Grupul Enel intentioneaza sa-si creasca capacitatea de hidrogen verde la peste 2 GW pana in 2030

Directorul general al Grupului Enel, Francesco Starace, a vorbit la Forumul European pentru Hidrogen, un eveniment major care a reunit lideri din industrie, decidenti politici, reprezentanti ai guvernelor, precum si comunitatea de cercetare, cu scopul de a orienta potentialul pentru hidrogenul verde, alaturi de discutarea ultimelor evolutii in domeniu.

„ Dezvoltam proiecte de hidrogen ecologic in Spania, Chile si Statele Unite si avem planuri impreuna cu Eni pentru rafinariile lor, precum si cu Snam si alti jucatori pentru alte aplicatii in Italia” , a spus dl Starace in timpul discutiei. „Suntem foarte bucurosi de calea pe care o ia Comisia Europeana spre decarbonizarea societatii europene. Acest lucru este, pentru noi, la indemana si necesita o accelerare a investitiilor din surse regenerabile. In plus, exista sectoare precum industria cimentului, a ingrasamintelor si a industriei chimice, precum si a transportului pe mare sau aerian care nu pot fi complet electrificate si au nevoie de hidrogen verde daca dorim sa realizam o societate complet decarbonizata in viitor. Pentru aceste sectoare, hidrogenul verde poate fi cu adevarat raspunsul la decarbonizare. Cu toate acestea, dezvoltarea tehnologica este doar in faza initiala si trebuie sa-i acceleram ritmul si sa-i studiem cu atentie evolutia pentru a evita greselile in alocarea de capital si pariurile in solutii care trebuie testate inainte ca investitiile mari sa fie puse in functiune.”

In segmentul hidrogenului, Grupul Enel intentioneaza sa-si creasca capacitatea de hidrogen verde la peste 2 GW pana in 2030. Enel intentioneaza sa integreze electrolizatoarele cu instalatii regenerabile care produc energie electrica pentru vanzare directa si servicii auxiliare pentru a sprijini penetrarea regenerabila in retea, cu hidrogen verde fiind vandute si clientilor industriali.

Forumul european pentru hidrogen, care este unul dintre punctele culminante ale Saptamanii europene a hidrogenului, a fost organizat in comun de catre Directia Generala pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri a Comisiei Europene (DG GROW) si intreprinderea comuna pentru pilele de combustibil si hidrogen (FCH) JU), in parteneriat cu Hydrogen Europe si Hydrogen Europe Research.

Prima editie a Hidrogen European Week este o serie complet digital de evenimente din 23 noiembrie lea la 27 – lea , 2020 dedicat rolului esential al hidrogenului in indeplinirea angajamentului UE de a atinge neutralitatea de carbon pana in 2050. Saptamana de evenimente a fost lansat de Comisia Europeana si FCH JU pentru a se potrivi cu interesul in continua crestere pentru tehnologiile de hidrogen si celule de combustibil, alaturi de marcarea adoptarii Strategiei UE pentru hidrogen in iulie.