Sfaturi despre modernizarea bucatariei si a baii

Nu este un secret: bucatariile si baile pot face o casa. Acest lucru este valabil atat pentru persoanele care incearca sa vanda o resedinta pentru un dolar de top, fie pentru cei care incearca pur si simplu sa creasca placerea propriei case. Acesta a fost cazul pentru un cuplu tanar care isi astepta primul copil pe Upper West Side din New York. Acestia au invitat designerul de interior Natalie Kraiem sa isi revizuiasca apartamentul de 2.000 de metri patrati, acordand o atentie deosebita imbunatatirii aspectului si utilitatii bucatariei si bailor lor. “Clientul dorea practic, confort si intretinere redusa, deoarece planuiau sa-l foloseasca pentru familia lor in crestere”, spune Kraiem. Ea le-a oferit tocmai asta cu o zona de bucatarie marita, completata cu o multime de spatii de depozitare simplificate si doua spatii de mancare. ,,Am incercat sa lucram cu texturi si materiale naturale pentru a face spatiul sa se simta cald si casual”, spune ea.

Accentul pus pe practic si confort continua in cele doua bai, pe care Kraiem le-a transformat in spatii senine, pline de detalii luxoase. “Familia expectanta a cerut o baie contemporana, cu cateva elemente traditionale pentru ca oaspetii lor si copiii lor mici sa se relaxeze”, spune Kraiem. Piesa de rezistenta: un televizor impermeabil instalat in perete. In baia principala, au ales o vanitate de abanos pentru a adauga caldura marmurii gri de carrara. Rezultatul este un spatiu sofisticat care este atat functional, cat si frumos. Cine nu ar vrea asta?

  1. Luati in considerare textura. Spatiile contemporane pot citi rapid racoarea, fara o infuzie de materiale organice. In acea bucatarie, Kraiem s-a asternut intr-o masa de lemn si incarcatoare din ratan pentru a adauga caldura si interes vizual, plus o nuanta abordabila, tonifiata, care ofera ochiului un loc unde sa se odihneasca si sa desparta multe suprafete albe ale camerei. Pardoselele de foioase completeaza aspectul si actioneaza ca o forta de impamantare in spatiul aerisit.
  2. Fii creativ cu planul. Cand va confruntati cu un colt sau o nisa neobisnuita, luati in considerare toate posibilitatile de proiectare. Kraiem a facut tocmai asta cand a creat un mic dejun pentru mai multe intalniri casual adiacente mesei, care a fost instalata intr-un colt asimetric al camerei. Rafturile deschise ofera locului un element de stabilire.
  3. Ajustati fin rafturile traditionale. Toata lumea adora aspectul rafturilor, dar putini se bucura de spalarea sau curatarea tacamurilor lor de praf inainte de fiecare utilizare. Combateti aceasta problema optand pentru usi de dulap din sticla, in loc de rafturi traditionale. Iti ofera stilul ravnit fara probleme.
  4. Imbratisati o baie alba. Lipiti-va de o paleta de culori neutra pentru a stabili o senzatie de expansiune intr-o baie cu spatiu mic (vezi produse pentru amenajare baie). Kraiem a ales gresia clasica de metrou si marmura de carrara bianca pentru a crea o atmosfera senina, adaugand accesorii cromate pentru o nota de lux.
  5. Adaugati unghiuri si crapaturi. Ofera-ti baii un aspect mai eficient, prin incorporarea unor alcoove mici care pastreaza zilnic articole de toaleta la vedere, dar aproape la indemana.
  6. Ofera modelului o sansa. Infuzati personalitatea intr-un spatiu monocromatic cu un model subtil pe podea. In camera de oaspeti a apartamentului, Kraiem a instalat o gresie hexagonala, care confera o dimensiune placii de baie de marmura; placile de herringbone ajuta la deschiderea spatiului in timp ce definesc zona de vanitate a lemnului.
  7. Variati sursele de iluminare. Amestecati un iluminat coordonat pentru o stralucire calda, care este magulitoare, dar practic si pentru utilizarea de zi cu zi. Becurile aeriene ajuta la iluminarea spatiului in ansamblu, in timp ce aplicele ofera o lumina suplimentara de accent pentru zonele de vanitate, ceea ce este excelent in timp ce aplicati machiaj in timpul zilei.