Dormitoare mici pentru adolescenti – fotografii si idei

Daca camera dvs. are o dimensiune mica si doriti sa aiba tot ce aveti nevoie in ea, cum ar fi un pat, un birou, unul sau mai multe rafturi si un dulap si este imposibil pentru ca este mica, aici va vom oferi o serie de idei care va pot ajuta si inspira sa decorati dormitoare mici pentru adolescenti.

Spatiul adecvat pentru un adolescent este ceva mai mult decat important, deoarece ei au nevoia sa poata spune ca acest loc este al lor, cu regulile sale, lucrurile sale si modul in care decoreaza. De aceea, daca ii poti oferi copilului tau un dormitor propriu, oricat de mic ar fi, cu un ajutor bun de la el, va iesi un decor excelent. Si daca dormitorul este mic, probabil ca te vor interesa cateva idei pe care ti le vom oferi mai jos.

Culori pentru dormitoare mici pentru tineri

Daca dormitorul este mic, s-ar putea sa credeti ca albul este singura dvs. optiune. Cu toate acestea, daca va place culoarea, exista modalitati de a o incorpora fara a face spatiul sa para coplesitor.

Folosite corect, culorile profunde intr-o camera mica pot camufla dimensiunea spatiului. Puteti folosi culori care sa va calmeze sau sa va faca sa va simtiti ca intr-un spatiu confortabil. Chiar si culoarea rosie poate functiona foarte bine. Alegeti mobilierul, perdelele si accesoriile care se potrivesc sau completeaza culoarea peretelui.

Culori clare si luminoase

Albul este o optiune extinsa si practica pentru un dormitor mic. Pastrati spatiul sa nu para prea strans. Folosirea culorilor albe sau deschise combate absenta spatiilor mari sau a ferestrelor pentru a lumina spatiul.

Pentru a va impiedica dormitorul mic sa se simta rece sau lipsit de caracter, acoperiti albul cu texturi diferite si nuante diferite. Dupa cum vedem in fotografie, adaugarea simpla a unui design modelat si a lampilor de nopti cromate transforma camera din steril in elegant.

Albul poate functiona bine intr-un dormitor mic, dar aveti grija cu un alb strident, deoarece poate face ca orice camera sa se simta rece. Cremele moi, untul sau nuantele de fildes sunt alegeri bune, la fel ca si albii cu un indiciu de gri, verde, albastru sau chiar roz. Decoreaza cu accesorii in culoarea ta preferata. Albul este, in general, cea mai buna alegere pentru tavanul intr-o camera mica. Cu toate acestea, un albastru foarte pal este, de asemenea, o optiune buna pentru a face ca plafonul sa para mai inalt.

Albastru, verde sau rosu

Daca preferati albastru sau verde, le puteti combina cu tonuri neutre profunde, puteti folosi diferite nuante de aceeasi culoare in muluri, pardoseli, covoare si perdele. Acest lucru va va oferi dormitorului o senzatie mai unitara. Unele culori foarte profunde, cum ar fi carbunele si taupe, vor face unghiurile sa dispara din vedere, extinzand vizual spatiul. De asemenea, puteti alege culori stralucitoare pentru a reflecta lumina in spatiu. Puteti, de asemenea, sa pictati unul dintre pereti cu o nuanta mai inchisa, ceea ce il va restabili vizual, facand spatiul sa para mai mare. Un alt truc de decorare utilizat pe scara larga este de a picta un sablon sau un model cu dungi pe un perete pentru a crea un punct focal si a atrage atentia asupra dimensiunii dormitorului.

Un truc pe care il puteti tine cont este ca dungile orizontale de pe un perete ofera senzatia de a mari spatiul.

Tonuri de pamant

Tonurile de pamant si neutre sunt o alegere populara pentru camerele mici. Tonurile neutre pot impinge vizual peretele inapoi in fundal, facand camera sa para mai mare si aducand mai multa atentie accesoriilor din camera.

Mobilier pentru dormitoare mici pentru tineri

Puteti incerca paturi pliabile sau canapele sau mobilier pe mai multe niveluri, deoarece este folosit spatiul dublu. De exemplu, in partea de sus a acestuia, la care se acceseaza printr-o scara, avem un birou, un raft, doua dulapuri si un pat. Astfel, spatiul lasat pe podea, il profitam pentru a plasa alte doua dulapuri, in total sase sertare si un alt pat.