Pentru ce este acidul hialuronic: proprietati si utilizari

Aceasta substanta pe care o avem cu totii in mod natural in corpul nostru are un impact semnificativ asupra sanatatii noastre. Stiind la ce foloseste acidul hialuronic ajuta sa intelegem de ce este important sa-l recuperam atunci cand anii incep sa-l reduca. Ce este, care sunt proprietatile sale si cum o putem incorpora in ingrijirea noastra personala.

Acid hialuronic: proprietati

Desi are un nume dificil, aceasta substanta „traieste” in mod natural in multe tesuturi si organe ale corpului uman: in epiderma, in tesutul conjunctiv, in cartilaj, lichid sinovial, ochi etc. In toate acestea, acidul hialuronic indeplineste functii importante :

  • Hidrateaza pielea si ii confera un aspect mai intinerit prin netezirea aspectului ridurilor.
  • Contribuie la regenerarea celulelor noastre, fie in piele, fie in orice alte tesuturi moi din corp, cum ar fi muschii sau cartilajul, de exemplu.
  • Previne artrita si alte boli articulare.
  • Ajuta corpul sa-si revina mai repede dupa ce a facut sport.
  • Ne mentine parul stralucitor si sanatos, deoarece il hidrateaza.

Acid hialuronic: beneficii

Dupa varsta de 35 de ani, pierderea acidului hialuronic va fi mai vizibila pe pielea noastra, care este organul care stocheaza cea mai mare parte a acestei proteine. De aceea este bine sa il incorporam ca supliment la dieta noastra sau in produsele noastre cosmetice.

Pe piata exista multe prezentari. Va spunem unde se aplica de obicei si in ce mod.

Acid hialuronic: buze

Mai devreme sau mai tarziu, cei dintre noi, suficient de norocosi sa traim multi ani, vor avea riduri. Va trebui tratat la un moment dat in viata, iar buzele si zona din jurul lor sunt unul dintre locurile care inregistreaza mai intai urmele varstei. Fiind o substanta hidratanta, acidul hialuronic netezeste aspectul ridurilor si al liniilor fine pe si in jurul buzelor.

Acid hialuronic pentru osteoartrita

Acidul hialuronic este foarte benefic pentru prevenirea si tratarea osteoartritei, o boala care duce la degenerarea rapida sau rapida a cartilajului, care sunt tesuturile care se alatura fiecarei articulatii din corpul nostru. Cand aceasta afectiune progreseaza, face mai dificila si mai dureroasa miscarea, deoarece articulatiile nu au suficienta lubrifiere si amortizare.

Acid hialuronic pentru genunchi

Mai exact, osteoartrita genunchiului este o boala care consta in deteriorarea rapida a cartilajului din aceasta zona, lucru care reduce amortizarea si miscarea fluidelor dintre articulatii, provocand durere.Unul dintre tratamentele disponibile pentru acest tip de osteoartrita si alte boli legate de oase si cartilaj este tocmai infiltrarea acidului hialuronic in zona afectata.

Acid hialuronic pentru par

Fiind o proteina extrem de hidratanta, acidul hialuronic este perfect pentru tratarea zilnica a parului deteriorat sau grav deteriorat. Pe langa asigurarea hidratarii, protejeaza parul de razele UV si de alti factori de mediu si de tratamentele agresive, cum ar fi uscatoarele de par, placile de indreptat, vopselele etc.

Acid hialuronic: cearcane

Ca si in cazul buzelor, acidul hialuronic este foarte benefic in tratarea si netezirea aspectului cearcanelor. Poate fi in formatul sau crem, care va arata rezultatele intr-un mod mai progresiv, sau mergand la un profesionist care injecteaza substanta de umplutura, obtinand un rezultat mai instantaneu, dar nu permanent, deoarece va trebui repetat la fiecare 6 sau 9 luni.