Metode vechi de tortura

Istoria a vazut o selectie terifianta a tehnicilor de tortura utilizate pentru a aduce pedeapsa victimelor ghinioniste. Unele metode de tortura nu au fost niciodata menite sa lase supravietuitori si au oferit dureri agonizante, insuportabile in ultimele ore – sau in ultimele zile – destinatarilor lor. Altii au avut parte de desfigurari, supravietuind, astfel incat cei care au fost pedepsiti au fost vazuti ca descurajatori pentru crimele pe care le-au comis.

Spanzurat, inecat si portionat

Inregistrata prima data in timpul domniei lui Henric al II-lea in 1241, aceasta forma excesiva de tortura / executie a fost rezervata celor care au comis cea mai mare crima din toata lumea – inalta tradare. Victima a fost mai intai spanzurata in galera publica, dar taiat din franghie inainte de a se sufoca pana la moarte. Au fost apoi castrati si spintecati de un calau care s-a asigurat ca inca sunt in viata pentru a-si vedea organele scoase din propriul corp si aruncate intr-un foc. Dupa ce inima le-a fost indepartata, victima a fost decapitata si a avut ceea ce a mai ramas din corpul lor taiat in patru bucati, astfel incat sa poata fi trimise in diferite parti ale regatului, ca un avertisment oribil. Capul a fost rezervat pentru impalement si afisare la un loc public important, cum ar fi London Bridge.

Masca lui Scold

Tortura nu a fost rezervata doar pentru infractiuni grave. De fapt, daca ai fi o femeie care traia in epoca medievala, ai fi putut fi pedepsita pentru ca barfeai sau spuneai ,,vorbe fara rost”. Masca lui Scold era un dispozitiv care era fixat pe fata victimei caruia ii era imposibil sa vorbeasca (si chiar sa manance) fara a provoca dureri severe. Masca continea un frau cu tepi, care se potrivea in gura victimei, astfel incat sa nu poata vorbi fara sa-i strapunga sau sa-i distruga limba si gura. Masca lui Scold a fost extrem de incomoda daca purtatorul era fortat sa o poarte o perioada lunga de timp, si a fost adesea insotit de un spectacol public, astfel incat victima putea fi batjocorita in tot orasul, purtandu-si pedeapsa pentru toata lumea.

Fierastraul

Dezmembrarea unei persoane, membru cu membru, a fost o modalitate populara si sangeroasa de a tortura, pedeapsa si executare pentru oameni in diferite culturi si societati de-a lungul anilor, dar unele metode au fost mult mai rele decat altele. Fierastraul de doua maini a fost adesea folosit pentru a taia o persoana vertical pe mijloc. Victima era de obicei atarnata cu capul in jos intre doi stalpi, cand calaii prindeau capatul unui fierastrau imens si taiau corpul persoanei respective inainte si inapoi incepand de la inghinal. Majoritatea victimelor au fost vii si constiente pentru o lunga perioada de timp in timpul acestui calvar – chiar in timp ce organele lor au devenit expuse. Unele executii au pornit de la craniu si s-au deplasat in jos din partea de sus a corpului, oferind un mod mai rapid, dar tot mai oribil de a muri.

Strivit de un elefant

Zdrobirea sau strivirea partilor corpului unei persoane a fost o pedeapsa comuna in toata Europa si, in scurt timp, in America, in timpul proceselor de tortura a vrajitoarelor din tara. De obicei, pietrele grele sau greutatile erau adaugate treptat pe masura ce victima se afla sub o usa, dar existau, de asemenea, dispozitive precum ,,cizma” si ,,brodequin” care puteau zdrobi si dezmembra complet un membru sau o parte a corpului pe masura ce se incordau treptat. Cu toate acestea, una dintre cele mai ciudate metode de strivire din istorie provine din India si Asia de Sud.

Tortura cu apa

Conceptul de tortura cu apa este cel mai frecvent asociat cu vrajitoarele acuzate pentru a vedea daca plutesc. Cu toate acestea, o alta tehnica folosita de-a lungul istoriei a fost sa forteze victimele cu cantitati mari de apa pana cand se balonau si aveau dureri fizice severe. In Franta, aceasta a fost numita ,,interogatoriu”, iar unele victime puteau fi obligate sa bea pana la 16 litrii de apa in timpul procesului. A fost o forma de tortura extrem de dureroasa si daca victima nu a fost ucisa ulterior printr-o alta metoda, probabil ca murea din intoxicatia cu apa.