Filmele de comedie „bune pentru inima”

Vizionarea de filme de comedie este buna pentru inima, deoarece stimuleaza fluxul de sange, spune un studiu.

O echipa de la Universitatea Maryland din SUA a cerut 20 de adulti tineri sanatosi sa urmareasca intre 15 si 30 de minute de filme triste si pline de umor, la 48 de ore.

In timp ce vizionau filme comedie precum There’s Something About Mary, fluxul de sange a crescut la toti participantii, cu exceptia unuia.

Cercetatorii au spus ca efectul era echivalent cu inceperea unui curs de medicamente pentru tratamentul inimii numite statine.

Insa filmele precum Saving Private Ryan cu scenele sale de razboi au avut efectul opus, relateaza jurnalul Heart.

Echipa a spus ca pare probabil ca actul de a rade a avut ca efect largirea arterelor – se stie ca stresul mental le ingusteaza.

Pe parcursul studiului, participantilor li s-a solicitat sa se abtina de la consumul de alcool, folosind vitamine sau ierburi sau sa faca un antrenament aerobic cu o seara inainte de experiment, deoarece toate acestea pot afecta fluxul de sange.

Beneficii pe termen scurt

Un ras bun are mari efecte pe termen scurt. Cand incepi sa razi, nu doar iti usureaza incarcatura mentala, ci induce de fapt schimbari fizice in corpul tau. Rasul poate:

Stimuleaza multe organe. Rasul iti imbunatateste aportul de aer bogat in oxigen, iti stimuleaza inima, plamanii si muschii si creste endorfinele care sunt eliberate de creierul tau.

Activati si usurati raspunsul la stres. Un hohot de ras se aprinde si apoi iti raceste raspunsul la stres si poate creste si apoi scade ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Rezultatul? Un sentiment bun, relaxat.

Calmeaza tensiunea. Rasul poate stimula, de asemenea, circulatia si ajuta la relaxarea musculara, ambele putand ajuta la reducerea unora dintre simptomele fizice ale stresului.

Efecte pe termen lung

Rasul nu este doar o alegere rapida. De asemenea, este bine pentru tine pe termen lung. Rasul poate:

Imbunatateste-ti sistemul imunitar. Gandurile negative se manifesta in reactii chimice care iti pot afecta corpul aducand mai mult stres in sistemul tau si scazandu-ti imunitatea. In schimb, gandurile pozitive pot elibera de fapt neuropeptide care ajuta la combaterea stresului si a bolilor potential mai grave.

Amelioreaza durerea. Rasul poate usura durerea provocand organismului sa-si produca propriile calmante naturale.

Cresteti satisfactia personala. Rasul poate face, de asemenea, mai usor sa faceti fata situatiilor dificile. De asemenea, va ajuta sa va conectati cu alte persoane.

Imbunatateste-ti starea de spirit. Multe persoane se confrunta cu depresie, uneori din cauza unor boli cronice. Rasul poate ajuta la diminuarea depresiei si a anxietatii si te poate face sa te simti mai fericit.