De ce este important sa folosim protectie solara?

Energia solara este un antidepresiv natural care creste productia de serotonina, o substanta direct legata de bunastare si fericire. Cu toate acestea, este de asemenea adevarat ca lumina soarelui poate fi foarte daunatoare pentru sanatate. Expunerea excesiva la razele solare este principala cauza a deteriorarii pielii si cel mai frecvent declansator al cancerului de piele. Pentru ca toate acestea sa nu se intample exista o strategie foarte utila: obisnuiti-va sa protejati pielea.

Utilizarea de protectie solara are o importanta deosebita, deoarece ajuta la evitarea ridurilor premature si, in principal, ajuta la prevenirea cancerului de piele.

De ceva vreme auzim cat de important este sa ne protejam de soare cu creme adecvate, dar … care sunt pericolele de a nu face acest lucru? Razele solare numite UVA si UVB (raze ultraviolete) pot schimba structura pielii tale daca este expusa continuu si provoaca pete, arsuri solare, riduri premature si alunite care provoaca melanom (cancer de piele).

Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa arate pentru multime oriunde merge, pentru ca soarele este , de asemenea , bun pentru sanatatea noastra, contribuind la formarea de vitamina D . Ceea ce trebuie sa incercam este sa nu ne expunem in exces, cu atat mai putin, fara nicio protectie.

Prin urmare, trebuie sa stim ce tip de crema se potriveste cel mai bine nevoilor noastre, in functie de perioada in care stam la soare sau de tipul nostru de piele. SPF este indicatorul de soare de protectie capacitatea produselor. Cu cat este mai mare numarul, cu atat vei avea mai multa putere de protectie. De exemplu, o protectie solara care are un SPF de 15 iti va oferi de 15 ori mai multa protectie pentru pielea ta. Protectorul trebuie aplicat la fiecare 2 sau 3 ore si ar trebui sa il aplici cu 30 de minute inainte de a te expune la soare. De asemenea, daca pielea este deschisa la culoare sau sensibila, este necesar sa se aplice creme spf cu spectru larg de cel putin 20 in fiecare zi si sa se aplice la fiecare doua ore.

De asemenea, pe langa utilizarea de creme spf este important sa luati alte masuri de protectie, cum ar fi sa evitati sa stati la soare intre 11 si 15 ore, purtarea de palarii si sepci, ochelari de soare care va protejeaza ochii si, mai ales, bea o multime de lichide pentru a va mentine pielea hidratata si pentru a o reduce la minimum. impactul.

O educatie buna de la o varsta frageda, in care se insuflati utilizarea zilnica a cremei solare este esentiala pentru a evita ca in viitor sa existe mai multe posibilitati de a dezvolta cancer de piele. Deoarece sa ne bucuram de energia si fericirea pe care soarele le aduce nu trebuie sa fie in contradictie cu ingrijirea sanatatii noastre.