Leacuri pentru un somn linistit!

Studiile arata ca unul din trei adulti sufera de insomnii, iar femeile sunt cele mai predispuse la aceasta experienta. Lipsa somnului poate atrage efecte neplacute pe termen lung atat la nivel fizic cat si emotional, fara a mai lua in considerare efectele pe care le au starea de oboseala, irascibilitate, lipsa de concentrare si care se fac simtite imediat.

Astfel, sistemul tau imunitar va fi slabit si organismul va deveni incapabil sa lupte impotriva infectiilor de orice fel. Cauzele cele mai intalnite in cazul insomniei sunt stresul, anxietatea, bolile, durerile de orice fel, dar nu in ultimul rand depresia.

Mediul inconjurator si stilul de viata pot fi de asemenea cauze ale insomniei: zgomotul, excesul de alcool, cofeina, obiceiul de a manca tarziu, schimbarea de fus orar si schimbarile bruste de program care pot aparea.

Inainte de a lua pastile, va prezentam niste leacuri foarte bune pentru un somn linistit!

Infuzia de levantica

Florile de levantica combat stresul si au efect relaxant. Lasati la infuzat timp de 3 minute o lingurita de flori de levantica in 150 ml de apa fierbinte. Beti 3 cani pe zi, fara insa a abuza.

Infuzia de melisa

Frunzele de melisa ajuta in cazurile lipsei de somn din cauza stresului. Lasati la infuzat timp de 10 minute 4 lingurite de melisa. Puteti bea 3 cani pe zi. Nu folositi acest remediu daca aveti probleme tiroidiene!

Infuzia de floarea pasiunii

Aceasta planta este indicata insomniei declansate de atacurile de panica. Lasati la infuzat timp de 10 minute 2 lingurite de planta in 150 ml de apa fierbinte. Beti 3 cani pe zi, insa nu folositi acest leac pentru mai mult de 6 saptamani. Nu este indicat femeilor insarcinate si copiilor.

Infuzia de hamei

Ceaiul din conurile de hamei iti poate oferi un somn linistit, lipsit de griji. Lasati la infuzat timp de 15 minute 2 lingurite de planta in 150 ml de apa fierbinte. Beti 3 cani pe zi. De asemenea, acest remediu naturist nu este indicat femeilor insarcinate si copiilor.

Infuzia de valeriana

Ceaiul de valeriana este ideal pentru persoanele care se trezesc des in timpul noptii. Lasati la infuzat timp de 15 minute o lingurita de planta in 150 ml de apa fierbinte. Este preferabil ca aceasta infuzie sa se bea seara inainte de culcare.