Cum iti dai seama ca este un narcisist

Ahhh… ce bine e sa fii indragostita! Insa inainte de a te arunca cu capul inainte in cine stie ce relatie, mai bine afla cate ceva despre barbatul de care te-ai indragostit pana peste urechi. Se spune ca cei mai dificili parteneri sunt cei narcisisti, asa ca ilive.ro iti spune cum sa recunosti un narcisist si de ce este bine sa stai departe de acesta, oricat de mult te-ar atrage.

Narcisistul este regele umanitatii. Adica atitudinea lui este foarte “regeasca”, iar in loc sa ceara frumos, va “ordona” sa se faca exact asa cum porunceste. Toti cei din jurul lui trebuie sa ii fie loiali, sinceri si chiar supusi, daca nu vor sa vada cum este un rege infuriat. La fel se va comporta si intr-o relatie, el va lua toate deciziile, el trebuie sa fie cocosul familiei si tot el iti va controla viata.

Stie sa seduca. Normal, doar te-a prins pe tine in capcana! Este foarte fermecator, carismatic si in acelasi timp misterios. Asadar, cine ar putea sa ii reziste? Iar el stie acest lucru! Ar fi in stare sa zica orice (si deci sa minta) doar ca sa obtina ceva ce isi doreste, adica pe tine. Iar minciuna nu este o modalitate buna de a incepe o iubire.

Se iubeste doar pe sine. Narcisistul este indragostit de propria-i persoana, la propriu. Il vei observa de multe ori admirandu-se in oglinda sau considerandu-se foarte atragator, destept si cu o personalitate iesita din comun. Intr-adevar, personalitatea este iesita din comun (deoarece narcisismul este considerat o tulburare de personalitate), insa el considera ca asta este o calitate pe care doar el o poseda.

Cu cat sunt mai tineri, cu atat sunt mai narcisisti. In urma unui studiu efectuat pe mai mult de 34.000 de barbati de diferite varsta, s-a constatat faptul ca narcisismul isi pierde din “valoare” o data cu trecerea timpului. Asadar, cu cat sunt mai tineri, cu atat barbatii sunt mai predispusi personalitatii narcisiste.

Narcisistii sunt infideli. Chiar daca cer de la tine o fidelitate exemplara, ei nu sunt dispusi sa isi asume acest compromis. Si asta deoarece narcisistii au nevoie in permanenta de noi cuceriri, care sa le ateste faptul ca ei sunt cei mai “tari” din cercul de prieteni.

Injura mult. Pana nu demult, faptul ca un barbat injura tare si galagios era aproape normal, in functie si de situatie. Insa conform unor studii, se pare ca persoanele care au tendinte narcisiste injura mai mult decat de obicei si in orice conditii. Asa ca ai grija si la limbajul pe care il foloseste!

Narcisistul nu asculta de parerile celor din jur. Oricat de mult ai incerca sa convingi un narcisist asupra unei idei care nu-i apartine, vei vedea ca nu ai rezultate. Si asta deoarece narcisistii nu se lasa condusi de ideile nimanui, si le place sa atraga atentia asupra propriei persoane. Si asta ar fi imposibil daca ar asculta de sfaturile sau ideile altcuiva.