguranta, in anumite ocazii, ai avut un coleg oarecum egoist. Exista figuri care au grija doar pentru propriul beneficiu si carora le lipseste abilitatile de team building. Aceste tipuri de profiluri aduc intotdeauna conflicte si probleme companiilor.

10. Incredere, cel mai bun lipici din grup

„Lucrarea in echipa incepe prin a genera incredere. Si singura modalitate de a face asta este sa depasim nevoia noastra de invulnerabilitate.

-Patrick Lencioni-

Patrick Lencioni, expert in administrarea afacerilor, ofera adesea fraze foarte interesante de lucru in echipa. In acest caz, pune pe masa importanta de a fi deschis, apropiat si de a construi legaturi de incredere cu ceilalti. Pentru a face acest lucru, evitati sa aratati ceva ce nu sunteti, cum ar fi raceala sau invulnerabilitatea. Fii autentic.

11. Companie buna ca crestere umana

„Lucru frumos despre munca in echipa este ca ai mereu pe cineva langa tine.”

-Margaret Carty-

Cu siguranta aveti si colegi buni. Avand aliati in mediul de lucru amelioreaza stresul si va ajuta sa gasiti motivatia zilnica pentru a face fata provocarilor comune.

12. Valoarea sinceritatii

„Echipele bune nu retin nimic. Nu le este frica sa-si puna hainele la soare. „Ei isi recunosc greselile, slabiciunile si preocuparile fara teama de represalii”.

-Patrick Lencioni-

Este promovata sinceritatea in munca ta? Aceasta dimensiune sta la baza increderii si fara ea, nicio alianta nu va fi autentica. Echipele de lucru care isi spun reciproc adevarul construiesc legaturi mai puternice. Asa inveti din greseli si mergi inainte impreuna.

13. Contributia individuala, cel mai bun potential

„Nimeni dintre noi nu este la fel de inteligent ca noi toti”.

-Ken Blanchard-

Inteligenta trebuie stimulata, provocata, testata. Asa ceva se intampla doar atunci cand esti impreuna cu alti oameni la fel de straluciti care, cu contributiile lor, iti duc ideile la un alt nivel. Munca in grup este substratul ideal in care infloresc cele mai bune propuneri.

14. Securitate personala pentru a putea contribui

„Un grup devine colegi de echipa atunci cand fiecare membru este suficient de increzator in el insusi si in contributia sa pentru a lauda abilitatile celorlalti.”

-Norman Shidle-

Atunci cand motivam munca in echipa, aceasta este una dintre expresiile relevante. Pentru a oferi tot ce este mai bun din tine unui grup de oameni, este recomandat sa-ti imbunatatesti increderea in sine.  Stima de sine buna si conceptul de sine te vor face sa-ti folosesti abilitatile in mod eficient pentru a-i ajuta pe ceilalti.

15. Cea mai buna strategie infloreste intr-o echipa

„Oricat de stralucitoare este mintea ta sau strategia ta, daca joci un joc singur, vei pierde intotdeauna in fata unei echipe.”

-Reid Hoffman-

Piata muncii este un scenariu din ce in ce mai competitiv. In aceste contexte, individualitatile nu sunt de nici un folos; Trebuie sa stii sa lucrezi in echipa. Doar atunci cand actionezi impreuna cu colegii tai poti face fata mai bine oricarei provocari sau probleme.

16. Valoarea angajamentului in grup

„Trebuie sa adaugi angajamentul individual la efortul de grup: asta face ca o echipa sa functioneze, o companie sa functioneze, o societate sa functioneze, o civilizatie.”

-Vince Lombardi-

Societatea noastra avanseaza si se dezvolta datorita eficientei comunitatilor. Stiinta, medicina, tehnologie, arta… Toate domeniile de lucru sunt formate din echipe unite care actioneaza in aceeasi directie. In aceasta munca, efortul personal este intotdeauna combinat cu efortul de grup.

17. Recunoasterea altor persoane

„Daca vrei sa te ridici, ridica pe altcineva”.

-Booker T. Washington-

Recunoaste valoarea celorlalti, ajuta, fii un aliat, prieten, facilitator al celor de langa tine. Printre frazele pentru a motiva munca in echipa, nu o uitati pe aceasta. Doar atunci cand vei putea fi de ajutor altora, vei putea sa dai tot ce ai mai bun.

18. Cooperarea nu inseamna concurenta

„Cooperarea este convingerea profunda ca nimeni nu poate ajunge acolo decat daca toata lumea ajunge acolo”.

-Virginia Burden-

Succesul intr-o companie este obtinut de toata lumea. Oricine vede munca ca pe o cariera in care trebuie sa treaca peste altii nu va ajunge prea departe. A sti sa cooperezi, sa impartasesti idei, resurse si eforturi, face o organizatie mai puternica. Abia atunci vin succesele pentru toata lumea.

19. Impreuna spre cele mai inalte culmi

„Daca vrei sa ajungi repede acolo, mergi singur. Daca vrei sa mergi departe, mergi insotit.

-proverb african-

Acest proverb african este un clasic atunci cand vine vorba de motivarea muncii in echipa. Individualitatile nu isi au locul in proiectele unei companii. Liderii trebuie sa stie sa creeze conditiile potrivite pentru ca echipele de lucru sa fie coezive. Asa se ajunge la cele mai inalte varfuri.

20. Munca in echipa ofera noi perspective

„Daca am vazut mai departe, este stand pe umerii gigantilor”.

-Isaac Newton-

A lucra singur este ca si cum ai trai intr-un spatiu fara ferestre. Totusi, impartasirea timpului, ideilor si emotiilor cu alti colegi va ofera noi perspective. E ca si cum ai trai intr-un loc privilegiat.

21. Arta de a sti sa primesti ajutor

„Nu exista o persoana care se face pe sine. Iti vei atinge obiectivele cu ajutorul altora.

-George Shinn-

Munca in echipa va ofera oportunitatea de a invata, de a creste ca persoana si de a atinge repere inovatoare. Pentru a face un astfel de pas, este indicat sa va lasati sa ajutati si sa sfatuiti. Este important sa fii umil si sa accepti ca nu stii totul si ca uneori este bine sa ai sprijin.

22. Motivatie si un scop comun

„Daca vrei sa construiesti o nava, nu strange oameni pentru a strange lemne si nu le atribui sarcini si slujbe. Invata-i sa tanjeasca dupa imensitatea infinita a marii.

-Antoine de Saint-Exupery-

Antoine de Saint-Exupery ne inspira mereu cu cuvintele sale. Aceasta fraza serveste drept oglinda pentru a intelege ca oamenii dintr-o companie au nevoie de motivatie si entuziasm . Sarcinile de rutina impiedica gandirea creativa si chiar sentimentul de apartenenta.

23. Fericirea de a atinge marile repere

„Lucrarea in echipa face ca visele sa devina realitate”.

-John C. Maxwell-

Finalizam lista noastra de fraze pentru a motiva munca in echipa cu antrenorul, comerciantul si vorbitorul John C. Maxwell. Amintiti-va, marile triumfuri vin cu capacitatea de a va uni fortele ca grup. Asa sunt cucerite cele mai extraordinare vise.

Expresii pentru atingerea obiectivelor echipei

Ca echipa, daca iti doresti ceva, este sa atingi obiective mari si sa cuceresti vise. In acest obiectiv, trebuie sa unim sinergii, sa avem aceleasi vise, sa mergem in aceeasi directie. Aceste fraze de lucru in echipa sunt seminte de inspiratie:

24. „Multe maini usureaza munca”, John Heywood.

25. „Impreuna putem realiza ceea ce visam”, Ayrton Senna.

26. „O nava nu inainteaza daca fiecare vasla singur”, proverb swahili.

27. „O echipa este o minte creata pentru a realiza imposibilul”, anonim.

28. „Lucrarea in echipa face ca visele sa devina realitate”, anonim.

29. „Impreuna suntem o energie transformatoare care nu vede limite la orizont”, anonim.

30. «Sinergia este mai buna decat felul meu sau al tau. Este felul nostru”, Stephen R. Covey.

31. «Nimeni nu poate fluiera o simfonie. Este nevoie de o orchestra intreaga pentru a canta”, I.S. Luccock.

32. „Colaborarea si munca in echipa sunt ceea ce face ca visul sa functioneze”, Brad Sugars.

33. „Lucrarea in echipa este scanteia care aprinde cele mai extraordinare rezultate”, anonim.

34. „Colaborarea permite fiintelor obisnuite sa obtina rezultate neobisnuite”, Andrew Carnegie.

35. „Unitatea este varietate, iar varietatea in unitate este legea suprema a universului”, Isaac Newton.

36. «Colaborarea nu are ierarhie. Soarele colaboreaza cu solul pentru a aduce flori pe pamant”, Amit Ray.

37. „Numai cu munca in echipa si colaborare pot fi realizate lucruri minunate”, Mattie Stepanek.

38. „Puterea echipei este in fiecare membru si puterea fiecarui membru este in echipa”, Phil Jackson.

39. „O echipa este mai mult decat suma partilor sale, este o geometrie perfecta creata pentru succes”, anonim.

40. „Lucrarea in echipa este secretul care ii face pe oameni normali sa obtina rezultate neobisnuite”, Ivan Ivanovici.

41. «Nici finante, nici strategie. Nici tehnologia. Este munca in echipa care marcheaza avantajul competitiv”, Patrick Lencioni.

42. „Cea mai buna munca in echipa vine de la oameni care lucreaza independent spre un obiectiv la unison”, James Cash Penney.

43. „Nimeni dintre noi, inclusiv eu, nu face vreodata lucruri marete singur. Dar impreuna putem face ceva minunat”, Maica Tereza.

44. „Fulgii de zapada sunt unul dintre cele mai fragile lucruri din natura, dar uite ce pot face atunci cand sunt tinute impreuna”, Vesta M. Kelly.

45. «A lucra impreuna este deprinderea care duce la succes datorita unei viziuni comune. Este combustibilul care permite oamenilor obisnuiti sa obtina rezultate inovatoare”, anonim.

46. ​​„Modul in care o echipa joaca in ansamblu ii determina succesul. S-ar putea sa ai o echipa cu mari vedete individuale, dar daca nu joaca impreuna, clubul nu va merita un ban”, a spus Babe Ruth.

Expresii pentru a ne aminti ca impreuna suntem mai puternici

In cele mai bune grupuri de lucru nu este loc pentru individualism sau antagonism. Doar cei care lasa egoismul deoparte si stiu sa colaboreze din smerenie si pasiune vor atinge mari obiective comune. Aceste fraze care motiveaza si munca in echipa iti amintesc de asta.

47. „Intregul este mai bun decat suma partilor”, Kurt Koffka.

48. „Un deget nu poate ridica o piatra”, proverb hindus.

49. „Daca puteti rade impreuna, puteti lucra impreuna”, Robert Orben.

50. «Se necesitan dos partes para construir un puente», Fredrik Nael.

51. „Echipele impart povara si impart durerea”, Doug Smith.

52. „Multe maini usureaza munca si aduc progres”, John Heywood.

53. «Vremurile grele nu dureaza. Echipele dure o fac”, Robert Schuller.

54. „Inconjoara-te doar de oameni buni care te vor duce in varf”, Oprah Winfrey.

55. „O singura sageata se rupe usor, dar nu zece intr-un pachet”, proverb Hopi.

56. „Este grozav sa faci ceea ce iti place, dar si mai bine cu o echipa grozava”, Lailah Gifty Akita.

57. „Pentru a castiga pe piata, trebuie mai intai sa castigi la locul de munca”, Doug Conant.

58. «Nu aspira sa fii cel mai bun din echipa. Aspira sa fie cel mai bun pentru echipa”, Brian Tracy.

59. „Lucrarea in echipa genereaza incredere, iar increderea genereaza viteza”, Russell Honore.

60. „Intotdeauna am constatat ca viteza sefului este viteza echipei”, Lee Iacocca.

61. „Este uimitor ce poti realiza daca nu-ti pasa cine primeste creditul”, Harry Truman.

62. «O echipa este mai mult decat un grup de oameni. Este un proces de a da si de a primi”, Barbara Glacel.

63. „Numai unindu-ne ca o singura forta vom ramane puternici si invincibili”, Chris Bradford.

64. „Singurul loc in care succesul vine inaintea muncii in echipa este in dictionar”, Vidal Sasoon.

65. „Ceea ce construiesti nu conteaza niciodata la fel de mult ca cu cine il construiesti”, Tony Fadell.

66. „A veni impreuna este un inceput, a ramane impreuna este progres, iar lucrul impreuna este succes ” , Henry Ford.

67. „O lume durabila inseamna sa lucram impreuna pentru a crea prosperitate pentru toti”, Jacqueline Novograt.

68. „Munca in echipa este o abilitate esentiala pentru succesul la locul de munca”, Harvard Business Review.

69. „Depasirea barierelor in calea performantei este modul in care grupurile devin echipe”, John Katzenbach.

70. «Cresterea nu este niciodata o simpla intamplare; „Este rezultatul fortelor care lucreaza impreuna”, spune James Cash Penney.

71. „A spune ca destinul meu nu este legat de al tau este ca si cum ai spune: partea ta din nava se scufunda”, Hugh Downs.

72. «Daca elimini munca in echipa, este doar munca. Gandeste-te, cine vrea asta? – Matthew Woodring Stover.

73. «Lucrarea in echipa este decisiva pentru situatie. Ori contribui la atingerea ei, ori lipsa te va ruina”, Kris A. Hiatt.

74. „Inovatia la Apple a fost intotdeauna un joc de echipa in care mai multe grupuri mici au lucrat impreuna”, Jonathan Ive.

75. «Motivatia vine din lucrul la lucruri care conteaza pentru noi. De asemenea, vine din lucrul cu oameni la care ne pasa”, Sheryl Sandberg.

76. „Exista o putere imensa atunci cand un grup de oameni cu interese similare se aduna pentru a lucra pentru aceleasi obiective”, Idowu Koyenikan.

77. „Pentru ca o echipa sa-si atinga potentialul, fiecare jucator trebuie sa fie dispus sa-si subordoneze obiectivele personale binelui echipei”, Bud Wilkinson.

78. «Suntem o echipa. Face parte din munca noastra sa ne ajutam reciproc si sa ne iertam rapid. Altfel, nu am face niciodata nimic”, Jeramey Kraatz.

79. „Lucrarea in echipa este sa ne amintim ca cativa fulgi inofensivi care lucreaza impreuna pot dezlantui o avalansa de mare putere care aduce schimbare”, Justin Sewell.

80. „Pentru a construi o echipa puternica, trebuie sa vezi puterea altei persoane ca pe o completare a slabiciunii tale si nu ca pe o amenintare la adresa pozitiei sau autoritatii tale”, Christine Caine.

81. «Fara munca in echipa, compania nu are nicio modalitate de a reusi. In echipe, indivizii vor lucra impreuna si vor realiza mult mai mult decat fac singuri”, Michael Welton.

82. „Un grup devine o echipa atunci cand fiecare membru este suficient de increzator in sine si in contributia sa pentru a lauda abilitatile celorlalti”, Norman Shidle.

83. „Am invatat ca succesul ar trebui masurat nu atat prin pozitia pe care ati obtinut-o in viata, cat prin obstacolele pe care le-ati depasit in incercarea de a reusi”, Booker T. Washington.

84. «Lucrarea in echipa nu este ceva firesc. Sa fim cinstiti. Ne nastem cu anumite inclinatii, dar impartasirea nu este una dintre ele. Este nevoie de efort si sa ne amintim ca impreuna suntem mult mai buni”, Pat Summitt.

Lucrati impreuna pentru aceeasi viziune asupra viitorului

Lucrul in echipa nu este intotdeauna usor. Exista de obicei o combinatie complexa de personalitati, personaje, stiluri de comunicare si cunostinte. Cu toate acestea, una dintre abilitatile decisive ale invatarii in copilarie este atingerea obiectivelor intr-un grup. Respectul, asertivitatea si o buna reglare emotionala sunt piloni indiscutibili ai acestei aptitudini.

La fel, nimic nu este la fel de important ca incurajarea motivatiei. Pentru ca atunci cand un set de minti se simte stimulat si entuziasmat, cele mai bune idei infloresc. In acest scop, este esential ca liderii si managerii sa stabileasca conditiile potrivite. Progresul societatii noastre depinde, fara indoiala, de acest factor.