Cele mai comune motive pentru care este recomandat sa porti un aparat dentar

aparat dentar

Multi oameni considera ca tratamentul cu aparat dentar este destinat doar copiilor si adolescentilor, insa acest lucru nu este adevarat. Si adultii care au o dantura imperfecta pot purta dispozitivul pentru a obtine zambetul pe care si-l doresc!

In cazul in care nu esti 100% multumit de aspectul danturii tale, dar nu te-ai prezentat inca la un control de specialitate pentru a afla daca ai nevoie de un aparat, citeste in continuare situatiile in care se recomanda acest tratament ortodontic:

Dinti strambi, suprapusi sau inclinati

In cazul in care consideri ca dantura ta se incadreaza la aceasta descriere, atunci poti alege sa porti un aparat. El poate corecta pozitionarea dintilor, chiar si atunci cand acestia sunt situati prea in afara.

Dantura inghesuita

Atunci cand ata dentara nu incape sau patrunde foarte greu prin anumite spatii interdentare, inseamna ca dantura ta este inghesuita, problema care ar putea fi rezolvata prin tratamentul cu aparat dentar.

Dureri in zona maxilarului

Multe persoane ignora durerile din zona maxilarului, insa ele pot indica o aliniere deficitara a dintilor, motiv pentru care ar trebui sa te motiveze sa mergi la o clinica stomatologica. Un specialist in ortodontie iti va putea recomanda purtarea unui aparat pentru a indrepta dintii si pentru a elimina presiunea resimtita la nivelul maxilarului.

aparat dentar

Dinti prea indepartati

O dantura sanatoasa si pozitionata corect nu va avea mari spatii interdentare. Dintii prea indepartati au un aspect inestetic si determina o muscatura defectuoasa. De aceasta problema te poate scapa tratamentul cu aparat dentar, oferindu-ti un zambet perfect!

Defecte de vorbire

Uneori dintii pozitionati gresit afecteaza vorbirea. In cazul in care nu poti pronunta anumite litere sau cuvinte, ar trebui sa consulti un medic ortodont cu experienta pentru a afla daca problema poate fi corectata cu ajutorul unui aparat.

Ce avantaje ofera acest tratament?

  • pacientul se bucura de confort psihic, deoarece obtine un zambet perfect;
  • determina pozitionarea corecta a dintilor pe arcade;
  • procesul de masticatie este imbunatatit;
  • muscatura este realizata corect;
  • pacientul utilizeaza dintii intr-un mod echilibrat, evitand astfel uzura excesiva a anumitor dinti.

Cat de dureros este tratamentul cu aparat dentar?

Din fericire, persoanele care poarta aparat nu simt durere, ci doar un mic disconfort in zilele in care medicul face ajustari la nivelul dispozitivului. In plus, nici montarea lui nu este un procedeu dureros. Dureaza aproximativ o ora pentru fiecare arcada si nu cauzeaza un disconfort puternic.

Asadar, daca nu ai apelat pana acum la acest tratament din cauza fricii de durere, te poti programa linistit la o clinica stomatologica.

Tratamentul presupune restrictii alimentare?

Raspunsul este afirmativ. Pe perioada purtarii aparatului, trebuie sa eviti alimentele foarte tari sau lipicioase, deoarece ii pot afecta stabilitatea. De aceea, este recomandat sa nu mai consumi dulciuri, sucuri acidulate, nuci, migdale sau alte alimente si bauturi de acest tip.

Acum ca ai aflat mai multe detalii despre tratamentul cu aparat dentar, daca iti doresti sa te bucuri de un zambet de nota 10 si de multe alte avantaje, acceseaza site-ul dentalexcellence.ro si programeaza-te la o consultatie. Un specialist in ortodontie va analiza starea danturii tale si te va ajuta sa alegi cel mai bun aparat pentru tine!