Sneak peek! Ce surse de inspiratie folosesc copywriterii dintr-o agentie SEO?

agentie SEO

In cadrul unei agentii de top din domeniul marketingului online, ca in orice firma sau companie care isi doreste sa faca performanta, echipa de lucru este una interdisciplinara. Pentru a-si atinge toate obiectivele si pentru a furniza rezultate satisfacatoare oricarui tip de client, o agentie SEO trebuie sa-si planifice activitatea pe mai multe niveluri.

Altfel spus, este nevoie de eforturi sustinute reciproc intre diversi specialisti. Vorbim, practic, de o tehnica de marketing online extrem de complexa, care impune o astfel de abordare. Asadar, grosso modo, putem aprecia ca organigrama dintr-o agentie SEO precum iAgency.ro cuprinde urmatoarele pozitii si roluri:

  • Manager (cu rol de coordonare generala si viziune de ansamblu asupra tuturor activitatilor conexe);
  • Junior / Senior SEO Specialist (se poate ocupa de research-ul aferent stabilirii strategiei de cuvinte cheie, dar, implicit, si de crearea sau imbunatatirea arhitecturii site-urilor);
  • Technical Officer (identificarea problemelor de ordin tehnic si propunerea de solutii in acest sens ii revin acestuia, odata cu auditul SEO);
  • Web Developer / Web Designer (contribuie la imbunatatirea sau dezvoltarea unui website, incepand cu partea de design si pana la implementarea si mentenanta sa);
  • Copywriter (aceasta pozitie, care predomina intr-o agentie SEO, desemneaza creatorii de continut scris – articole de blog, comunicate, advertoriale, texte on-page etc.);
  • Content QA Analyst (se concentreaza pe verificarea originalitatii textelor, a acuratetii informatiilor cuprinse in materialele copywriterilor, precum si pe corectarea eventualelor erori gramaticale, de punctuatie sau formulare);
  • Media Planner (gestioneaza diseminarea materialelor scrise in spatiul virtual / publicarea articolelor pe site-urile partenere, regandeste lunar lista de publicatii, in functie de bugetul dat s.a.m.d.).
agentie SEO

Dintre toate aceste pozitii, fara a exclude importanta niciunui alt specialist, copywriterul joaca un rol central in procesul de optimizare on-page si off-page. Nicio agentie SEO nu poate functiona fara un numar de copywriteri direct proportional cu numarul de clienti si volumul de munca.
Practic, copywriterii produc zi de zi continut scris care sa sustina procesul de optimizare si cresterea site-urilor (magazine online sau pagini de prezentare) pe anumite cuvinte cheie, in SERPs (paginile cu rezultate Google).

Prin urmare, deoarece munca copywriterilor dintr-o agentie SEO este pe cat de productiva, pe atat de „uzabila”, ei trebuind sa creeze zilnic nou continut original si atractiv, acestia au nevoie de cele mai bune surse de inspiratie. Iata cateva exemple de tool-uri care le sunt deosebit de utile si ce am aflat despre acestea, „tragand cu ochiul” in bucataria interna iAgency.ro:

AnswerThePublic.com
Zilnic, sunt efectuate aproximativ 3 miliarde de cautari Google, dintre care 20% sunt complet noi. Afisand inclusiv rezultate in limba romana, acest tool ii ajuta pe copywriterii SEO sa fie la curent cu noile cautari si interese ale publicului targetat.

BuiltVisible.com
Cu ajutorul acestui tool, creatorii de continut SEO descopera cele mai hot topic-uri de pe Internet si nu numai, care se afla in trend la momentul respectiv.

StoryBase.com
Acest motor de cautare indica cele mai comune cautari dintr-un anumit domeniu, alaturi de cateva detalii demografice ale publicului tinta.

Alte tool-uri populare in randul copywriterilor care activeaza intr-o agentie SEO: Blog Idea Generator si Portent’s Content Idea Generator.