Sintra, orasul portughez de poveste

Inscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, Sintra este un oras in care simti ca ai primit cadou o calatorie inapoi in timp. Arhitectura specifica secolului XIX, casute cochete de culori diferite, palate, paduri cu parfum de prospetime, oameni simpli, cafenele si terase cu specific portughez se astern la picioarele tale de indata ce cobori din tren sau din masina.

StiriDeBine.ro iti recomanda trei locuri pe care nu trebuie sa le ratezi daca te vei afla vreodata in Sintra.

1. Palatul National Pena, Sintra

Cunoscuta si sub denumirea de Palatul Regal – Paco Real, resedinta regala de vara din secolul XIV te uimeste mai ales prin amestecul de stiluri (neo-goticul, neo-manuelinul, stilurile islamic si neo-renascentist), culori si influente Maure.

Pentru a ajunge la acest splendid castel, poti alege o plimbare pe un drum in panta, serpuit si ingust sau un autobuz care in aproximativ 20 de minute poposeste la poarta castelului.

Falnic pe colina ce domina zona Sintra, castelul iti deschide portile catre lumi de altadata, catre camere amenajate in stiluri interesante, cu fotolii cu tapiterii florale, cu vaze impozante, cu paturi in care regi si regine se asterneau in noptile de vara, oglinzi si tavane pictate manual.

Dar dincolo de sutele de elemente de decor interior, cand te uiti pe ferestra amutesti in fata panoramei: paduri intregi si orasul care se asterne in departare, cerul acoperit de nori albi pufosi, Lisabona ce doar se ghiceste in zare, arcade si terase masive, parfumul kilometrilor de padure si gradini, scaldate in briza oceanului.

2. Gradinile si padurile Sintrei

Serra de Sintra, cunoscuta si sub denumirea de padurile Sintrei reprezinta unul dintre cele mai mari parcuri din zona Lisabonei. Alei pe care au calcat candva regi, copaci seculari si plante aduse din colturi diferite ale lumii te inconjoara pentru o calatorie relaxanta.

Alaturi de acestea si  gradinile Palatului Pena sunt de neuitat. Este recomandat sa luati harta acestor gradini de la Ghiseul unde se plateste biletul deoarece kilometrii intregi de paduri si alei se perinda in acest tinut. Diferite obiective pot fi vizitate.

3. Pune piciorul pe coltul Europei

Daca ati ajuns pana aici…NU ratati cel mai vestic punct al Europei, Cabo de Roca, la doar 13 km distanta.

Exista chiar si un oficiu de turism special destinat vizarii unei forme de atestat care sa dovedeasca ca ai ajuns la “capatul” Europei.

Acum cateva sute de ani acest punct era considerat “capatul lumii” deoarece America inca nu fusese descoperita. Asa ca la capatul lumii, sau doar al Europei, Cabo de Roca merita vizitat!