Nu-i rau sa citesti. Ce sunt? De unde vin? Ce legatura am eu cu restul lumii?

Citeste cartea „Inteligenta materiei”, de Dumitru Constantin Dulcan, si te lamuresti sau faci primul pas spre a te cunoaste pe tine insuti

„Spiritul isi sculpteaza in materie formele capabile sa-l exprime.„

„Viata este o forma de energie esentialmente informationala, de o natura consubstantiala sursei originare.”

„Fiecare fiinta vine pe lume cu acele structuri apte sa-i permita rezolvarea propriilor probleme.”

„Tabloul astrofizic cunoscut pare sa sugereze o ierarhizare informatio­nala a Universului. Fiecare nivel de organizare a Universului este in acelasi timp un nivel informational, continand prin urmare informatia planurilor subadiacente.”

„Orice actiune care presupune o variatie de camp fundamental ramane pentru totdeauna inregistrata  la acest nivel. In consecinta orice gand sau act lasa o urma indubitabila in planul structurii noastre de camp. De aici necesitatea de a ne controla permanent in ceea ce facem si gandim. Inteleptii care au creat vechile doctrine stiau bine aceste lucruri, dar toate notiunile care definesc aceste realitati situate dincolo de lumea concreta, au fost antropomorfizate pentru a le putea face intelese.”

„Starea noastra de bine depinde de vointa pe care o avem de a controla in permanenta, in primul rand gandurile si apoi actiunile, dorintele, trebuintele, atitudinea fata de semeni, o anumita predispozitie naturala spre domenii si circumstante favorabile. Aceasta este explicatia pentru care din antichitate pana astazi,putin oameni reusesc sa cucereasca universul interior, apropiindu-se de perfectiune.”

Cine este autorul?

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog si psihiatru. Este autor a numeroase monografii, tratate, lucrari si carti stiintifice dar si de eseistica, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale filosofiei stiintei. Este membru al unor societati stiintifice nationale si internationale, autor de brevete de inventii, titular al unor importante cursuri universitare, precum si detinator a numeroase premii stiintifice si literare obtinute in tara si strainatate.

Dovada ca Dumnezeu exista

Cartea care l-a consacrat, „Inteligenta materiei”, a aparut pentru prima oara in 1981 si a fost un adevarat soc. A fost o gura neasteptata de adevar fundamental in marea de principii comuniste inchistate, in care eram obligati sa traim. Dupa 30 ani apare o a treia editie in care si datele si experimentele au fost revazute si completate. Punctul de vedere pe care-l propune si mai ales perspectiva sa asupra esentei vietii continua insa sa fie, si in aceasta ultima editie, deosebit de indraznete. Inceputurile vietii pe pamant, cu paleta de posibilitati cunoscute la ora actuala, specificul energiei pozitive si negative care s-a dovedit ca sustine absolut totul in jurul nostru, inteligenta tuturor resorturilor si structurilor existente si existentiale sunt dovada certa, sustine autorul, ca exista o inteligenta suprema care pune totul in miscare, indiferent de cum se cheama ea: Dumnezeu, Budha, Allah, Brahma etc.