Cum alegem corect jucariile copiilor mici?

Copiii sunt mici exploratori care invata lucruri facand. Jocul ofera copilului tau o oportunitate excelenta de a dezvolta si exersa noi abilitati sau urmarind interesele sale unice. Jucariile si obiectele pe care copilul dvs. le are la dispozitie ii pot modela dezvoltarea in moduri importante.

Desi poate parea ca alegerea jucariilor pentru copii mici ar trebui sa fie usoara, in timp ce intrati intr-un magazin de jucarii astazi, singurul lucru usor este sa va simtiti coplesiti. Exista o gama uriasa de jucarii care au fost dezvoltate pentru piata de copii mici. Cum alegi care sunt potrivite pentru copilul tau? Cum puteti spune care sunt de inalta calitate si care vor dura? Care va atrage interesul copilului dvs. mai mult de cateva zile sau saptamani? Mai jos sunt cateva idei pentru alegerea jucariilor care vor creste cu copilul dvs., il vor provoca si ii vor dezvolta dezvoltarea generala (gandirea, abilitatile fizice, de limbaj si social-emotionale).

Alegeti jucarii care pot fi folosite intr-o varietate de moduri.

Copiii adora sa le desparta, sa le puna la loc, sa scoata, sa introduca, sa adauge si sa se construiasca. Alegeti jucarii care sunt ,,deschise” in sensul ca copilul dvs. poate juca jocuri diferite cu ele. De exemplu, blocuri de lemn sau blocuri din plastic puternic pot fi folosite pentru a face un drum, o gradina zoologica, un pod sau o nava spatiala. Jucarii ca acestea starnesc imaginatia copilului si il ajuta sa dezvolte abilitati de rezolvare a problemelor si gandire logica.

Alegeti jucarii care sa creasca impreuna cu copilul.

Cu totii am avut experienta de a cumpara o jucarie cu care copilul nostru se joaca timp de doua zile si de care nu se mai atinge niciodata. Va puteti feri de asta cautand jucarii care pot fi distractive in diferite stadii de dezvoltare. De exemplu, animalele mici din plastic sunt distractive pentru un copil mic, care poate face o caseta cu pantofi pentru ei, in timp ce un copil mai in varsta le poate folosi pentru a interpreta o poveste pe care o compune. Exemple: animale de jucarie din plastic si figuri de actiune, case de papusi pentru copii, trenuri si autobasculante (si alte vehicule), animale umplute si papusi.

Alegeti jucarii care incurajeaza explorarea si rezolvarea problemelor.

Jocul le ofera copiilor sansa de a isi exersa abilitatile de mai multe ori. Jucariile care le ofera copiilor o sansa de a-si imagina ceva singur sau cu un pic de coaching – isi dezvolta abilitatile de gandire logica si ii ajuta sa devina solutionisti persistenti de probleme. De asemenea, ii ajuta pe copii sa dezvolte abilitati de relatii spatiale (intelegerea modului in care lucrurile se potrivesc), coordonarea maini-ochi si abilitati fine (folosind muschii mici ai mainilor si degetelor). Exemple: puzzle-uri, sortatoare de forme, blocuri, blocuri de cuib sau cupe, materiale de arta precum argila, vopsea, creioane sau aluat
(vezi jucarii copii kinderShop).

Cautati jucarii care sa starneasca imaginatia copilului.

In timpul celui de-al treilea an al copilului tau, creativitatea lui este cu adevarat importanta, deoarece acum este capabil sa asume rolul altcuiva (ca un rege) si sa-si imagineze ca ceva (ca un bloc) este de fapt altceva (ca o bucata de tort) . Cauta jucarii pe care copilul tau le poate folosi pe masura ce dezvolta si povesteste povesti. Jocul Pretend construieste abilitati de limbaj si alfabetizare, abilitati de rezolvare a problemelor si capacitatea de secventa (pune evenimentele intr-o ordine logica). Exemple: imbracaminte, blocuri, mancare pentru jucarii si farfurii de plastic, figuri de actiune, animale de umplutura si papusi, trenuri si camioane, case de papusi prietenoase pentru copii, instrumente pentru jucarii si accesorii ,,reale”, cum ar fi tubul de hartie de ambalare ,,foc furtun “pentru micul tau pompier. Cutia mare de uz general este intotdeauna un succes pentru copii mici si este gratuita.