Home&Deco – Sfaturi inedite de amenajare a mansardei

Mansarda era utilizata in trecut ca spatiu de depozitare. Mansarda obisnuia sa fie locul in care stochezi articole pe care le folosesti rareori. O mansarda poate oferi o multime de metrii patrati utilizabili, creand noi locuri pentru a dormi, spatii de joaca, spatii de lucru sau pentru relaxare.

Cand vine vorba de utilizarea spatiului din mansarda, design-ul interior s-a transformat radical. Cele mai multe case care au doar parter, se bucura de un extra spatiu in manasarda. Astfel, omansarda poate fi utilizata ca dormitoare pentru copii, spatii de joaca, home cinema, sala de sport, birou sau alte camere functionale. Iata cateva idei de home&deco pentru amenajarea mansardelor.

Dormitor luxos

Daca este exclusiv in scopuri de investitii, este recomandat sa folositi mansarda ca dormitor suplimentar. Amenajarea mansardei ca si dormitor va reprezenta o idee excelenta mai ales daca aveti musafiri sau doriti un spatiu de relaxare in zilele ploioase.

Biblioteca / Living

Mansardele se mai pot amenaja ca biblioteci. Dulapurile cu rafturi aparente, fotoliile confortabile si masutele de cafea sunt ideale pentru mansardele cu tavan inclinat. Bibliotecile sunt in mai multe stiluri si modele, astfel incat sa fie potrivite pentru mai multe spatii. Printre bibliotecile la moda sunt cele de tip schela sau scara.

Birou

Un birou de mansarda ofera o priveliste minunata asupra cartierului. Un birou acasa situat intr-o mansarda cu vedere la fereastra poate fi ideal pentru a lucra eficient – perfect pentru casele unde sunt copii sau colegi de casa. Completati camera cu o multime de spatii libere pentru depozitare si incercati sa adaugati nuante deschise si pastelate pentru un confort sporit.

Camera pentru hobby-uri

Daca aveti nevoie de spatiu suplimentar pentru a picta sau pentru a va desfasura activitatile preferate, luati in considerare utilizarea spatiului din mansarda. Asigurati-va ca mansarda este aerisita si elementele de decor nu supraaglomereaza spatiul. Mansardele sunt cunoscute pentru ca sunt destul de intunecate. Renovarile minore vor transforma acest saptiu dintr-o zona nefolosita a acoperisului, intr-un spatiu de care se pot bucura foarte mult diversi membri ai familiei. Achizitionati mobilier usor si amplasati covoare sau  pardoseli de culoare deschisa. Covorul este indicat pentru ca reduce zgomotul cauzat de trafic.

Camera pentru copii

Mansarda este cel mai popular spatiu de joaca pentru copii. Este un loc preferat de cei mici. In ceea ce priveste amenajarea, specialistii in design interor recomanda sa dati frau liber imaginatiei. Pe langa spatiu de joaca se pot amplasa paturi supraetajate in cazul in care sunt mai multi copii. Puteti achizitiona dulapuri si spatii speciale de adepozitare a jucariilor si a hainelor pentru cei mici. 

La moda in 2020 sunt paturile cu baldachine sau corturile. In acest spatiu, copiii se vor bucura de activitatile preferate si vor avea acea intimitate necesara. Este un loc ideal pentru jocurile cu prietenii. De asemenea, mansarda va deveni spatiul personal si astfel se va accentua simtul responsabilitatii. Activitati precum curatenia si ordonarea lucrurilor se transforma intr-un reflex, inca de cand copiii sunt mici. Astfel, veti putea sa le dati task-uri usoare de indeplinit pentru a forma un adult responsabil cu propriile lucruri.

Spatiu de joaca sau gameroom

Mansarda este un loc ideal pentru amenajarea unei sali de jocuri. Aceasta presupune amenajarea unei zone sigure (inclusiv pardoseala, peretii si acoperisul) si crearea unui spatiu cald si primitor, cu covor si ferestre mari. Trebuie sa existe de asemenea si un mobilier optim pentru depozitarea tuturor gadget-urilor. De asemenea, recomandam adesea sa adaugati in mansarda, o canapea extensibila pentru ca adolescentii sa poata dormi impreuna cu prietenii.

Este o experienta distractiva pentru ei si le ofera un spatiu intim unde sa isi desfasoare activitatile preferate. In magazinele nisate pe produse de home&deco veti regasi si diverse articole de mobilier care va ajuta sa organizati optim cablurile gadget-urilor de ultima generatie.