Ce trebuie sa mancam dupa un antrenament?

Best Foods High in Protein. Healthy eating and diet concept

Cu un plan de antrenament pus in aplicare, este important sa ramaneti consecventi in timp ce progresati incet in fiecare saptamana. Nu vreti ca antrenamentul dvs. sa ramana stagnat deoarece, in timp, corpul dvs. se va obisnui sa faca acelasi lucru. Antrenamentele trebuie sa fie intense si concentrate pentru a avea rezultate.

Dar antrenamentul este doar o parte din ecuatie. Ceea ce faci dupa antrenamentul tau este ceea ce te va ajuta cu adevarat sa castigi forta, sa iti construiesti muschi, sa pierzi grasime si sa iti imbunatatesti starea fizica. Aici, odihna, recuperarea si, cel mai important, nutritia, sunt esentiale pentru atingerea obiectivelor tale. Acest articol va analiza ce trebuie sa mananci dupa un antrenament, dar, inainte de a examina acest aspect, sa intelegem ce se intampla de fapt in interiorul corpului dvs. atunci cand faceti antrenament.

De ce conteaza ce mananci dupa antrenament?

S-ar putea sa credeti ca antrenamentul in sala de sport este locul in care va construiti forta si muschi, dar nu este cazul. Sala de sport si antrenamentul sunt cele care stabilesc scena pentru a va imbunatati corpul. Cand faci antrenament, corpul trece printr-o forma de stres. Corpul tau se adapteaza acestui stres in diferite moduri; devine mai mare, mai puternic, mai potrivit sau mai slab.

Cand va antrenati, va descompuneti tesutul muscular la nivel microscopic. Actul de antrenament al rezistentei creeaza mici lacrimi in tesutul muscular. Cand aceste lacrimi sunt reparate, acestea devin putin mai mari decat erau inainte. Acesta este actul castigului muscular care se intampla la nivel micro. Cu toate acestea, nu doar descompuneti tesutul muscular si asteptati ca acesta sa devina mai mare decat inainte. Necesita nutritie, hidratare si recuperare corespunzatoare. Acesta este motivul pentru care este important sa va concentrati pe ce sa mancati dupa un antrenament. Acelasi lucru este valabil si pentru imbunatatirea fitnessului si functiei cardiovasculare. Acest lucru va necesita, de asemenea, o nutritie adecvata pentru a face acest lucru. Cel mai important lucru de retinut din toate acestea este ceea ce faci la sfarsitul unui antrenament te ajuta sa te pregatesti pentru urmatorul.

Ce sa mananci dupa antrenament ca sa capeti muschi?

Proteina va fi una dintre alegerile evidente aici, dar este doar o parte a ecuatiei. Proteina face o multime de lucruri in organism, cum ar fi:

  • Construirea enzimelor si hormonilor
  • Functia sistemului imunitar
  • Mentinerea parului si a unghiilor puternice
  • Echilibrarea lichidelor
  • Mentinerea Ph-ului corespunzator
  • Transportul si stocarea substantelor nutritive

Si in interesul nostru in ceea ce priveste fitness-ul, acesta ajuta la construirea si repararea muschiului. Acele lacrimi microscopice din tesutul muscular necesita proteine pentru a deveni mai mari si mai puternice decat inainte. Dupa ce ai terminat de pregatit, muschii tai sunt ca un burete si vor sa absoarba proteine pentru a se reface si pentru a se repara.

Deci, dupa un antrenament, doriti sa va asigurati ca veti obtine o portie de proteine in termen de 30 pana la 60 de minute. Exista diferite informatii despre cat timp puteti astepta si obtineti in continuare beneficiile proteinei, dar de ce sa asteptati cand incercati sa va structurati antrenamentele si mesele? Este adevarat ca nu ai nevoie de proteine in cea de-a doua finalizare a ultimei reprize, dar vrei sa consumi ceva relativ curand dupa antrenament.

Deoarece muschii tai sunt un burete, are sens sa obtii o nutritie usor digerabila dupa un antrenament. Acest lucru permite corpului tau sa-l foloseasca mai repede si sa nu fie nevoit sa petreaca mult timp digerand, absorbind si transportand acei nutrienti. Shake-urile de proteine pot fi foarte utile in aceasta situatie, dar nu sunt absolut necesare. Ganditi-va la shakr-urile de proteine ca la comoditate si economisire a timpului pentru acele situatii cand obtinerea unui aport adecvat de proteine poate fi mai dificila.