Tipuri de implanturi pentru marirea sanilor!

Orice femeie nu atat de bine inzestrata de catre Mama Natura s-a gandit macar o data la a-si face un implant pentru marirea sanilor. Aeasta decizie e foarte dificil de luat, astfel punandu-ne o garamada de intrebari in legatura cu viata noastra de dupa operatie: implantul cu silicon imi va afecta cumva viata? Cum va reactiona iubitul meu sau cei din jur? Ce voi face daca vor aparea complicatii?

Raspunsul acestor intrebari il veti afla singure dupa ce va veti documenta serios in legatura cu aceasta operatie chirurgicala.

Tipul de implant pe care il veti folosi trebuie ales numai impreuna cu medicul care va va face aceasta operatie.

Cel mai folosit tip de implant in marirea sau reconstructia sanului este implantul de silicon. Acesta are o consistenta asemanatoare celei unui san natural, iar daca operatia nu are complicatii si este corect executata, acesta aproape ca nu se va simti la palparea sanului.

Pentru a avea un rezultat cat mai natural, puteti alege intre:

–          implanturi cu ser fiziologic

–          implanturi preumplute cu gel siliconic, mai moale si coeziv ( care este in mare parte asemanator cu tesutul mamar)

–          implant mixt (ser  fiziologic si gel siliconic)

Forma perfecta pe care vreti sa o dati sanilor vostri, poate fi obtinuta doar alegand corect forma implantului. Implanturile rotunde sunt o buna alegere in cazul in care va doriti sani mai plini in partea de sus si poate cu un aspect mai putin natural daca se alege un implant cu proiectie mare. Daca ceea ce cautati de la un implant este ca sanul sa arate cat mai natural, forma ideala de implant este cea anatomica, cu polul superior lin si proiectia maxima in dreptul areolelor.

Indiferent pentru ce forma de implant optati, trebuie sa stiti ca baza implantului  trebuie sa fie proportionala cu marimea toracelui vostru. In functie de gradul de elasticitate al pielii dumneavoastra, se alege proiectia implantului, acest parametru fiind singurul care va mai putea fi ajustat pentru a va apropia de volumul dorit.

Pretul implanturilor variaza in functie de calitate si producator, dar trebuie sa stii ca intotdeauna implanturile anatomice sunt mai scumpe decat cele rotunde.

Ca la oricare alta operatie, si aceasta operatie poate prezenta riscuri:

–          sangerare

–          infectie

–          reactie alergica la substanta anestezica

–          contractura capsulara (o reactie a corpului prin care se incearca izolarea implantului, la unele paciente chiar devenind dureros si schimbandu-se forma sanului)

In cazul in care corpul respinge implantul, se poate scoate capsula si se reintroduc alte implanturi. Desi este o situatie destul de rara, trebuie sa fiti informati si asupra ei.

Se pot face multe lucruri pentru a va garanta o recuperare fara complicatii consultand un chiurg cu experienta in domeniul implanturilor, care va va oferi toate detaliile necesare.