Rapirea extraterestra care a dat nastere Zonei 51

La un moment dat in viata, cineva a spus prima poveste de rapire extraterestra si aceasta a schimbat lucrurile pentru restul lumii, dand nastere unei paranoii ciudate care a facut ca zeci (sau sute) de oameni sa inceapa sa raporteze situatii similare de-a lungul anilor, sustinand ca se aflau in nave sau galaxii ciudate in care erau studiati de creaturi ciudate.

Pentru multi, ideea unei rapiri extraterestre suna a fictiune stiintifico-fantastica, povesti nebune ale unor oameni care doar cauta atentie si nu au nicio semnificatie sau valoare, dar, in anii 60, o poveste in special era atat de convingatoare, incat a devenit „piatra de temelie” a unui proiect guvernamental special care ar fi dedicat gasirii dovezilor existentei extraterestre, faimosul Proiect Blue Book, care a fost conectat ulterior cu Zona 51 (care are propria sa poveste de groaza) si toate acele teorii ale conspiratiei pe care le-au spunem ca este plin de obiecte de pe alte planete.

Totul a inceput pe 20 septembrie 1961, cand Betty si Barney Hill mergeau cu masina prin Muntii Albi din New Hampshire , fara sa stie ca calatoria lor va duce la o descoperire care le va schimba viata si parerea despre extraterestri pentru totdeauna.

Potrivit relatarilor cuplului, in timpul calatoriei lor, acestia au fost surprinsi de doua lumini stralucitoare care au aparut pe cer. Doua ore mai tarziu, s-au trezit in alee, fara a-si aminti ce se intamplase sau cum ajunsesera acolo. Cazul Barney si Betty Hill a devenit una dintre primele povesti despre rapiri extraterestrilor care au ajuns la stiri, captand atentia la nivel national si starnind nebunia extraterestra.

Rapirea lui Betty si a lui Barney Hill

Calatoria lui Hills nu fusese planificata, au decis sa mearga la munte pentru ca Barney avea nevoie de o vacanta de la slujba lui de la posta, iar Betty era epuizata de toate cazurile de protectie a copilului pe care le gestionase pentru statul din munti. ultimele saptamani din septembrie.

Calatoria ar fi ca o a doua luna de miere improvizata si totul a decurs perfect la inceput. In ultima zi, cuplul s-a oprit la un restaurant din Vermont pentru a manca o gura inainte de a se indrepta acasa la Portsmouth, plecand la 22:00, iar pe drum, Betty, o vedeta mai stralucitoare decat de obicei, a inceput sa se miste intr-un Strange. forma. Betty era convinsa ca este un OZN, dar Barney nu credea in astfel de lucruri si nu a bagat-o in seama.

La scurt timp, obiectul a inceput sa se apropie de masina, asa ca Barney a decis sa se opreasca si sa ia pistolul ascuns pentru a iesi sa investigheze. Conform marturiei cuplului, Barney a vazut un „disc asemanator unei clatite, stralucind cu o lumina alba stralucitoare” care avea aproximativ dimensiunea unui jet.

Barney s-a intors in masina si a incercat sa conduca repede pentru a o evita, dar a inceput sa se simta obosit si el si Betty au lesinat. Cateva ore mai tarziu, cuplul s-a trezit si a descoperit ca erau deja acasa si ultimele ore ale calatoriei lor pareau sa fi fost sterse din minti.

Lucrurile erau clare Betty, fusesera rapiti de extraterestri, dar Barney nu credea asa, cel putin pana cand s-au intalnit cu un psihiatru pe nume Benjamin Simon in decembrie 1963. Simon a descoperit ca cei doi sufereau de atacuri de anxietate teribile si de cosmaruri repetitive,  asa ca a decis sa-i hipnotizeze si sa ajunga la fundul problemei.

In acea sedinta de hipnoza, Barney a vorbit despre creaturi cu ochi mari care l-au dus pe el si pe sotia lui pe o nava unde le-au facut tot felul de experimente, preluandu-le mostre de piele, par si unghii, infiindu-le in cele din urma printr-un ac.15 centimetri in stomacul lui Betty, care a intrebat una dintre creaturi unde sunt. Raspunsul? „Daca nu stii unde esti, n-ar avea rost sa-ti spun unde sunt”.

Dr. Simon a condus mai multe sesiuni de hipnoza cu Dealurile, iar intr-una dintre ele, Betty a desenat chiar si o harta a cerului, pe care se presupune ca o vazuse cand a fost dusa la o stea numita Zeta Reticuli, la 39 de ani lumina de Pamant.

Povestea lui Barney si Betty Hill suna atat de convingatoare la acea vreme, incat a determinat in cele din urma Fortele Aeriene sa lanseze faimosul Proiect Blue Book, care avea ca scop investigarea observarilor de OZN -uri din tara. In plus, a devenit baza care a fost folosita in toate povestile de rapiri extraterestre care au inceput sa apara in anii urmatori.

Au fost Betty si Barney Hill cu adevarat rapiti de extraterestri? Ei cred, dar este foarte posibil ca totul sa fie o poveste sau o amintire falsa ca urmare a hipnozei la care se presupune ca au fost supusi. Desi acum exista surse care asigura ca pentagonul are vehicule extraterestre.