Cat de adevarate sunt zvonuri din culise filmului Aquaman 2?

Aquaman din 2018  a fost un succes incontestabil pentru DC. A incasat peste un miliard de dolari la box-office, a introdus o latura mai salbatica, mai nebuneasca intr-o lume a benzilor desenate, care fusese mult mai intunecata ca ton pana atunci. O continuare a fost o idee simpla, la fel si James Wan revenind pe scaunul de regizor.

Totusi, de cand a intrat in productie,  Aquaman And The Lost Kingdom  a trecut prin multe. Intarzierile provocate de pandemie, o remaniere la Warner Bros – care i-a vazut pe James Gunn si Peter Safran preluand conducerea DC Studios – si multe altele au contribuit la un vartej de zvonuri despre film, inclusiv cele despre interferente in studio si refilmari extinse.

„A trebuit sa invat sa fiu mai zen in a face fata tuturor zgomotului din jurul meu, cu siguranta”, spune James Wan pentru  Empire , ca parte a  povestii noastre de coperta Aquaman si Regatul pierdut exclusiv mondial  . „Sunt o persoana destul de privata. Nu intru pe retelele de socializare si am lupte, dar este dificil pentru ca a aparut aceasta naratiune care nu este realitatea.

Este distractiv sa scrii despre zgomot si primeste clicuri, dar oamenii nu stiu adevarul.” S-ar putea sa fi fost o schimbare in conducerea la DC, dar Wan da impresia ca s-a simtit in siguranta in realizarea viziunii sale pentru continuare si in mentinerea tonului epic si excentric pe care l-a stabilit in prima iesire a lui Arthur Curry. „Uite, sunt un regizor de film colaborativ – salut gandurile si opiniile oamenilor”, spune Wan. „Dar in cele din urma, simt ca m-am dovedit mai mult decat mine. Asadar, a fost de genul: „Acesta este filmul pe  care vreau  sa-l fac”.

In ceea ce priveste refilmarile, Wan sustine ca acestea au fost in conformitate cu ceea ce se asteapta pentru un film la fel de mare ca  Aquaman si regatul pierdut . „Probabil ca am facut sapte sau opt zile”, spune el, „ceea ce nu este nimic pentru un film de aceasta dimensiune. A fost doar raspandit pentru ca este atat de greu sa-ti aduci actorii inapoi odata ce ai terminat filmarile initiale.” Si aceste zile suplimentare, ne aminteste Wan, pot intotdeauna sa dea nastere ceva nou si incitant.

„Am construit o intreaga franciza dintr-o reinregistrare!” spune el, referindu-se la franciza sa de extrem de succes  The Nun  , a carei vedeta infricosatoare a aparut dintr-o fotografie suplimentara de ultim moment pe  The Conjuring 2 . „Nu sunt genul de persoana care spune: „Acest film trebuie sa iasa  exact  asa cum l-am planificat in prima zi”. Arta ta nu va fi niciodata organica daca esti blocat in aceasta mentalitate.” Oricare ar fi suisurile si coborasurile in crearea acestui al doilea film Aquaman , ei nu l-au descurajat pe Wan sa ia in considerare posibilitatea de a regiza o alta editie. „Nu am regizat un al treilea film [intr-un serial] pana acum, asa ca as fi deschis sa fac un alt [ Aquaman ] daca as obtine aceeasi libertate pe care am avut-o in aceste prime doua”, spune el. Nu sunt sigur in ce directie merg [Gunn si Safran], deci cine stie? Am invatat sa nu spun niciodata niciodata.”

 Cititi povestea completa de coperta a lui Empire, exclusiva in lume, Aquaman And The Lost Kingdom – vorbind cu James Wan despre calatoria sa in urma filmului de succes mega-splash al DC, revenind la radacinile sale de groaza si navigand pe cursul schimbator al DCEU – in numarul din decembrie  2023 . Precomandati o copie online aici sau deveniti membru Empire pentru a accesa editia digitala in ziua lansarii. Aquaman And The Lost Kingdom  vine in cinematografele din Marea Britanie incepand cu 20 decembrie.

Doar ca sa stiti, desi este posibil sa primim un comision sau o alta compensatie din link-urile de pe acest site, nu permitem niciodata ca acest lucru sa influenteze selectia produselor – cititi de ce ar trebui sa aveti incredere in noi