Top 5 cei mai doriți angajatori din București

Pe o piață a muncii lovită puternic de restricțiile impuse de pandemie, topul preferințelor celor care își caută un loc de muncă a fost influențat atât de creșterea ratei șomajului din anumite industrii, precum și de noile avantaje dobândite în timpul pandemiei și care, spun experții, se vor păstra și după încheierea acesteia (ex.: programul flexibil, posibilitatea de a putea alege dacă lucrezi de acasă sau de la birou etc.).

Astfel, potrivit sondajelor realizate de un binecunoscut portal de locuri de muncă, cei care și-au căutat joburi anul trecut și-au îndreptat atenția spre angajatori care să le poată oferi în primul rând stabilitate și un program 100% „work from home”, care să le permită să nu își asume niciun risc major pe durata pandemiei.

În ceea ce privește industriile preferate ale celor care își caută un job, acestea rămân neschimbate, cu domeniul IT lider detașat, însă și cu „new entry”-uri interesante.

Care este, așadar, topul celor mai doriți angajatori în funcție de industrie?

IT & C

Așa cum aminteam mai sus, domeniul IT a rămas lider absolut în topul celor mai doriți angajatori, mai ales pe fondul restricțiilor impuse de pandemie: fiind vorba de un domeniu care permite cu ușurință lucrul de la distanță, este preferat de majoritatea celor care au experiență relevantă în acest domeniu și care sunt în căutarea unui nou loc de muncă.

În plus, salariile din IT se mențin la același nivel ca înainte de pandemie, așa că, în funcție de experiență, poți ajunge să câștigi venituri peste media pieței salariilor din țara noastră.

Banking

Domeniul bancar a prosperat în pandemie, iar acest lucru se reflectă și în nivelul salariilor oferite, precum și în calitatea campaniilor de recrutare derulate în toată acestă perioadă. Așadar, banking-ul se menține în topul celor mai doriți angajatori și șansele ca lucrurile să rămână neschimbate și în următorii doi sau trei ani sunt destul de mari.

Dacă îți cauți un job în acest domeniu ai șanse mari să găsești în zona de front desk, acolo unde fluctuația de personal este, de obicei, destul de mare, așa că și numărul pozițiilor disponibile rămâne constant, indiferent de factorii externi care ar putea influența piața muncii.

Automotive

Domeniul auto oferă joburi stabile și salarii stabile, iar pe o piață a muncii marcată de instabilitate, aceste aspecte devin avantaje competitive pentru toți angajatorii care le pot garanta.

Unul din trei angajați care are experiență directă în acest domeniu sau dorința de a se reorienta profesional spune că a aplicat la un job în domeniul automotive, așa că acest domeniu își merită locul în topul celor mai doriți angajatori.

Retail

Retailul poate fi considerat prima surpriză a acestui top, de vreme ce în pandemie a fost unul dintre domeniile cele mai expuse riscurilor asociate cu noul virus. În general tendința generală a fost aceea de a crede că din acest motiv va fi un domeniu ocolit de cei care își caută un job, însă lucrurile au stat invers.

Cu toate acestea, retailul a fost și domeniul care a înregistrat cele mai mari profituri, mai ales la începutul pandemiei, așa că toate aceste aspecte l-au inclus în topul celor mai doriți angajatori. Dincolo de asta, fluctuația de personal din retail se menține la cote destul de mari, așa că și șansele de a găsi un job în acest domeniu sunt mari.

Videochat

Industria videochatului poate fi catalogată drept a doua mare surpriză din acest top. Pe fondul restricțiilor impuse de autorități și a măsurilor de izolare socială, interacțiunea din mediul online a devenit tot mai importantă. Acest lucru a dus și la creșterea popularității unor industrii precum videochatul, care se axează tocmai pe exploatarea interacțiunii online. Așa că, dacă ești în căutarea unui job videochat, acesta e un moment foarte bun să accesezi această profesie.

În concluzie, acesta este topul celor mai doriți angajatori din București. Nu uita că, deși piața muncii a suferit schimbări dramatice pe durata pandemiei, există și domenii, precum cele de mai sus, care au prosperat, așa că mențin deschisă zona de recrutări.

Prin urmare, dacă ești în căutarea unui job, acum este cel mai bun moment să analizezi aceste domenii, să îți dai seama care sunt abilitățile de care ai nevoie pentru a putea obține un job în aceste domenii, să încerci să îți dezvolți acele abilități și apoi să faci pasul final și să aplici la un job. Noi îți dorim succes!